Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Čekání na umírněný islám

Tento článek, který jsem napsal loňského roku, měl na sociální síti ohlas, který jsem ani nepředpokládal, takže po založení nového blogu jsem se rozhodl jej prezentovat i zde.

Začátkem června jsem se rozhodl dát islámu šanci. 
Šanci potvrdit řeči různých idealistických sfér, kavárenskými intelektuály počínaje, přes havlisty, skrze politické kruhy a samotným Bílým Domem konče. 
Řeči, které doslova kmitají emocemi "islamofobů", xenofobů a dozajista také rasistů. 
Slova o mírumilovnosti islámu, o jeho skutečné, mírotvorné povaze. Věty o okrajové záležitosti radikalismu a jeho zveličování. 
Ustal jsem s občasnou kritikou a řekl jsem si ; ,Nuže, je - li pravda, že je islám ve skutečnosti mírumilovný, poznám to, zda budu potichu naslouchat, zaměřovati sluch na cosi za řinkotem kovů, šustěním hidžábů, šuměním krve, výkřiky Aláhu akbar a za výbuchy aut skrytého. Je - li radikál mezi muslimy jen něco výjmečného - jako třeba bílá vrána mezi vranami - jistě se to pozná a ten humbuk se utiší.' 
No, přiznám se, že pro povzbuzování své naděje v mírumilovnost islámu jsem musel při čtení zpráv držet trvale oči zavřené. 
Pak jsem po prvním týdnu proletěl internet, prozkoumat, zda se něco přihodilo, co by mé pochyby v islám zcela pohřbilo. Nestačil jsem se tehdy divit. 
Muslimové se skutečně činili. Alláh jim zřejmě pověděl o mé naději v islám a oni se málem přetrhli. Vzájemně a doslova. 
Ovšem mám pocit, že jej pochopili naprosto opačně. Nemusel jsem ani daleko za hranice, jen k Německým sousedům a již jsem četl o salafistických shromážděních, vyzývajících k likvidaci německé policie, politiků, židů a vlastně všech Němců, zejména těch, co se byť slůvkem vyjádří nelichotivě k islámu. 
To celé ve velmi "mírumilovném" duchu, o smrti nevěřících se stále zatím jen vášnivě mluvilo.
Na pomezí Iráku a Sýrie vznikl ještě v ten měsíc chalífát a nastal doslova ráj lásky a míru, ovšem v trochu Hitlerovském duchu, tedy "Není odpůrců, není překážek." a započal jeden z nejhorších genocidních masakrů a zvěrstev v novodobých dějinách. 
Básníci o mírumilovném islámu včetně nejlepšího prezidenta na světě s nobelovkou za nic se kousali hrůzou do rukou, při představě, že spousta muslimů uposlechne výzvu chalífy al-Baghdadí, vydá se hromadně podpořit boj a vlítnout po hlavě do mely, kde teče krev, pižlají se hlavy a spousta dalších fuj, které živý Evropan dnes přes všechny filmové masakry nikdy neviděl. 
Ač nevědomě, naprosto otevřeně tím přiznali vlastní neznalost islámu. 
Řekl jsem si; ,Aha, to jsou ti frustrovaní muslimové ze špatných sociálních podmínek, vidící jediné východisko v boji za své ideály. To jistě ti praví muslimové odsoudí!' 
Ale chyba lávky. Evropští muslimové jen nervózně pokukovali po svých imámech, co oni na to. A někteří se rozhodli na pokyn imáma nečekat, sbalili kufry a se slibem návratu a likvidace tamních nevěřících se vydali na pomoc chalífátu. Ti co na skutečný boj neměli kuráž alespoň vyběhli ven s černobílou vlajkou fandit ve vlasti. 
To si posléze neváhali v červenci obhájit protiizraelskou demonstrací, kdy máváním černobílou standartou a vyřváváním "Smrt židům" upozorňovali na bezpráví, jakého se židé dopouští, když se opovažují drze bránit před raketovými útoky Palestinců na svou zemi. 
Zatímco jinde se v průběhu července a srpna vycházelo do ulic projevovat islámu tolik vlastní lásku k Izraeli, u nás se "jen" vyzývalo k jeho zničení na serveru Českého salafisty Jana Veličky. 
