Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Podpásový úder: Trefa a nebo blbost?

To jsem tak přemýšlel nad rozepsaným článkem, když jsem ze zvědavosti juknul do zpráv. Už to nikdy neudělám, neboť pokaždé mám chuť svůj přístroj, který za nic nemůže, rozbít na kusy.

Jsem povaha klidná, ale když narazím na hloupost, mírně mě to rozhodí. Totiž, o co jde: Na zprávách idnes lze naleznout zprávu, že nějaké hlavy přezrálé opět vymyslely experiment, ve kterém jde, jak revoluční to plán, zveřejnit výroky nacistických prominentů o židech, slovo "Žid" zaměnit za "migrant" a sledovat, kolik lidí dá "plus" a kolik "minus" pod výrok. Dva autoři, kteří "experiment" na Twitteru provedli, byli znepokojeni počtem pozitivních reakcí na výroky, kdy za osm zveřejněných citací obdrželi na 480 plusů a jen 6 minusů. Vzhledem k tomu, že je podle článku sleduje přes 50.000 uživatelů, stálo jim za to, se pozastavovat nad necelým jedním procentem svých odběratelů. Tedy výpovědní hodnota: 0. Přesto z toho iDnes a Medium.com málem udělali senzaci o strašné xenofobii. Celý článek http://zpravy.idnes.cz/ochota-lidi-propaganda-naciste-migranti-daily-mail-fwj-/zahranicni.aspx?c=A150813_134138_zahranicni_jw

Vlastně mi ani tak nevadí samotný pokus, jako to, s čím se pokouší skepsi vůči imigraci srovnat. Srovnávat nenávistné výroky vůči židům a celému etniku k znepokojeným (uznávám, že často hloupě formulovaným a přehnaným) diskusím nad tím, kdo uprchlíci jsou a kdo se mezi nimi skrývá, je stupidita2.

Proč? Židy pojí s Evropou již téměř 2.000 let historie, kdy se - hlavně po potlačení 2. zélótského povstání (66 - 70 po Kristu) Flaviem Silvou*, těsně na to zboření Chrámu (70 po Kr.) a přejmenování Judey na Palestinu, po letech římské persekuce a nakonec po přijmutí křesťanství roku 313 coby státního náboženští - židé stěhovali do Evropy a až do dnes jsou součástí naší společnosti navzdory několika protižidovským vlnám, ta největší bezesporu patří do doby, kde se datují ony výroky nacistických vrchností, vč. Hitlerovy citace. Židé tu žili, zakládali rodiny, uměli jazyk, stavěli své živnosti a byli vysoce vzdělaní. Pomáhali dokonce tvořit i národní obrození Českého jazyka. Systém soudnictví, ekonomiky, bankovnictví, je po vzoru židovských systémů. Právě pro svou vzdělanost a zdatnost v podnikání se stávali po celém světě terči útlaku a pogromů.

Přesto, do dnes vytrvali a přes veškerá příkoří od Evropanů na země, které jim po staletí skýtaly domov, nezanevřeli a neztratili trpělivost. Kdyby ano, jistě by se všichni "zdekovali" a odešli do státu Izrael, hned po jeho vyhlášení roku 48. Žili a žijí u nás až ke dnešním dnům, ačkoliv právě díky nerealizovatelnému plánu multikulturní Evropy zahořívá na podobné pogromy, které zažili od Evropanů, ze strany muslimských přistěhovalců, kteří navzdory naší utopické vidině kulturní diverzity trvají z velké hromady na své vizi; získání světa pro islám. Bojovat za to správné náboženství (nikoho nepřekvapí, že je to islám) všemi možnými prostředky, jak nakázal rasúl kalimat Allah - posel Boží, tedy Mohamed.

Proč se nedozvíme o vzpourách a útocích židů, těsně po příchodu nebo během začleňování do Evropy? Řečeno od huby; prostě protože žádné nebo takřka žádné nebyly. Základem pro tuto rychlou integraci do středověké společnosti je tzv. Halacha, židovský zákon, který nařizuje podvolit se právům a zákonům krajů, ve kterých žijí. Obrovský rozdíl od muslimů, kteří trvají na tom, že jediný akceptovatelný zákon je šari'a coby zákon přímo od boha (Alláha), že?

Vraťme se zpět, tedy k tomu, o čem měl tento článek být. 

Srovnávat proti židovskou rétoriku s nechutí k uprchlíkům je odporná ohavnost a podpásový úder. Židé nám ukázali v dějinách svou statečnost, vytrvalost a houževnatost. Nikdy po nás příliš nechtěli, kromě práva na svobodný život. Migranti se zatím předvedli pravým opakem. Odporem nad jídlem i péčí, zato vynikají velkou dychtivostí po bezpracných penězích, odpudivým zápachem a nepořádkem v okolí, kde žijí. Ne všichni, byl bych lhářem, kdybych tvrdil, že jsou to jen veskrze příživníci, chuligáni a zlý živel. Je mezi nimi velké množství těch, kteří opravdu utíkají před zlem a šílenstvím, jaké se odehrává necelé 2.000 km od našich hranic. Proto mi přijde rozumné prověřovat imigranty, přicházející k nám Bezpečnostní Informační Službou. Bezhlavé přijímání je naopak nerozum a naprostá neochota řešení migrace a neschopnost včasného odsunu nebezpečných živlů je právě to, na co ,,uprchlíci" spoléhají. Uniknou systému a snadno pak mohou žít s bezpečím před nutností integrovat se nebo, nedej Bože, s chutí a ochotou páchat útoky a zvěrstva ve prospěch Islámského státu. Kupodivu je to však jedno právě těm, co mluví o solidaritě a soucitu. Podezřívám je, že jim nejde o blaho prchajících, ale o své kapsy, neboť se z imigrace stal notně výdělečný byznys.

