Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Potřebujeme nějaké uprchlíky?

Okolo nás se zdvihla vlna povyku, že my Češi nechceme přijmout uprchlíky. Minule jsem poznamenával, že se proti nám vede štvavá kampaň...

... jako snaha o tlak k prolomení naší skepse vůči povinným kvótám. Tehdy jsem se zaměřil i na pana Martina Rozumka, který naznačil, že když nechceme dobrovolně přijímat uprchlíky, je třeba nám je vnutit. Upřímně, při vstupu do EU málokdo tušil, že tomu tak bude a víc se těšil na volný pohyb mezi státy bez nutnosti podrobovat se celním prohlídkám, vyřizování pasu atd., dotace od Evropské Unie, určité slovo při rozhodování o chodu Unie plus někteří doufali v ohromně štědrý plat europoslance.

Upřímně jsem doufal, že toto téma ohledně uprchlíků budu moci nechat chvíli "plavat", ale co čert nechtěl, dostalo se mi pod světla pár článků tak zlostných a nabubřelých, že by byla naprostá chyba do nich trochu nepopíchnout (upozorňují čtenáře Hospodářských novin, že mě zřejmě začnou nesnášet) a maličko si nad tím nepodumat, jak to mám občas ve zvyku. 

Tentokrát hodlám lehce popudlivě reagovat na článek z HN od sociologa Stanislava Bilera (http://nazory.ihned.cz/komentare/c1-64086160-potrebujeme-vic-uprchliku)

Ten se nám do toho pustil trochu zostra, neboť takové zhnusené oikofobie a  hustoty jedu hned v úvodu bylo moc i na mě a to už jsem si vyslyšel spoustu:

 "Zatímco západní země již před desítkami let zvládaly pomoc pro statisíce uprchlíků z východního bloku, v Česku nedokážeme pomoci pár stům lidem prchajícím před smrtí ani v roce 2015

Naše země je chudá, zaostalá a nevzkvétá. To lze vyčíst z extrémního nezájmu imigrantů a uprchlíků o naše končiny. Zatímco jiné země a přiznejme si, že především na západ a sever od našich hranic, se mohou pochlubit zájmem tisíců lidí o jejich pohostinnost, náruč či občanství, Česko je doslova na okraji pozornosti.

Naše politické strany se sice snaží zamaskovat toto své politické selhání ostentativním bojem proti několika málo rodinám zdecimovaným válkou, které by u nás snad mohly zakotvit, ale těžko mohou zakrýt fakt, že ani 26 let po revoluci naše země nepřipomíná Německo nebo Švédsko, ale připomíná ze všeho nejvíce stále jen Českou republiku. Nalijme si čistého vína – čekali jsme víc."

 Možná, že se sakra mýlím, ale náš "sameťák" nebyl o tom, aby byla ČSR/ČSFR/ČR lákavým cílem pro statisíce (jen za letošní rok se do Španělska, Itálie a Řecka nacpalo okolo 400.000) nelegálních uprchlíků, zvyklých nechat se živit, močit kde se zachce a jen tak se procházet s mačetou v ruce. Nechci takto nějak xenofobně útočit, jenže tito lidé byli zvyklí se takto chovat, neboť jen tak si zajišťovali, že pokud někoho nepřepadnou oni, tak někdo přepadne je. Ani nebylo naším cílem se podobat okolním státům, pouze se jim vyrovnat. Že se to žel nějak nedaří ale nemá s kvótami nic společného, avšak autor to skvěle dokázal zakomponovat do svého nenávistného žvástu.

Podle pana sociologa trpíme tím, že nejsme jako Švédsko nebo Německo, které je pro uprchlíky zajímavější, možná je to proto, že je hospodárné mnohem výše, ale bohužel pro pana Bilera je to proto, že u nás by uprchlíkům patrně nestačilo lehnout si na záda, kašlat na místní a čekat, až jim přijdou peníze. Někdo mi může namítat ždímáním soc. systému našimi romy, k tomu jen podotknu, že jsme to byli my, kdo je naučil znát veškeré cesty ke štědrosti sociálek, bez potřeby pracovat, stačí se jen několikrát týdně projít na určitá místa. 

V Itálii už si azylanti stěžují, že se o ně někdo dostatečně nestará a okolo to páchne močí. K tomu stačí prostá odpověď; Nemočte okolo svých obydlí ani se nedefekujte a zápach po týdnu přejde!

