Facka do evropské tváře aneb kdo může za zmařené životy zadušených běženců?

Ano, nejnovější zpráva ohledně hromadného hrobu v podobě odstaveného kamionu je šokující. Je strašné si takovou smrt jen představit. Bohužel, každý únik nese osobní rizika. A to každého z nás, bez rozdílu rasy či náboženství.

Takže očekávám....Očekávám lavinu sebebičování. Očekávám lavinu výčitek. Bude to další facka všem, kdož jsou nazýváni xenofoby, rasisty a islamofoby. Taková smrt nikoho nepotěší, ale obávám se, že tato událost opět zatlačí úplně jiným směrem, než by měla. Místo, aby donutila klaku k jakékoliv činnosti, jež by jasně prezentovala stanovisko Evropy, že chléb zde zadarmo nebude a pečení holubi tu nelítají do huby a že se velmi zpřísní podmínky pro udělování azylu, bude to prvoplánový argument těch naivních "kocábovských" snílků, že už konečně místo ostražitosti a obav o vlastní bezpečí, máme sklapnout a otevřít náruče. Aby již neumírali další běženci. Odstranit ploty, schovat slzný plyn. Bude se vyvozovat kolektivní zodpovědnost za smrt jiných. Bude se tlačit na naše křesťanské svědomí. Bude se citově vydírat. 

Toto je velmi emotivní záležitost. Bylo by fajn, kdyby se našel alespoň někdo veřejně činný, kdož by dokázal naplno říci, že tak, jak evropskému občanovi je měřeno svobody, tak je měřeno svobody jinému. Když tady někdo sedne na lep podvodníkovi, vrahovi, mafiánovi, celá společnost se shodne na tom, že nesl svou osobní odpovědnost za svou důvěřivost, za své konání. Je to kruté, ale v tomto případě tomu nebylo jinak. No, uvidíme.....co vzejde z tiskové konference.....

Autor: Lucie Paseková | čtvrtek 27.8.2015 13:33 | karma článku: 40,88 | přečteno: 2455x
  • Další články autora

Lucie Paseková

Proč vyhrál?

9.11.2016 v 11:26 | Karma: 41,28

Lucie Paseková

Nejsem matkou, protože nechci!

20.10.2016 v 17:17 | Karma: 40,36