Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Vydalo by to pravděpodobně na celý další článek (třeba se k tomu dostanu), takže pouze stručně. Můj názor je tento:

Pokud efektivně a podle svých možností spojí síly značná část (většina) lidí, šance na přežití jsou poměrně velké.

Prvním krokem je samozřejmě analýza situace, získání věrohodných informací, což není zase tak snadné (to tu již bylo v diskusi řečeno). Dalším krokem jsou otázky typu: Co bych mohl udělat já? Jak bych se mohl zapojit? V čem jsem dobrý? S kým se spojit? ... Dále zvážit možná rizika a potom buď konat nebo nekonat.

Ono je to vlastně taková zkouška dnešní společnosti - jestli obstojí vstříc novým, zásadním výzvám. Myslím si, že pokud obstojí, tak jí to určitým způsobem změní - snad k lepšímu. Jak z hlediska jednotlivce, tak z hlediska celospolečenských pořádků a norem. Pro osobní úspěch jednotlivce bude podle mne v blízkém budoucnu ještě mnohem více vzrůstat význam toho, jak zvládá komunikovat s ostatními.

5 0
možnosti
PRB

Jinak ještě, je zřetelné, že "vědecko"-pokrytecká výzva byla mazaně nasměrována proti Konvičkovu směru, aby ji v podstatě - zahaleně - zlikvidovala. A lidi to vnímají. Jak teď poslouchám v Českém rozhlasu Plus debatu u kulatého stolu, jak si diskutující notují a jak jsou vlastně mimo, je vidět, že se to daří.

4 0
možnosti
BL

Nemá nárok na přežití. Takže je definitivně dohráno, jen kdo uteče, vyhraje..

1 0
možnosti
Foto

EU je hrobařem Evropy je neštěstí vidět bezradnost a nemohoucnost našich politiků, kteří i kdyby chtěli něco udělat pro ochranu naši země před uprchlickou krizí nic udělat nemohou, protože o všem je rozhodnuto podpisem směrnic a unijních dokumentu. Jediné co lze dnes udělat pro záchranu této země je vystoupit z této ponorky, která se jmenuje EU.

6 0
možnosti
Foto

Jsem pro abolutní svoboduslova takže jakékoliv umlčování považuji za  špatné.

Nicméně zcela mimo jst u těch bojovníků Islámského státu.

začleńování se netýká migrantů, ale lidí co odjeli bojovat za IS. Je to hezké je paušálně odsoudit, ale aby to mohl udělat nějaký stát musí jim zcela konkrétně a jednoznačně prokázat vinu. Jak byste to řešila vy, zrušila u nás demokracii a presumpci neviny a zavedla odsouzení na základě podezření nebo jak si představujete, že k těm lidem stát bude přistupovat.

0 12
možnosti
KM

K16a89r32e64l 49M51a46s53e33k

23. 8. 2015 13:36

Tohle je nesmysl. OSN nevydává žádné "směrnice" a i kdyby je vydávala, představa, že by jednotlivec mohl být trestně stíhán za jejich porušení je absurdní.

2 7
možnosti
MK

Tys Masku také tvrdil , že v Evropě neexistujíc no-go zony a přitom je přiznává sama francouzská policie, stejně jako britská a je to týden co je přiznala i policie německá, když v islámské čtvrti byli napadení policisté, muž a žena a zraněni muslimy.

12 2
možnosti
MP

Máte můj obdiv i Karmu ode mě, Lucie. Mluvíte mi z duše.

10 0
možnosti
Foto

To je přesně to, o čem píšu vždycky já v souvislosti s islámem. Nás neohrožuje islám, my se ohrožujeme sami. Tím jaký systém si tu udržujeme, jaké politiky si volíme, jaké soudce tolerujeme a platíme.

17 0
možnosti
JK

Je jednoznačný úkol pro rozumnější většinu do dalších voleb. Je životně důležité zvolit si pouze tu reprezentaci, která je odhodlaná a schopná čelit novodobým nájezdníkům a pamatovat si slova těch, co nejsou schopni vyslyšet vůli jejich voličů a ochránit je.

15 0
možnosti
Foto

Bohužel, kde brát a nekrást?

3 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2255x
Žena, matka, kamarádka...vlastenka a realistka. Patřím k této zemi a jiná mým domovem už nebude. 

Seznam rubrik