Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

digitaaalek

14. 2. 2012 12:26
Neznalek

Prominte mi par dotazu, jsem jen neznalek. Kolik penez z 6 bilionu korun (110+130mld. eur) skonci (skoncilo) v Recku na podporu pracovniho trhu, tvorbu pracovnich mist, konkurenceschopnost, pritahnuti zahranicnich investoru, ... ??? Myslite si ze je realne u nas v CR mit vyrovnany rozpocet a je to mozne i v Recku ???

Recko je jen potrubi, ktery pomoc protece do nemeckych a francouzskych banka a fondu to zna kazdy neznalek. Na nohy je postavi jen velky tresk.

0 0
možnosti
LS

Smrčka

14. 2. 2012 17:36
Re: Neznalek

Dobrý den. To opravdu nevím. V podstatě to říci ani nelze - tyto peníze umožní Řecku refinancovat staré dluhy, které dosahují tuším více než 160 procent HDP a Řecko by je financovat schopno nebylo - trh by mu nepůjčil nebo by půjčil za takovou cenu, jakou by země nebyla schopna splácet ani náhodou. Výsledkem bude, že soukromé investory nahradí investoři institucionální. Vzhledem k tomu, že Řecko není v této době schopno dosáhnout vyrovnaného rozpočtu - mimo jiné proto, že klesají předpokládané příjmy a ekonomika padá, dluh v danou chvíli roste a tento růst je  financován také pomicí MMF a EU.

Nevím, jaký podíl rozpočtu Řecka je určen na účely, které zmiňujete, jelikož bez pomoci by se rozpočet země zhroutil, tak v podstatě platí, že takový podíl, jaký v rozpočtu tyto účely mají, takový je i podíl na těchto pomocích.

Je samozřejmě reálné, aby měla ČR vyrovnaný rozpočet. V nějakém delším výhledu než platí pro ČR, m§že vyrovnaného rozpočtu dosáhnout i Řecko. všechno je to otázka priorit.

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

14. 2. 2012 9:56
Autore, můžete prosím přeložit titulek?

Jste si jistý, že použití třetí osoby v kombinaci s čárkou a oslovením, je správně? Neměla by být místo čárky tečka nebo druhá osoba ve slovese?

0 0
možnosti
LS

Smrčka

14. 2. 2012 10:23
Re: Autore, můžete prosím přeložit titulek?

Děkuji za upozornění, pro zjednodušení jsem přeložil titulek do českého tvaru, který jsme měl na mysli. Přeji pěkný den. LS

0 0
možnosti
PH

petrph

14. 2. 2012 9:16
ale v podstatě o to jde i Evropě

Státní bankrot skutečně není něco běžného a normálního. I když opticky zvenčí to vypadá že si jen odepíše dluhy, ve skutečnosti  znamená kolaps státní moci a destrukci státujako takového. Ono je sice pěkné, že Pinochetově juntě se podařila sdosti zdařilá ekonomická reforma, ale zahajovat  jí  vojenským pučem během kterého zahynul předešlý prezident, to asi není to právě demokraticky ořechové. Když si ještě připočtěme že Chile měla vlastně štěstí, že zvítězila vojenská junta, která si potom dokázala udržet v ulicích a celém státě pořádek.

Když si představíme stát typu Řecko,kde třeba po bankrotu padne vláda,a v ulicích se budou rvát policajti s demonstranty, hořet obchody, domy, auta (což už se stejně děje), k moci se budou drát různé ultranacionální skupiny, provádět segregační národnostní politiku podobnou té jaká probíhala ve státech bývalé Jugoslávie... Tak ty stamiliardy co dává Evropa za každý měsíc míru v Řecku jsou v podstatě pakatel..

0 0
možnosti