Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dovolím si zde problematiku toho, co to Makro vlastně prodává, ještě trochu rozšířit. To maso (hovězí) bylo z Namibie. Něco málo faktů z Wiki:

Namibie má téměř nejnižší hustotu zalidnění na světě - na kilometr čtvereční připadá jen 2,5 osob. Podle humanitární organizace Člověk v tísni je průměrný věk obyvatel 20 let a Nambijci se dožívají průměrně padesáti let. Více než pětina (20%) dospělých obyvatel je nositeli onemocnění AIDS. V zemi chybí dostatek lékařů, na jednoho lékaře připadá asi 9 000 obyvatel.

Nejrozšířenějším náboženstvím v Namibii je křesťanství, které vyznává 90% obyvatel (51% luteránské, 19% římskokatolické, 5% anglikánské a další). Dále jsou zde v desetiprocentní míře zastoupena animistická náboženství.

Takže Afrika, která jde z jedné humanitární krize do druhé nás zásobuje hovězím? Jinými slovy, nějaký zahraniční moloch danící takřka jistě v daňovém ráji, pokud vůbec, využívá savany pro velkochov dobytka, který za účelem maximalizace zisku poráží v křesťanské zemi halal, a lifruje to do světa.

Krásná ukázka brutálního vykořisťování nejchudších regionů. Dobrou chuť.

1 0
možnosti

Halal mi žíly netrhá, kdyby zůstali u něj. Ale kvůli muslimům se zakazují pohádky o prasátku.

Kdyby celiakici přišli s tím, že chtějí zakázat básničku "Kuřátko a obilí", prototže oves, ječmen, pšenice a žito obsahují lepek, tak se milí celiakici upozadí, neboli pošlou do místa, kde záda ztracejí své dobré jméno.

Tedy já říkám "Muslimové, halal si klidně jezte, ale Bobík a Fifinka zůstane."

1 0
možnosti
Foto

Halal porážkaje způsob porážky zvířat, která splňuje přísná islámská kritéria pro konzumacimasa. To také odkazuje na rituální čistotu požadovanou v oblasti zpracování,balení a manipulaci s produkty živočišného původu, která činí konečný produktpřijatelný nejen pro muslimskou komunitu. Porážka se provádí dospělýmvyučeným muslimem/muslimkou. Zvíře může být poraženo jen k splnění lidsképotřeby potravin. Pokud je zvíře poraženo k tomuto účelu, jméno pana Boha musíbýt vysloveno při tomto aktu. Žádné zvíře nesmí být vystaveno jakékoliv tísninebo strachu před porážkou. Existují přísná pravidla, která jsou řízena tímtozákonem, zákonem určeným ke snížení nebo odstranění utrpení, které pociťujízvířata. V procesu porážení mohou být použity pouze nejostřejší a nejméněbolestivé nástroje. V celém cyklu chovu dobytka určeného k lidské spotřebě, jepovinná maximální zdvořilost a respekt k zvířatům. Pokud jsou splněny tytopožadavky,  dostane maso certifikaciHalal jinak ne .

1 0
možnosti

J54a50r65a 14R50a91n21k

27. 3. 2015 1:55

Karma a doufam, ze se angazujete i mimo iDnesR^

2 0
možnosti
Foto

Tesco a Makro prodávají to co splńuje normy a lidé budou kupovat. Košer neprodávají prostě proto, že by neměli odbyt a je otázkou jestli židé nemohou použít hala-technicky je to totéž.

Psí maso normy nesplňuje tedy ho prodávat nemohou. Cvrčci a švábi by jim odradili klientelu.

Hledáte senzaci tam kde není

1 4
možnosti
Foto

Košer je de facto stejné, co halal. Židé u nás jsou. Dokonce o pár tisíců víc, než muslimů. Jakže, by nešlo na odbyt?

3 0
možnosti
  • Počet článků 56
  • Celková karma 14,52
  • Průměrná čtenost 997x
Provokatér, nezabývající se jakoukoli korektností. Čtenář mnoha knih, pracující student, zahrádkář, příležitostný sportovec, vyznavač pěších toulek s batohem na zádech. Svým písmenkováním rozhodně nechci dělat díru do světa, jen sdělit, co si myslím.

Pokud uznáváte pravdu a upřímnost, coby nejlepších aspektů dobrých mravů, je to v pořádku. Pokud obé uvedete do praxe, zjistíte, že jsou vám absolutně k ničemu.

Člověk, který veškeré vědění hledá ve školních osnovách, nikdy nic neobjeví. 

Vhledem k tomu, že jsem se vrátil po 5 letech, bude třeba tento sloupek trochu aktualizovat.

Takže jsem křesťan s mírně nadprůměrným platem zaměstnance jistého německého korporátu a tedy se zde čas od času objeví i články na toto téma. 

Také bude potřeba čas od času aktualizovat fotku. :)

Seznam rubrik