Naposledy žádám milého čtenáře, aby se navzdory svému přesvědčení, aby se nepřidával ke skupinám a lidem kteří zneužívají téma imigrace pro své zviditelnění. Narážím tím na strany DSSS, ND a SPD, tedy pány Vandase, Bartoše a Okamuru, kteří tímto hledají výtah ze samého dna politického spektra a společenského zájmu, kteří se snaží o popularitu pomocí nadávek, antisemitismu a - s prominutím - pitomých keců o záchraně společnosti pomocí venčení psů a vepřů poblíž mešit.

 

*Lucius Flavius Silva byl té doby tribunem IV. Římské legie "Scithyca", několik let po potlačení povstání i guvernérem Judska. Masada byla obléhána 3 roky, než právě Lucius navrhnul vystavět tábor okolo pevnosti a vystavět rampy. Když vojáci legie vtrhli do pevnosti, nalezli na tisíc mrtvých těl zélótských mužů, ale i žen a dětí. Noc před vpádem římanů spáchali hromadnou sebevraždu, než aby padli do zajetí. Do dnes se spekuluje, že v pevnosti žilo i několik ranných křesťanů, či jejich rodin.

Autor: Luboš Vlasák | neděle 16.8.2015 0:37 | karma článku: 24,07 | přečteno: 878x
  • Další články autora

Luboš Vlasák

Návrat politických mrtvol

Zrovna nedávno jsem se od srdce zasmál, když jsem četl vtip o tom, jak trenér cviků čínského císaře, sám sexy mozek a upocený předseda unie mimozemšťanů Jiří Paroubek, vážně jedná s komunisty...

28.2.2024 v 18:00 | Karma: 14,52 | Přečteno: 477x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Čechoslováci

Spousta z vás si v poslední době jistě všimnula sekty takzvaných Čechoslováků, zejména v souvislosti s policejním zákrokem na Pavla Zítka.

4.11.2023 v 12:00 | Karma: 16,89 | Přečteno: 893x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Zajímavé podobnosti mezi stalinismem a "putinismem"

"Přátelství národů Německa a Sovětského Svazu, svázané krví, má všechny předpoklady být trvalé a silné," napsal Stalin po obdržení blahopřání ke svým 60. narozeninám od Hitlera a Ribbentropa dne 25. prosince 1939.

3.1.2023 v 11:57 | Karma: 24,16 | Přečteno: 497x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Hrátky s čertem

Írán se údajně bojí útoku ze strany Saúdské Arábie, se kterou už od konce intervence USA v Iráku v téže zemi bojuje o vliv a předsedkyně Poslanecké Sněmovny si nešikovně hraje na bojovnici za lidská práva, dobře tedy.

12.12.2022 v 17:11 | Karma: 20,42 | Přečteno: 355x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Přestupoval jsem v Brně...

Snad si tímto lid z Brna nepoštvu proti sobě a oni mi nebudou s loučemi a vidlemi pochodovat pod oknem a požadovat mou okamžitou smrt. Ale já to prostě musel popsat, jak to bylo. :)

20.11.2022 v 16:08 | Karma: 28,86 | Přečteno: 1143x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Začátek týdne bude oblačný s přeháňkami. Slunce se vrátí ve středu

6. května 2024  6:23

Zataženo až oblačno vydrží na většině míst v Česku až do poloviny týdne. Česku se nevyhne ani déšť,...

Prezidentské volby v Panamě vyhrál spojenec exprezidenta odsouzeného za korupci

6. května 2024  6:18

Prezidentské volby v Panamě vyhrál pravicový politik José Raúl Mulino, jehož kandidaturu teprve...

Test nákupu lístků na MS od překupníků. Nevyplatí se to, hokej nejspíš neuvidíte

6. května 2024

Organizátoři i policie varují: Kupovat vstupenky na mistrovství světa v hokeji od někoho jiného než...

Katar plánuje vyhoštění lídrů Hamásu, ale není kam. Jordánsko je zpět nechce

6. května 2024

Premium Katar je místo, kde si lídři teroristické organizace Hamás léta užívali pětihvězdičkového luxusu....

  • Počet článků 56
  • Celková karma 14,52
  • Průměrná čtenost 997x
Provokatér, nezabývající se jakoukoli korektností. Čtenář mnoha knih, pracující student, zahrádkář, příležitostný sportovec, vyznavač pěších toulek s batohem na zádech. Svým písmenkováním rozhodně nechci dělat díru do světa, jen sdělit, co si myslím.

Pokud uznáváte pravdu a upřímnost, coby nejlepších aspektů dobrých mravů, je to v pořádku. Pokud obé uvedete do praxe, zjistíte, že jsou vám absolutně k ničemu.

Člověk, který veškeré vědění hledá ve školních osnovách, nikdy nic neobjeví. 

Vhledem k tomu, že jsem se vrátil po 5 letech, bude třeba tento sloupek trochu aktualizovat.

Takže jsem křesťan s mírně nadprůměrným platem zaměstnance jistého německého korporátu a tedy se zde čas od času objeví i články na toto téma. 

Také bude potřeba čas od času aktualizovat fotku. :)

Seznam rubrik