S vráskami na čele jsem sledoval internet a začal o své víře v dobrý islám opět pochybovat. 
Dokonale mě vyděsilo, jak se zázračně probudila OSN a varovala, že IS páchá zvěrstva. Až po třech letech strkání hlavy do písku během nepokojů v Sýrii si všimla, že se tam děje zlo, jako je křižování, sekání končetin a řezání hlav, jako by tam ty roky před tím nic takového nebylo. Tolik byla zaměstnaná kritikou Izraele, že úplně náhodou vypustila skutečnost, že hned vedle přes Golany roste už několik let obrovské nebezpečí. Poprvé až na počátku posledního červencového týdne přiznala, že ví o něco nad 15 000 Evropanů (většinou Evropanů s uvozovkami), co se vydali přispět do bojů v Iráku a Sýrii! 
Vidí co chtějí, takže nevidí nic pro neustálou zaměstnanost peskováním Izraele. 
Ale dost už hanění té organizace kdysi prospěšné, dnes plné zlovůle. Vraťme se k tomu, čím jsem začal. 
Během července jsem málem zajásal, když Írán skutečně IS odsoudil. Jenže je tu zase jedno velké ,,ale". Írán, coby šíítská země odsoudila IS vlastně z tradice, neb šia a sunnah jsou jako ratlík a pitbull, dalo by se říct, s lokálními výměnami rolí. 
A ne a ne litovat těch mrtvých okolo, to se, panečku, v Íránu nikomu nechtělo, zato oplakávat šiítská poutní místa, vyhrožovat odvetou a natahovat výhrůžně pěstičky pro své svatyně, toho je užilo. 
Dokonce se i Saúdský monarcha zvedl, hřmíce o špatném islámu, přehlížíce bezpráví ve vlastní zemi, a pustil se státem tím Islámským do křížku. ,Pane jo, konečně pravý islám usvědčí ten zlý,' řekl jsem si. 
Bývalo by to dokonalé, jen kdyby tak mimoděk nenaznačil, že než o boj za "pravý islám", jde vlastně o bitvu za udržení svého vlivu a samozřejmě i vlastní krk, protože se ISIL netajila svou chutí k přivlastnění si území KSA. 
Překvapení opět žádné. Jako od osmého století po nástupu Umájovců do čela chalífátu, muslimové se stále řežou o moc mezi sebou, ti silnější si podrobí slabší, slabší půjdou s proudem a společně vyrazí opět směrem na severozápad. 
Jen hlupáci si myslí, že se jich to netýká a jako první budou pohlceni. 
Islám není žádná (obrazně řečeno) plastelína, kterou si můžeme tvarovat, jak chceme, tu zakulatit, tu ubrat, tam přidat. Je kamenem, který drtí vše, na co padne a nesnese odpor. Kámen, který se nesmí tesat. Smí se jen valit. 
Islám se nedělí na dobrý - špatný, umírněný - radikální. Jen na sunnitský - šiítský, obsahujíc své větve, proudy, sekty mající vlastní pohled na islám, v jádru však jeden a tentýž. 
Zlo je zlo. Nelze jej nazývat jinými jmény a menší zlo pokládat za dobro jen proto, že místo černé užívá zelenou. 
A co jsem tímto písmenkováním chtěl říci? Jak to zakončit, abych nikoho již tímto dlouhým psaním ještě více nenudil? 
Můžeme si mezi sebou vyprávět o krásách islámu, klamat se povídačkami téměř cele vylhanými o jeho mírumilovné povaze, čekat marně na jeho osvětu. Můžeme se nechat ukolébat "odbornými" studiemi, že to, či ono je a tamto není islám. Uvnitř i mimo hranice chálífátu Da'Iš (Islámského státu) vykrystalizovává nejjasnější a nejopravdovější podoba. Tito muslimové, které Euro - američtí tmáři slepě nazývají neislámskými, nedělají nic, co by bylo v rozporu s koránem, sunnou, sírou a právem šarí'a. Ba naopak se jich plně drží. 
Pokud chcete, čekejte si na dobrý islám, mírumilovné poselství a další naivní výmysly. Pravdou je, že dříve bude mít kočka štěňata, než islám přinese mír.

