Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J74a63n 37R33á59ž

5. 4. 2022 16:29

Kvůli stále se zvyšující pravděpodobnosti snížení, či zastavení dodávek ruského plynu a ropy do Evropy, není třeba se strašit nějakými přímo život ohrožujícími katastrofami, ale už dnes se musíme připravovat na to, jak hluboké dopady na chod celé naši společnost by to mělo a že by se nejednalo jen o krátkodobý propad naší životní úrovně.

0 0
možnosti
Foto

Dvě čínské státní banky, Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) a Bank of China, pozastavují dolarové financování ruského surovinového vývozu a částečně také financování tohoto vývozu v čínské měně. ICBC je vůbec největší bankou na světě podle objemu aktiv. Bank of China je pak čtvrtou největší globální bankou. Pozastavení financování vývozu ruských surovin znamená značné zhoršení exportních možností Ruska nejen na čínském trhu, který je pro něj klíčový. Prostřednictvím příjmů i z tohoto expertu přitom Rusko z velké části financuje třeba právě svoji probíhající invazi na Ukrajině. Čína tak jedná částečně v reakci na zavedení nových sankcí Západu vůči Rusku. Má ovšem také své ekonomické zájmy na Ukrajině, která je atraktivní svojí polohou „na prahu“ EU.

0 0
možnosti
Foto

Čínská státní společnost Sinopec Group pozastavila jednání o investici zhruba půl miliardy dolarů (11,2 miliardy Kč) do podniku na zpracování plynu a do podniku, který by ruský plyn prodával do Číny. Čína ropu a plyn bere nejvíce z USA a z dalších zemí. Rusko dodává do Číny plyn, který stačí zásobovat pouze jedno větší město.

0 0
možnosti
MB

Spoustě lidí v Německu už dochází, co by znamenalo zastavení plynu z Ruska a demonstrují proti sankcím a podporují Rusko.

https://t.me/intelslava/24288

Moje poznámka: aby to podporování nemělo podobné následky, jako když v roce 1917 poslali v zapečetěném vagonu s balíkem peněz jakéhosi V.I.Uljanova zahájit v Rusku revoluci.

1 0
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 254x
Je spoluzakladatelkou webu Mafinn, kde se po obsahové stránce věnovala edukaci laického publika v oblasti různých druhů investic. Jak sama říká, investovaní může být jasné, srozumitelné a dostupné pro každého, stačí vědět jak na to. I proto se rozhodla v oblasti finančních trhů směřovat svoji další kariéru na pozici analytičky ProfitLevel. V pozici hlavní analytičky brokerské společnosti ProfitLevel se věnuje tomuto tématu podrobněji. Zároveň pokračuje ve psaní odborných textů o kapitálových trzích do médií a na blogy.

Seznam rubrik