Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Arabské jaro a umírnění neumírnění

"Alláh je naším cílem. Prorok je náš vůdce. Korán je náš zákon. Džihád je náš způsob, umírání v cestě Boží je naší nejvyšší nadějí. Alláhu akbar "  

Tak zní motto Muslimského Bratrstva, které se dostalo k moci roku 2011 po "Arabském jaru" v Egyptě.

Na Egyptě je hlavně zajímavá ta vzorovost pohledu, jakým si Západ trochu nuceně představuje muslimy. Po pádu Husního Mubaraka v polovině února roku 2011 se k moci celkem rychle dostalo Muslimské bratrstvo, u nás vnímané kvůli mediální masáži jako zakázaná strana umírněných muslimů, utlačovaných uzurpátorským režimem "prozatímního" prezidenta. Nikdo si ani nevšimnul nebo pravděpodobně si ani nechtěl všimnout, že právě MB zavinilo nastolení v podstatě hegemonní vlády nad Egyptem, když se postaralo o atentát na Sadata v osmdesátém roce, kvůli podepsání mírových dohod s Izraelem. Takhle se Anvaru Sadatovi odvděčili za to, že je roku 71 nechal vystoupit z ilegality a volně působit.

Aby zde vznikla vize mírumilovných muslimů, bojujících za demokracii v Egyptě, začalo se o Muslimském bratrstvu otevřeně lhát. Česká televize například uvedla, že MB vzniklo roku 1928 v Egyptě jako hnutí usilující o reformaci islámu a zasazovalo se v humanitárních a charitativních činnostech. Jediné, co na tom bylo pravdy, je pouze letopočet. MB vzniklo jako revoluční fundamentalistické hnutí pro obnovení chálífátu a zavedení práva šari'a ve všech islámských zemích, následně pak na celém světě. 

Zakladatele al-Banná vykreslila ČT jako nějakého mírumilovného strýčka s vousy, takového Egyptského Ghándího s turbanem a titulovala jej slovem "Učitel". Ve skutečnosti to byl občejný muslim- pardon, vlastně islamista - který zdatně konkuruje ve svých projevech i dnešním kovaným islámistům. Jeden jeho citát: " Je v povaze islámu dominovat, nesmí být ovládán, ukládá zákon všem národům a musí rozšířit svou moc na celé planetě."

Při formování MB se Banná inspiroval u nacistických jednotek SA a italských národních gard, tzv. "Černých košil". Jen místo hnědé a černé barvy měly šariátské hlídky Bratrstva barvu zelenou.

Těmto " patronům islámu" přišlo Arabské jaro velmi vhod, neb za pomoci lákadel pro neznalé mladé voliče dosáhli svého, tedy vlivu nad Egyptem. Jako prezidenta MB vyneslo Muhammada Mursího a Západ je uvítal jako demokratické muslimy, takřka bez pochybné minulosti. Co na tom, že hnutí podporovalo Hisballah, Hamas a otevřeně obdivovalo Usamu ben Ladina. Pro vykreslení dokonalosti revoluce se Bratrstvo hodilo jako dobrosrdečná parta mírumilovných muslimů, kteří byli v minulosti utlačováni nespravedlivým režimem. Poté, co se "demokraticky" dostali k moci, vyzkoušeli si, tehdy ještě jako umírnění muslimové, co si všechno můžou dovolit, než je někdo klepne přes prsty.

Takže hned jako první pokus potlačilo opoziční sílu v parlamentu a z členů opozice udělalo jen pár řadových politiků, bez nároku podílet se na řízení země a neméně "demokraticky" obsadilo i polovinu Ústavního soudu svými lidmi. Západ opět mlčel a pokračoval v oslavování arabského jara pomocí dezinformací a lží o demokraticky smýšlejících muslimech, stavějících se proti diktaturám. Přitom učinili muslimy i z ateistů a křesťanů, kteří s Bratrstvem a dalšími hnutími neměli vůbec nic společného.

