Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Všechny tyto příběhy jsou příšerné. Ale bez pochopení psychologie toho dění se nedá zcela pochopit ani to zlo, ani ty důsledky. na dokreslení uvedu jednu okolnost, které to vše může podstatně zkomplikovat a možnou spásu rozchodem na dlouho odložit nebo trvale znemožnit. Násilí(byť je třeba "jen" psychickým týráním, může způsobovat i tak silné emoční utrpení, že žena někdy zapomene, co se to stalo a zůstává jí jen něco jako dojem z něčeho negativního. Pokud to násilník zjistí, je to pro něho neodolatelná příležitost, jak si upevnit moc, připoutat oběť ještě silněji - manipulovat ji zneužitím(převyprávěním epizody ve svůj prospěch).

0 0
možnosti
DT

Trochu ploché, nebyla by tam nějaká rada, návod, plastický popis toho, jak se obět cítí? Tohle je jako volební agitka a nic nového přínostného v tom nevidím. Každý snad ví, že nejdřív je žena uhozena jednou, pak podruhé, pak pořádně zmlácena. Opakováním klišé toho moc nezmůžete, pokud vám tedy šlo o obžalobu domácího násilí.

3 1
možnosti

Fajn, pokud se vám to nelíbí, dodejte plasticitu a napište o tom něco lepšího, tohle je jinak pro mě dobré dost.

0 0
možnosti
MR

Domácí násilí je hnus. Marně ovšem hledám ve vašem článku to peklo, kterým si dotyčná prošla.

1 0
možnosti
JM

Mám jen pochybnost o té vaší první větě. Odkud víte tak jistě, že jich přibývá? Není to  zdánlivé přibývání jen důsledek té druhé věty a mnohonásobně větší pubicity kolem, než tomu bylo dříve? :-)

2 1
možnosti
TW

Řekl bych, že to o agresivitě platí tak nějak obecně.

1 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1324x
redaktorka, milovnice filosofie, psychologie a výtvarného umění