Autor: Luboš Vlasák | úterý 17.3.2015 23:50 | karma článku: 28,21 | přečteno: 652x
  • Další články autora

Luboš Vlasák

Návrat politických mrtvol

Zrovna nedávno jsem se od srdce zasmál, když jsem četl vtip o tom, jak trenér cviků čínského císaře, sám sexy mozek a upocený předseda unie mimozemšťanů Jiří Paroubek, vážně jedná s komunisty...

28.2.2024 v 18:00 | Karma: 14,52 | Přečteno: 477x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Čechoslováci

Spousta z vás si v poslední době jistě všimnula sekty takzvaných Čechoslováků, zejména v souvislosti s policejním zákrokem na Pavla Zítka.

4.11.2023 v 12:00 | Karma: 16,89 | Přečteno: 894x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Zajímavé podobnosti mezi stalinismem a "putinismem"

"Přátelství národů Německa a Sovětského Svazu, svázané krví, má všechny předpoklady být trvalé a silné," napsal Stalin po obdržení blahopřání ke svým 60. narozeninám od Hitlera a Ribbentropa dne 25. prosince 1939.

3.1.2023 v 11:57 | Karma: 24,16 | Přečteno: 497x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Hrátky s čertem

Írán se údajně bojí útoku ze strany Saúdské Arábie, se kterou už od konce intervence USA v Iráku v téže zemi bojuje o vliv a předsedkyně Poslanecké Sněmovny si nešikovně hraje na bojovnici za lidská práva, dobře tedy.

12.12.2022 v 17:11 | Karma: 20,42 | Přečteno: 355x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Přestupoval jsem v Brně...

Snad si tímto lid z Brna nepoštvu proti sobě a oni mi nebudou s loučemi a vidlemi pochodovat pod oknem a požadovat mou okamžitou smrt. Ale já to prostě musel popsat, jak to bylo. :)

20.11.2022 v 16:08 | Karma: 28,86 | Přečteno: 1143x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Řekni, kde ti muži z Gazy jsou. Otazníky ohledně obětí: násobně více dětí a žen

19. května 2024

Premium V Gaze je problém, na který upozorňovala už Marlene Dietrichová. Teď si s ní notují demografové a...

Češi umějí vyrobit řadu vojenských dronů. Ale armáda o ně nestojí

19. května 2024

Premium Letecká výroba byla v České republice vždy na špičkové úrovni. Menší dopravní letouny, ultralighty,...

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský“ zákon. Jde do boje s vládou

18. května 2024  16:55,  aktualizováno  22:06

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová podle tiskových agentur vetovala kontroverzní zákon o...

Izraelský válečný kabinet se bortí. Ganc označil Netanjahuovy plány za fanatické

18. května 2024  20:36,  aktualizováno  21:41

Člen izraelského válečného kabinetu Benny Ganc v sobotu řekl, že jeho strana přestane podporovat...

  • Počet článků 56
  • Celková karma 14,52
  • Průměrná čtenost 997x
Provokatér, nezabývající se jakoukoli korektností. Čtenář mnoha knih, pracující student, zahrádkář, příležitostný sportovec, vyznavač pěších toulek s batohem na zádech. Svým písmenkováním rozhodně nechci dělat díru do světa, jen sdělit, co si myslím.

Pokud uznáváte pravdu a upřímnost, coby nejlepších aspektů dobrých mravů, je to v pořádku. Pokud obé uvedete do praxe, zjistíte, že jsou vám absolutně k ničemu.

Člověk, který veškeré vědění hledá ve školních osnovách, nikdy nic neobjeví. 

Vhledem k tomu, že jsem se vrátil po 5 letech, bude třeba tento sloupek trochu aktualizovat.

Takže jsem křesťan s mírně nadprůměrným platem zaměstnance jistého německého korporátu a tedy se zde čas od času objeví i články na toto téma. 

Také bude potřeba čas od času aktualizovat fotku. :)

Seznam rubrik