Nedlouho poté se tehdy ještě muslim Mursí pokusil uzurpovat větší moc a znemožnit své sesazení změnami v egyptské ústavě. 
Po menších roztržkách a několika protestech se rozhodl asi jako projev dobré vůle uspořádat referendum o dvou kolech. Vzápětí, den před prvním kolem, kde se vzaly, tu se vzaly průvody islamistů(!), procházející egyptskými metropolemi a náhodou vedoucí přes křesťany obývané čtvrti s hesly jako ,,Islámská, islámská (ústava), navzdory křesťanům!" a ,,Egypt volá po šaríi!" Taktéž prolétl mnohým oknem křesťanských obydlí tu kámen s nevybíravě formulovaným dopisem, tu dokonce i ovčí hlava s výkřikem ,,Alláhu akbar!" za ní. 
Asi islamisté zdržovali fronty ve vedrech u hlasovacích uren, dozorčí v komisi, nabádající k hlasování pro novou ústavu byli zajisté též islamisté, ti přece s islámem nemají nic společného, jak by mohli... 
Po prvním kole, kdy zejména křesťanům byl, taktéž islamisty, znemožňován přístup k hlasovacím urnám, se pochody islamistů konaly již každodenně, po kole druhém islamisté opět splynuli s muslimy. Vše měli v rukou stále demokratičtí muslimové, (ještě) muslim Mursí i přes těsné projití nové ústavy návrh "velkoryse" stáhl a jelo se dál.  Zlom nastal v létě 2013, když egyptský lid začal protestovat proti islamistickému(už!) režimu a islamistickému prezidentovi Mursímu, který byl na začátku července svržen a uvězněn egyptskou armádou. Doslova přes noc se stal z Mursího muslima Mursí islamista, na jeho místo nastoupil generál Abdall  Fattah Sísí a MB putovalo zpět do ilegality. Muslimské Bratrstvo se pochopitelně snažilo opět dojmout svět videi o kruté armádě, pod jejímiž zbraněmi padlo za svobodu mnoho mužů Muslimského Bratrstva i několikrát po sobě, záběry zachycující "mrtvé" muže a raněné, kteří mimo záběry dostávali instrukce, co mají dělat a jako bonus plačící zahalené ženy, cudně "krvácející" jen z ruky. Bratrstvo je nadále potíráno, nelze sice mluvit o spravedlivých trestech, ale kdo seje vítr... Naposledy ničilo životy letos v lednu, při oslavě výročí onoho Arabského jara.

Během událostí v Egyptě a Libyi nastal celkem kultivovaný pokus o převrat i v Bahrajnu. Ten však Západ zcela ignoroval a jaksi přehlédnul, že tento pokus byl rozstřílen dvěmi tankovými prapory Saúdské Arábie. Evidentně tedy na Západě platí, nekritizuj spojence, i když je to ničema, zvláště sedí - li na zlaté žíle.

Smutný osud Muhamára Kaddáfí je nám všem znám. Mírumilovní muslimové jej po dopadení krutě zlynčovali a nakonec zastřelili za dohledu kamery. Díky tomu se z Libye stalo teritorium různých teroristů, země jejíž vláda má moc sotvaže nad jedním regionem, ráj pro převaděče uprchlíků, kteří jsou díky pádu Kaddáfího prakticky nepostižitelní, neb je nemá kdo trestat.

V tom celém kontextu člověku logicky dochází, že mezi islámem a islamismem, mezi muslimem a islamistou de facto není vůbec žádný rozdíl, že řeč je vlastně stále o tom samém, tedy o islámu, o muslimech. Ale multikulturní mašíblové vám dokola budou vykládat, že muslimové a islamisté spolu nemají nic společného. To se bohužel týká i Evropy a světa vůbec. Vše špatné mají na svědomí islamisté, a těch pár dobrých věcí ti správní muslimové. To se ale jen tak říká, abychom ty horké hlavy arabské trochu polochtali pod bradou a nijak si je nepohněvali, aby se nám tu náhodou také nevykoulilo nějaké to arabské jaro, které by do budoucna znamenalo Evropskou zimu.
Nešťastná vlastnost sluníčkářů je, že si je, muslimy s islamisty, stále pletou a pak se sami stíhají při lži. Ale lhát a cejchovat ostatní nepřestanou.

Autor: Luboš Vlasák | neděle 24.5.2015 11:02 | karma článku: 28,40 | přečteno: 650x
  • Další články autora

Luboš Vlasák

Návrat politických mrtvol

Zrovna nedávno jsem se od srdce zasmál, když jsem četl vtip o tom, jak trenér cviků čínského císaře, sám sexy mozek a upocený předseda unie mimozemšťanů Jiří Paroubek, vážně jedná s komunisty...

28.2.2024 v 18:00 | Karma: 14,52 | Přečteno: 477x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Čechoslováci

Spousta z vás si v poslední době jistě všimnula sekty takzvaných Čechoslováků, zejména v souvislosti s policejním zákrokem na Pavla Zítka.

4.11.2023 v 12:00 | Karma: 16,89 | Přečteno: 893x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Zajímavé podobnosti mezi stalinismem a "putinismem"

"Přátelství národů Německa a Sovětského Svazu, svázané krví, má všechny předpoklady být trvalé a silné," napsal Stalin po obdržení blahopřání ke svým 60. narozeninám od Hitlera a Ribbentropa dne 25. prosince 1939.

3.1.2023 v 11:57 | Karma: 24,16 | Přečteno: 497x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Hrátky s čertem

Írán se údajně bojí útoku ze strany Saúdské Arábie, se kterou už od konce intervence USA v Iráku v téže zemi bojuje o vliv a předsedkyně Poslanecké Sněmovny si nešikovně hraje na bojovnici za lidská práva, dobře tedy.

12.12.2022 v 17:11 | Karma: 20,42 | Přečteno: 355x | Diskuse| Ostatní

Luboš Vlasák

Přestupoval jsem v Brně...

Snad si tímto lid z Brna nepoštvu proti sobě a oni mi nebudou s loučemi a vidlemi pochodovat pod oknem a požadovat mou okamžitou smrt. Ale já to prostě musel popsat, jak to bylo. :)

20.11.2022 v 16:08 | Karma: 28,86 | Přečteno: 1143x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Ani vás nepustí do haly. Podvodů při prodeji lístků na MS v hokeji přibývá

6. května 2024

Organizátoři i policie varují: Kupovat vstupenky na mistrovství světa v hokeji od někoho jiného než...

Katar plánuje vyhoštění lídrů Hamásu, ale není kam. Jordánsko je zpět nechce

6. května 2024

Premium Katar je místo, kde si lídři teroristické organizace Hamás léta užívali pětihvězdičkového luxusu....

Za bydlení politiků platíme tisíce, vládní byty a vily mnozí z nich nevyužívají

6. května 2024

Premium Stát jen za tento rok zaplatí za bydlení v Praze mimopražského ministra školství Mikuláše Beka...

Izrael zavřel hraniční přechod do Pásma Gazy. Humanitární pomoc tam končí

5. května 2024  14:36,  aktualizováno  22:53

Izraelská armáda v neděli oznámila, že po ostřelování uzavírá hraniční přechod Kerem Šalom, určený...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 56
  • Celková karma 14,52
  • Průměrná čtenost 997x
Provokatér, nezabývající se jakoukoli korektností. Čtenář mnoha knih, pracující student, zahrádkář, příležitostný sportovec, vyznavač pěších toulek s batohem na zádech. Svým písmenkováním rozhodně nechci dělat díru do světa, jen sdělit, co si myslím.

Pokud uznáváte pravdu a upřímnost, coby nejlepších aspektů dobrých mravů, je to v pořádku. Pokud obé uvedete do praxe, zjistíte, že jsou vám absolutně k ničemu.

Člověk, který veškeré vědění hledá ve školních osnovách, nikdy nic neobjeví. 

Vhledem k tomu, že jsem se vrátil po 5 letech, bude třeba tento sloupek trochu aktualizovat.

Takže jsem křesťan s mírně nadprůměrným platem zaměstnance jistého německého korporátu a tedy se zde čas od času objeví i články na toto téma. 

Také bude potřeba čas od času aktualizovat fotku. :)

Seznam rubrik