Kdyby se náhodou čtenář nechytil, argumentuje, lépe řečeno tluče lidi po hlavě, tímto odstavcem. Teď se, prosím, vážení nenávistní Češi posaďte na zadek a začněte zpytovat svědomí: 

"Za období socialismu emigrovaly z Československa statisíce lidí, kteří nalezli domov v zemích celého světa. Prakticky tak ukázali, kde se nachází lepší místo k životu, a pomáhali tato místa dále zlepšovat. Otevřenost těchto zemí byla motorem jejich dalšího rozvoje. Zatímco západní země již před desítkami let zvládaly pomoc pro statisíce uprchlíků z východního bloku, v České republice nedokážeme pomoci pár stům lidem prchajícím před smrtí ani v roce 2015. Horší bilanci už má snad jen Severní Korea."

Nejenže, že Standa srovnává de facto nesrovnatelné, srovnat by nás pan sociolog chtěl i ke KLDR, kde vládnou nepoměrně jiné poměry! Z Východního bloku na Západ prchlo několik desítek tisíc lidí, kteří nemohli z politických důvodů dělat ku svému vzdělání odpovídající práci. Byli mezi nimi lékaři, matematici, profesoři, fyzici a další. Prchali do kulturně blízkého prostředí a uměli plynně mluvit vícerem cizích jazyků.

Oproti tomu, tito "uprchlíci" jsou po většinou mladí muži sotva základního vzdělání, jediné jejich umění je, jak správně střílet nebo jak nejvíce ublížit jedním švihem mačetou. Anglicky umí asi deset vět, obvykle ta nejslušnější je f*ck me.

Naposledy chci podotknout, že jsou ze zcela jiného prostředí, věřit, že se masy uprchlíků z Afriky naučí sžít a zapadnout do Evropské civilizace, je jako nacpat sto pyraní do akvária s dvěmasty neonek a doufat, že z nich budou při nejhorším skaláry.

Mým favoritem na nejodpornějšího plivače se stal pan šéfredaktor Britských listů, Jan Čulík. Ten nejenže by rovnou vśechny kritiky povinných kvót a islámu zavíral, ale nestydí se ani je bez jakýchkoli důkazů nazvat fašisty.

"Proč se žádný veřejný činitel nepostavil na obhajobu zahraničních studentů v Olomouci, kteří mají plné právo, aby jejich náboženství a kultura nebyly uráženy fašisty?"  (Celý článek zde  http://blisty.cz/art/77652.html?)

Z článku celého pak vyplývá, že vůbec nevadí, když někdo haní Českou kulturu, ale když někdo haní arabskou kulturu, byť petice IvČRN má s ní spojitost pramalou, je to zločin. Nejvyšší drzostí od něj pak považuji omluvu arabského studenta přirovnávat k nuceným výpovědím Milady Horákové. Je to prachsprostá snaha o manipulaci s čtenářovým názorem, ne my, ale právě Jan Čulík, by se měl stydět za tak odpornou činnost!

Takže, jak zní v úvodu. Potřebujeme uprchlíky? Jsme strašení vymíráním, stárnutím a ekonomickou krizí. 

Měl bych vás napřed trochu uklidnit. Evropa již několikrát procházela přirozenou stabilizací populace, nebýt toho, dnes bychom se patrně počtem vyrovnali Indii, Číně i Africe. V Africe je dokonce tak fenomenální plodivost (7,22 dětí na jednu ženu), že do konce století překoná v počtu 4 mld.!!! Výjimkou v počtu dětí je pouze JAR, Libye a Egypt. To znamená, že i když se k nám každý rok nastěhuje milion uprchlíků, ještě několik desetiletí nebude v Africe žádný úbytek patrný.

Pro udržení stavu společnosti je třeba 2,08 dětí na ženu, což Evropa (sic horko těžko) splňuje, tedy tvrzení, že imigranty potřebujeme pro záchranu civilizace je naprosto úmyslná lež ve snaze odpůrce nesmyslu multikulturní civilizace umlčet a zahnat do kouta, kde se budou muset podrobit.

