V Evropě opět roste antisemitismus

Například z Francie se minulý rok odstěhovalo do Izraele kolem 7000 lidí židovského původu. Je to víc, než kolik za stejnou dobu uteklo do Izraele Ukrajinských židů. Je to rostoucí protižidovských aktivit a útoků ze především strany muslimů. Ovšem také politika EU a jejich členských zemí začíná získávat protižidovský tón. Zatím to není výrazné, ale pomalu se to začíná projevovat i ve vrcholné politice. Naposledy tím, že francouzský president François Hollande nechtěl na velké manifestaci Izraelského premiéra Benjamina Netanjahu.

Británie. Košer supermarket a lékárna byly zničeny a vykradeny. Dav skandoval "smrt židům" a "podřežte židům krky". Týž víkend ve čtvrti Barbes demonstranti házející kamení pálili izraelské vlajky.

V Německu v červenci létaly Molotovovy koktejly do synagogy Bergische ve Wuppertalu, která byla zničena během Křišťálové noci, a berlínský imám Abú Bilál Ismail vyzval Alláha, aby "zničil sionistické židy... Spočítal je a zabil je až do posledního." Do oken aktivisty, který ve Frankfurtu vede kampaň proti antisemitismu, byly vrženy lahve. Na proizraelské demonstraci v Hamburku byl zbit židovský stařec a v Berlíně ortodoxní židovský výrostek. V některých městech demonstranti volali "Žide, zbabělé prase, pojď ven a bojuj sám" nebo "Hamas, Hamas, židi do plynu"."To jsou nejhorší časy od éry nacismu," říká Dieter Graumann, předseda německé Ústřední rady židů. "Na ulicích slyšíte věci jako "židi by měli být zplynováni", "židé by měli být upáleni" - to jsme v Německu neměli po desetiletí. Každý, kdo vyslovuje tato hesla, nekritizuje izraelskou politiku, je to jen čístá nenávist vůči židům: nic jiného. A není to jenom německý fenomén. Jde o propuknutí nenávisti proti židům tak silné, že je to přece úplně jasné."

 

"Na ulicích Paříže nekřičí "Smrt Izraelcům"," říká Roger Cukierman, předseda Crifu. "Křičí "Smrt židům"."

V Nizozemsku organizace Cidi monitorující antisemitismus hovoří o více než 70 telefonátech vyděšených židovských občanů za jediný týden, běžně bývají 2-3. Amsterdamský rabín Binjamin Jacobs zažil kamenování vchodových dveří a došlo k útoku na dvě židovské ženy poté, co vyvěsily izraelské vlajky z balkónů.

V Belgii byla údajně žena vyhozena z obchodu s tím, že židy neobsluhují.

V Itálii židovští obchodníci nalezli na obchodech svastiky a protižidovská hesla typu "Židé, váš konec se blíží". Imám Abd al-Barr al-Rawdhí z města San Donà di Piave bude deportován poté, co byl natočen při kázání vyzývajícím k vyhlazení židů.

Nedošlo k násilí ve Španělsku, ale tamní malá židovská komunita se přesto obává budoucnosti. Navíc chystá žalobu na deník El Mundo a herce Antonia Galu, který zveřejnil komentář zpochybňující schopnost židů pokojně žít s jinými.

To jen co jsem našel za posledních pár týdnu konce minulého roku

Je zajímavé, že pachatelé dobra si tohoto faktu nevšímají. Je to kvůli politické korektnosti vůči svým muslimským "soudruhům"? Je přece známo, že nejtvrdší islámské státy, jako teokratický Irán oslavují Holocaust, volají po vraždění židů a vymazání státu Izrael z povrchu zemského. A takové nálady jsou v celém muslimském světě. Nenávist je zde živena po staletí a hledá oporu ve svatých textech koránu. Ale v Evropě jsme to už jednou zažili. Copak jsou naši politici nepoučitelní? Nebo se dostává k moci stejná politická garnitura, se stejným myšlení. Přichází obdoba roku 1933? Jen se k moci derou jiní, novodobí nacisté? Asi je součástí multikulturalismu i extrémní antisemitismus. Neustále se píše, že Evropa stojí na křesťansko-židovských pilířích. Multikulturalismus chce klasickou Evropskou kulturu "přetavit". Zatím útočí na základy demokracie. Asi začíná útočit i na duchovní kořeny. Jak jinak si vysvětlit televizní projev jedné významné členky americké demokratické strany, že problémem nejsou muslimové, problémem a velkým nebezpečím jsou křesťané. Útočit na křesťany je asi složitější. Zato útočit na židy, se asi zdá jednodušší. Stále se to opakuje.

Kde jste obránci práv čehokoli, co se zdá ochrany potřebné? Proč netroubíte na útok proti antisemitismu! Asi vím proč ....

Autor: Luboš Král | pondělí 12.1.2015 19:11 | karma článku: 26,68 | přečteno: 940x