Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BT

jak nějakou najdu hned tam začnu chodit

0 0
možnosti
JR

J16a78n 54R26á64ž

17. 12. 2014 17:24

Jako příslušníka pražské kavárny, jak jste přesneji vyjádřil "lumpenkavárny" ve svém vnímání zařazuji každého, kdo vědomě, či nevědomě používá bolševické manýry. Něco prohlásí za absolutní pravdu a každého oponenta okamžitě nějak dehonestujícím způsobem označkuje, aniž by měl relevantní argumenty pro věcnou diskuzi. A tak každý, kdo vnímá neúspěch politiky multikulturalismu je označen jako xenofob, kdo chce rovnost nejenom práv, ale i povinností pro všechny bez ohledu na rasu, či etnický původ je nazván rasistou, kdo má pochybnost o správnosti politiky EU a USA vůči Rusku, je označen jako Rusofil nebo rovnou agent Kremlu, kdo odmítá islamizaci Evropy je islamofob, kdo chce změnu kultury výkonu politické moci, popřípadě změnu přístupu k EU je hned označen jako extremista.

Prostě, pro mne je příslušníkem "lumpenkavárny" každý, kdo používá bolševický způsob jednání s oponenty: "Já mám pravdu, kterou nemusím dokazovat a každý, kdo se mnou nesouhlasí, je nepřítel, kterého musím zastrašit"

4 0
možnosti
Foto

Ano, Jen se na to nemusí chodit do kavárny, ani do hospody. To bohatě odstarají diskuze pod blogy.;-)

2 0
možnosti
Foto

Mne osobně nálepka lumpenkavárna vyhovuje, ač její definiční znaky u sebe nespatřuji. Vyhovuje mi proto, že mne staví daleko, předaleko od lidí, které Zemanův styl oslovuje. Zupáctví, arogance, ubližování druhým alespoň slovem, když to nejde jinak... tohle rozčlenění společnosti mi vyhovuje, rád se vydělím sám.

2 2
možnosti
JR

J86a16r29a 18R49a21n42k

18. 12. 2014 9:36

Ja jsem skutecne v Jirikove videni, zblbnul Zeman cely narod? Nikdo z Vas nema svoji kavarnu, kdyz jsem to tady rikala znamym, tak mi nechteli verit. Kavarny byly vzdy mista, kde se schazeli umelci, spisovatele, kde jsme po skole rychle skocili na kavu s vodou, aby to vydrzelo na delsi dobu. Prezident se snazi snizit veskere zvyky, ktere se nehodi do komunisticke spolecnosti....lumpenkavarna je asi diky jeho telesnemu sblizeni s ruskym uzurpatorem vrcholem burzoazni dekadence. Hosi dejte si slivovici;-DRv

0 0
možnosti
Foto

Lumpen=hadr.;-)

Hadr na holi= PRAPOR;-)

Prapor=feder;-)

,,Fedrovat"= PŘIKLÁDAT, ERGO MÁVAT;-)

SUMA SUMÁRUM = ,,fangličkáři"

VŠICHNI MÁVAJÍ PRAPOREM. Tím jedině správným, tedy jen a pouze tím jejich8-o;-)

1 1
možnosti
Foto

V tom případě je ta pravá echt lumpenkavárna v parlamentu, senátu a vládě.

3 1
možnosti
JB

Lumpenkavárna je všude.

0 0
možnosti
OK

Začal jste dobře, ale skončil jste právě jen u nálepkování jinak smýšlejících.

6 1
možnosti
RE

Ideální se ještě nenarodil......Jinak pěkně, srozumitelně napsané:-)

2 1
možnosti
BS

Lumpenkavárna je nálepka, typická pro totalitní propagandu, fašistickou, komunistickou...

4 3
možnosti
OK

To je přesné. Vyplývá to z potřeby označit nepřítele (rozuměj názorového odpůrce).

3 1
možnosti
SB

Lumpenkavárna se pozná především podle toho, že realitu tohoto světa, třeba nepřizpůsobivost jisté skupiny obyvatel, neuznává, jestliže se neshoduje s jejich krasořečněním. Nadřazují ideály nad strohou realitu. Třeba nad realitu, že přemnožení lidstva je problémem. Problém to je, ale lumpenkavárna o tom nechce slyšěet ani slovo. Odporuje to pěkné myšlence, že by každý člověk měl mít právo na zplození takového počtu dětí, kolik jich chce mít. Že například vodní zdroje jsou nezávislé na takových pěkných myšlenkách, to lumpenkavárna neuznává.

Ale pro sebe chce vody, co hrdlo ráčí.

5 1
možnosti
OK

Realita je vždy interpretována. Každým člověkem. Potíž nastává až ve chvíli, kdy některé reálné jevy ignorujeme, nebo povyšujeme na realitu něco, co ve skutečnosti neexistuje.

7 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 19,60
  • Průměrná čtenost 1387x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky