Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

Chytry.Levicak

30. 12. 2011 19:28
pane smrčku

nevíte kdy to konkrétně půjde do senátu???

0 0
možnosti
MS

kilokrok

30. 12. 2011 17:02
Vážený pane,

víte o čem vůbec hovoříte? Mám dojem, že nejste ani biolog, ani ekonom a ani politik! To, že píšete o sobě, že učíte na VŠ jen dokresluje, jakého vzdělání se mladým lidem dostává! Kdyby jste byl biolog, čerpal by jste z přírody a přírodních zákonů, Vaše úvaha by směřovala k poznatkům z psychologie a potřebám, které jsou nutné pro lepší žití nás všech. Zatím nás krmíte žvásty, které si samy protiřečí a nejsou ničím jiným, než strachem politiků se špatným svědomím! Přímá volba je nutná nejen u prezidenta, ale také u voleb všech zástupců až po parlament. Nestalo by se, že budeme mít jako zástupce prominenty dokonce sotva po absolvování školy nebo přištípkáře, kteří si chtějí vylepšit svoje příjmy. Každý (také mladý) by musel si své voliče nejdřív získat!!! A nejen to, nutná je také odvolatelnost politiků a dovolání se jejich odpovědnosti! K tomu musí směřovat také výdrž novinářů a kauzu dotáhnout do konce!

0 0
možnosti
C

capri

30. 12. 2011 9:05
Autor vychazi ze zakladniho predpokladu - lide pujdou volit

Autor vychazi z predpokladu, ze lide pujdou volit. Ale nekolik poslednich voleb ukazalo, ze lide neberou volby vazne, ze  jim je to bud jedno, nebo nemaji koho volit, nebo volbam neduveruji - proste volit nechodi. Pokud nebude platit pravidlo, ktere je bezne v jinych pripadech, tedy ze musi byt pritomno alespon 50% voličů, aby byly volby platne, nemuze zadna prima volba splnovat to, co autor proklamuje - vuli vetsiny. Volby, kterych se nezucastni alespon 50% volicu musi byt neplatne.

Dnes jsem rano slysel v televizi, ze vsichni kandidati musi mit zajisteny pristup k verejnopravnim mediim = to zrejme bude muset CT a Cesky rozhlas vytvorit nove kanaly jen pro ucel voleb.

Je to proste cele hovadina.

0 0
možnosti
JK

MiroTR

30. 12. 2011 8:29
Řekl bych,

že přímá volba je více demokratická.  Jen předpokládá větší míru odpovědnosti a zdravého rozumu voličů. ;-)

0 0
možnosti
VC

Velkej chytrak

30. 12. 2011 8:18
jo

R^

0 0
možnosti
JK

jiku

30. 12. 2011 7:55
ano

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 363
  • Celková karma 17,81
  • Průměrná čtenost 1385x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky