O extremistech z IVČRN a hodných muslimech

Na ministerstvu vnitra pracuje naštěstí několik analytiků a poradců, kteří velice přesně a fundovaně popisují aktivity týkající se problematiky islámu a islamofobie. Jejich přístup je ryze akademický, politologický a není ovlivněn okolními vlivy. Je do vidět například v jejich posudcích organizací zabývajících se islámem nebo výročních zprávách, hodnotícím stav společnosti za uplynulý rok. Těmto zprávám a posudkům konkurují rozbory předkládané například BIS, ale u těchto zpráv je evidentní jejich přílišná zaujatost fakty a zbytečnými detaily. Je vidět, že pracovníkům BIS chybí vědecký a akademický nadhled, tvořivost a kreativita. Utápí se v nezajímavých detailech, přitom nejdůležitější je informace správně zpracovat, vysvětlit je z pohledu aktuální politické ideologie tak, aby zapadaly do celkového a požadovaného obrazu naší společnost

Proberme si to na faktech. Islámské organizace pořádají pravidelně demonstrace, kde propaguji udržení demokracie a tradiční evropské hodnoty. Hlavni imám Martin Konvička dokonce získal na stranu mírumilovného a demokracii chránícího islámu, některé poslance a senátory. Společně pak chtějí postavit hráz islamofobii. A to demokratickou cestou, dodržováním ústavnosti a právního řádu. Islámské organizace pořádají přednášky exislamofobů, kteří popisují nedemokratické chování a nenávistná kázání představitelů islamofobie. Především známý je islamofobní extremista pan Alrawi a jeho přednášky, na kterých přesvědčuje rodiče k důsledně výchově dětí v islamofobii. A to i za cenu násilí na vlastních potomcích. Nebo volání po nenávisti k Židům a zničení Izraele. To jasně ukazuje na fakt, že islamofobie je další pravicový extremismus, že s jeho spojencem JE neonacismus. S neonacismem má islamofobie mnohá společná témata a antisemitismus je nejsilnější společné téma. Neonacisté také ve svých prohlášeních konstatují, že islamofoby v Evropě nechtějí, ale jinak je to jejich největší spojence v boji proti světovému sionismu.

Nejhorším případem islamofobní nedemokratičnosti, je pokus vydat islamofobní knihu "Základy islamofobního Tauhídu - islámofobní koncept Boha", kterou chtěl vydat další přední nepřítel demokracie a představitel pražských islamofobů pan Vladimír Sáňka (hrozí mu za propagaci islamofobie až 10.letý trest). Naštěstí policie zasáhla včas. Důležitý je také odborný posudek, který jednoznačné ukazuje rasistický a protidemokratický obsah této knihy. Ten je dílem právě jednoho z pracovníků MV ČR. Tento odborník správně islamofobii označil za nebezpečnou a tato kniha jeho odhady jen potvrdila. Také ve znaleckém posudku knihu označil za extrémně nebezpečnou a to pro šíření nejextrémnějších rasistickch názorů. Ještě, že jeho názory jsou v problematice stabilní, fundované a ve svých postojích statečného setrvává.

Existují i umírnění islamofobové a těm je potřeba pomáhat od jejich nebezpečné nemoci, tedy strachu z islámu. Nesmíme dovolit jejich větší radikalizaci. Příkladem je útok a vraždění v redakci satirického časopisu Charlie Hebdo, který si z islamofobie dělal několik let opakovaně srandu. A to je samozřejmě špatně, nechtěně takovými provokacemi islamofobii obecně radikalizujeme a dáváme možnost se projevit jejím nejbrutálnějším formám.

Důležité je také podotknou, že i ostatní země v Evropě zápasí s islamofobií. Jejich problémem jsou aktuálně bojovníci v řadách IS (Islamofobního státu). Zde je nejdůležitější vybudovat pro navrátilce, bývalé bojovníky za islamofobii, motivační programy. Je potřebné nabídnout pomocnou ruku. Ukázat, že naše společnost je velkorysá a demokratická. Že jim jejich vraždění ve jménu zvracené islamofobie odpustíme a umožníme jim se začlenit do naší demokratické společnosti.

V kontrastu s odbornými názory některých pracovníků MV ČR, jsou jednoznačné zkostnatělé názory a pohledy pracovníků BIS. Ta setrvává na nemoderních názorech a požaduje sledovat islámské organizace. Chtějí kontrolovat účty patřící islámským organizacím nebo jejich představitelům. Dokonce chtějí odposlouchávat jejich hovory. To mohli již dříve, ale nesměli zjistit identitu majitelů účtu nebo telefonních čísel. BIS je prostě politicky nekorektní a nechápe hlavní výzvy naší doby. Tou hlavní je soužití s islámem v míru. Nakonec islám i na našem území mnohokrát ukázal svůj pozitivní vztah k demokracii.

Doufejme, že časem se tato situace napraví a na BIS nastoupí stejně fundovaní odborníci, jako jsou odborníci na MV ČR. Chybou BIS je také tvrdošíjné setrvávání na zastarale kádrové politice. Místo odborníků na bezpečnost z civilních kateder vysokých škol, neustálé najímá na práci lidi, kteří jsou vzdělání na neperspektivních vojenských nebo policejních školách. Tedy školách, které neposkytují dostatečný nadhled a odstup. Zde se naučí maximálně shromažďovat malicherná fakta a nimrat se v nepodstatných detailech, místo aby viděli věci ve správném politickém nadhledu a kontextu výzev naší multikulturalistické a politicky korektní doby. Tyto školy nejsou součástí hlavního ideologicky zdravého společenského proudu naší společnosti. Jsou to zpátečníci, fosilie starých pořádků.

Můžeme být rádi, že máme stále více odborníků, kteří zajistí našim i svým vlastním potomkům Evropu poklidnou, bez vnitřních konfliktů. Evropu obohacenou mírumilovným islámem. Že nám do Evropy tito lidé dovezou spoustu špičkových odborníků, kteří svoje znalosti získali v špičkovém průmyslu, kterým jsou muslimské země pověstné. Jsme rádi, že nám tyto odborníky muslimské země poskytnou. Mají jich více než dost a tak to neohrozí jejich další vývoj. Jiné země by považovali za katastrofu takový masový odliv odborníků. Je vidět že islámské země jsou přejícné.

Doufám, že jste tu ironii pochopili. Martin není imám, Alrawi není islamofob a IS není Islamofobní Stát. A pro sluníčkáře, nejsem váš přívrženec , dělám si jen srandu z vašeho pohledu na svět.

Autor: Luboš Král | pondělí 23.3.2015 13:57 | karma článku: 26,36 | přečteno: 1031x