Je to další snaha po neúspěšné snaze o vystrašení nedostatkem vody a potravin v Africe a nutnosti pomoci. Ano, jsem zásadně pro pomoc postiženým v Africe. Jenže pomocí humanitární pomoci na místě, nucené přerozdělování uprchlíků má zhruba takovou logiku, jako by vašemu sousedovi hožel stoh a on po celé vsi naházel každému ze svých sousedů několik hořících balíků slámy podle toho, kdo je jak schopný plamen dlouho živit.

 

 

Autor: Luboš Vlasák | pátek 5.6.2015 18:20 | karma článku: 36,83 | přečteno: 1498x
  • Další články autora

Luboš Vlasák

Návrat politických mrtvol

Zrovna nedávno jsem se od srdce zasmál, když jsem četl vtip o tom, jak trenér cviků čínského císaře, sám sexy mozek a upocený předseda unie mimozemšťanů Jiří Paroubek, vážně jedná s komunisty...

28.2.2024 v 18:00 | Karma: 14,52 | Přečteno: 477x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Čechoslováci

Spousta z vás si v poslední době jistě všimnula sekty takzvaných Čechoslováků, zejména v souvislosti s policejním zákrokem na Pavla Zítka.

4.11.2023 v 12:00 | Karma: 16,89 | Přečteno: 893x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Zajímavé podobnosti mezi stalinismem a "putinismem"

"Přátelství národů Německa a Sovětského Svazu, svázané krví, má všechny předpoklady být trvalé a silné," napsal Stalin po obdržení blahopřání ke svým 60. narozeninám od Hitlera a Ribbentropa dne 25. prosince 1939.

3.1.2023 v 11:57 | Karma: 24,16 | Přečteno: 497x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Hrátky s čertem

Írán se údajně bojí útoku ze strany Saúdské Arábie, se kterou už od konce intervence USA v Iráku v téže zemi bojuje o vliv a předsedkyně Poslanecké Sněmovny si nešikovně hraje na bojovnici za lidská práva, dobře tedy.

12.12.2022 v 17:11 | Karma: 20,42 | Přečteno: 355x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Přestupoval jsem v Brně...

Snad si tímto lid z Brna nepoštvu proti sobě a oni mi nebudou s loučemi a vidlemi pochodovat pod oknem a požadovat mou okamžitou smrt. Ale já to prostě musel popsat, jak to bylo. :)

20.11.2022 v 16:08 | Karma: 28,86 | Přečteno: 1143x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Ani vás nepustí do haly. Podvodů při prodeji lístků na MS v hokeji přibývá

6. května 2024

Organizátoři i policie varují: Kupovat vstupenky na mistrovství světa v hokeji od někoho jiného než...

Katar plánuje vyhoštění lídrů Hamásu, ale není kam. Jordánsko je zpět nechce

6. května 2024

Premium Katar je místo, kde si lídři teroristické organizace Hamás léta užívali pětihvězdičkového luxusu....

Za bydlení politiků platíme tisíce, vládní byty a vily mnozí z nich nevyužívají

6. května 2024

Premium Stát jen za tento rok zaplatí za bydlení v Praze mimopražského ministra školství Mikuláše Beka...

Izrael zavřel hraniční přechod do Pásma Gazy. Humanitární pomoc tam končí

5. května 2024  14:36,  aktualizováno  22:53

Izraelská armáda v neděli oznámila, že po ostřelování uzavírá hraniční přechod Kerem Šalom, určený...

  • Počet článků 56
  • Celková karma 14,52
  • Průměrná čtenost 997x
Provokatér, nezabývající se jakoukoli korektností. Čtenář mnoha knih, pracující student, zahrádkář, příležitostný sportovec, vyznavač pěších toulek s batohem na zádech. Svým písmenkováním rozhodně nechci dělat díru do světa, jen sdělit, co si myslím.

Pokud uznáváte pravdu a upřímnost, coby nejlepších aspektů dobrých mravů, je to v pořádku. Pokud obé uvedete do praxe, zjistíte, že jsou vám absolutně k ničemu.

Člověk, který veškeré vědění hledá ve školních osnovách, nikdy nic neobjeví. 

Vhledem k tomu, že jsem se vrátil po 5 letech, bude třeba tento sloupek trochu aktualizovat.

Takže jsem křesťan s mírně nadprůměrným platem zaměstnance jistého německého korporátu a tedy se zde čas od času objeví i články na toto téma. 

Také bude potřeba čas od času aktualizovat fotku. :)

Seznam rubrik