Džihád

Jsou dva druhy džihádu. Takzvaný velký a malý džihád. Velký džihád je zaměřen na nitro každého muslima, zlepšování se a zdokonalování ve věrnosti a pokoře k Alláhovi, vlastní morálky a ctností. Malý džihád je však nedílnou součástí celého konceptu tohoto pojmu a je zaměřen na okolní svět pro šíření ,,Dar al-Islam"(Domu Islámu)

Hlavním tématem, který byl evropanům doslova vnucen, je islám. Téměř to vypadá, jako by dříve v Evropě ani neexistoval. 
Ale on existoval, jen se o něm do roku 2001 tolik nemluvilo. A možná nebýt data 11/09/01, nikdo by si islámu a vůbec muslimů ani nevšiml a tato kulturní pohroma by nadále tiše a nesledovaně narůstala, a než by se stačily zformovat poslední iniciativy a poslední skupinky lidí proti islamizaci Evropy, bylo by pozdě. 11/09 islamizaci značně zkomplikovalo. 
Muslimové byli donuceni na chvíli zastat defenzivní postoj, neboť všichni najednou upřeli zrak na ně. Útok na WTC donutilo na chvíli evropany rozsvítit baterku na plíživou hrozbu, než té pomyslné baterce stihla politická korektnost sebrat monočlánky. 
Čeho si ale celoevropská společnost při krátkém osvícení mohamedánské obludy stihla všimnout, byl dnes už dobře známý pojem: Džihád. 
Dnes nám muslimové horem dolem tlačí, že džihád snad vůbec není a ani nikdy nebyl bojem ve jménu víry, ale cesta ke zdokonalování sama sebe. Prostřednictvím novin i internetových serverů, orientalistů a islamofilů nám byl tento pojem denně strkán pod nos jako kus shnilého chleba, opatřeného silnou vrstvou marmeládičky. Džihád prý byl zdémonizován a zkreslen (!)nacistickými bojůvkami a xenofobními skupinami(!). Veškeří kritici islámu a lidé varující před džihádem byli najednou postaveni do role nacistů a xenofobů, uctívačů kultu 88 a "panské rasy" aniž by jimi skutečně byli. Jde ale zdémonizovat něco, co už je samo o sobě dosti démonické? 

Pojďme si lehce nastínit, co je džihád: 
Džihád není nutně boj ve jménu islámu pomocí zbraní, trhavin nebo výbušninami obalených magorů, ale boj jakýmikoliv prostředky. 
Informování o "krásách a pravém poselství islámu", zkreslování halal porážek do podoby plně bezbolestných rituálů i registrace Muslimských obcí, to jsou formy džihádu. 
Džihád (svatá válka) je prostě všechno, co slouží k rozšíření ,,domu islámu" (Dar al-Islam), ,,domu pokoje" (Dar al-Salam), tedy místa, v němž platí islámský právní řád, šari'a. Ostatní svět, proti němuž je třeba džihád vést je podle muslimů "dům války" (Dar al-Charb), do kterého patří všechny (dosud) neislámské země. 
Džihád je především výzva pro nevěřící, aby se dobrovolně podřídili (korán, Súra 2,256. 3,20. 8,7-8). 
K džihádu patří i výzva islámského centra v Německu, aby se muslimové ženili s Němkami. 
Džihád je i vykládání koránů k nahlédnutí v hotelech i budování mešit v neislámských západních zemích nebo projekt uskutečněný na Brazilské FIFA 2014. Všechno, co slouží k šíření islámu, je "svatá válka", i metody, které by křesťané nazvali misií nebo evangelizací, tzv. Da'wah.
Podle islámského učení se Dar al-Islam neustále rozšiřuje. Nezávisí to na lidech, ale na Aláhově boji skrze věřící (srovnej Súra 8,10. 17). Otázka je, zda se Evropa vzepře islamizaci a nastaví muslimům pravidla, díky nimž se buď oni podřídí našim zákonům a nebo odejdou a nebo ve jménu politické korektnosti a "náboženské tolerance" donutí evropskou kulturu před islámským džihádem kapitulovat a podřídit se pod šari'a. Já si raději netroufám tipovat...

Autor: Luboš Vlasák | pátek 20.3.2015 18:09 | karma článku: 23,25 | přečteno: 760x
  • Další články autora

Luboš Vlasák

Návrat politických mrtvol

28.2.2024 v 18:00 | Karma: 14,52

Luboš Vlasák

Čechoslováci

4.11.2023 v 12:00 | Karma: 16,89

Luboš Vlasák

Hrátky s čertem

12.12.2022 v 17:11 | Karma: 20,42

Luboš Vlasák

Přestupoval jsem v Brně...

20.11.2022 v 16:08 | Karma: 28,86