Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dnes je zvykem nazvat ,,fobem" někoho, kdo odmítá názory, o kterých druhá strana odmítá diskutovat. Gayové ať prominou, ale ještě před pár lety bylo běžné se bavit zda je homosexualita normální nebo jedna z mnoha deviací. Dnes vyjádří na homosexualitu jiný názor než je ten mainstreamový tak je homofob (a taky asi nácek, extremista atd.)

Na vysvětlenou dodávám že některé homosexuály znám, mám k  nim přátelský vztah a nemám s nimi problém. Byť můj názor patří mezi ty dnes staromódní.

2 0
možnosti

Každé slovo se dá zneužívat. Dříve se lidé smáli a pohrdali homosexuálům a určitě by se mnozí při označení homofob naštětili. Je potřeba si uvědomit, že nemáte jednu skupinu homofobů. Ta je prostě od silných fanatiků rozprostřena až po lidi, u kterých je otázka, zda ještě jsou homofobové či zda se jim smějí stejně jako zrzkům. V současné době je samozřejmě slovo homofob zneužíváno různými pitomci. Je to jen slovo a to snese všechno.

Mimochodem, větu "některé homosexuály znám, mám k  nim přátelský vztah a nemám s nimi problém" uvádí obvykle lidé, kteří mají s teplouši problémy a nebo chtějí být ultrakorektní.

0 0
možnosti

Takže jste nepochopil termín fobie a rozhodl se, že se na tom otočíte, a že celý článek ze sebe budete dělat hlupáka. Blahopřeji, povedlo se Vám to. Nicméně, nezříkáte se toho ani v ostatních článcích, takže se dá říci, že pokračujete v trendu.

0 4
možnosti
Foto

L93u63b55o67š 98K73r65á49l

30. 1. 2015 19:38

A můžete nás poučit co ta FOBIE skutečně znamená? Jinak je to takové mělké plácnutí bez důkazu.  předem díky :-):-):-):-)

3 1
možnosti

Vypadá to na politicky řízenou akci na umlčení iniciativy občanů. Možná obava ze vzniku dalšího politického subjektu schopného odebrat hlasy stranám, které se snaží ovládnout ekonomické toky, co já vím . Ale logicky nechápu, proč je islám v médiích tak hájen zrovna po nedávném útoku na francouzské  noviny.Opravdu by bylo zajímavé, podrobit korán právnímu rozboru a upřesnit jeho rozpory se zákony evropských zemí nebo naší země. Výsledek by mě velmi zajímal. Přece nejde změnit obraz Evropy a celou její podstatu osídlením migranty v takovém měřítku, že se jim Evropa de facto předá a ostatní se stáhnou bez nároků mít na něco vliv. To překonává nejdivočejší scifi.

5 0
možnosti
Foto

L47u29b66o31š 27K27r65á11l

30. 1. 2015 19:48

HUDOS/ESLP například už rozhodl, že právo sharíja je neslučitelné s evropským právním systémem a Listinou lidských práv. Nakonec to přiznaly muslimské země tím, že vytvořily vlastní listinu lidských práv  na Káhirské konferenci. Proto se jí také říká někdy Káhirský deklarace lidských práv. Ta vlastně do upravené listiny práv dodala, že nesmí být v rozporu se zákonem sharíja.

1 0
možnosti
Foto

Samozřejmě, fobie je iracionální strach. Kdosi tu navrhoval termín antiislamista / antiislamismus, já navrhoval islamo-antagonismus. Též jsem viděl výraz islamo-hater.

Karma!

1 0
možnosti

Celý pořad mi připadal jako jeden vtip, jen s tím rozdílem, že na "palubě" byl pouze pan Konvička a padák tam byl jen jeden (předem připraven pro moderátorku)

Letí v letadle rus, čech a žid. Najednou začne letadlu docházet palivo, ale všude jsou jenom samé skály, takže je to bez možnosti přistát. V letadle jsou ale jen dva padáky. Trojice se hádá, kdo si vezme padák. Bůh už se na to nemůže koukat, tak sestoupí z nebes mezi ty tři a praví: "Každému dám jednu otázku a kdo špatně odpoví, tak ten zůstane bez padáku". První se ptá rusa: "Jaká civilní loď se potopila v noci z 14. na 15. dubna 1912 ?" Rus ihned odpoví že Titanic. Bůh s pak ptá čecha: "Kolik bylo obětí ?" Cca. 1500 lidí, odpoví čech. Nakonec se Bůh ve své neskonalé dobrotě otočí na žida a praví: "Tak a ty mi je vyjmenuj..."

9 0
možnosti

Mě to označení islamofob nepřipadá nijak dehonestující, považuji ho za protiklad k islamofilovi. Váš výklad fobie je samozřejmě důkladný, ale význam slov se jejich používáním vždy trochu posouvá. V pohodě jsem islamofob (také rusofob, amerikanofob ...), tj. ten, kdo v učení islámu vidí rizika pro život každého člověka

2 1
možnosti
Foto

L70u38b58o39š 61K69r46á72l

30. 1. 2015 14:12

ano, vlastně si přijetím tohoto označením islamofob děláme tu legraci...

2 0
možnosti

Domnívám se, že islám není kompatibilní se zásadami podle kterých v Evropě žijeme. Vám karma. R^

14 0
možnosti

Já bych šel ještě dál, a to, že není nejen kompatibilní s evropskou, ale s jakoukoliv jinou kulturou.

Osobně  považuji (a teď jsem na vážkách který výraz použít jestli islámské, nebo muslimské - víte co, každý si tam doplňte dle vlastního výběru:-) ) vyznání za ideologii, která nemá ve vyspělé společnosti co pohledávat.

Mějte mne za rasistu, mějte mne klidně za amorálního, nepřizpůsobivého, hloupého... je mi to jedno. Tohle vyznání má být zakázáno stejně jako nacismus. Pokud je daný muslim umírněný a nemá problém s jakýmkoliv vyznáním, může vyznání změnit. Pokud ale je radikální zastánce, pak tu nemá co pohledávat jako svobodná osoba.

6 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2323x
Člověk a občan.