Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Když se na zlo nepodívám, projde a nevšimne si mne.

Historií lidstva se prolíná jeden zásadní omyl. Představa, že když si zla nevšimneme, nebude si zlo všímat nás. Když na zlo nebudeme upozorňovat, nebudu ho provokovat, zlo projde a nechá nás na pokoji. Nejhorší je, proboha, se zlu postavit. A nejvíce nebezpečnou, přímo sebevražednou anarchií, je proti zlu bojovat. Opak je přátelé pravdou. Zlo každého nakonec dostihne, ovládne náš každodenní život a řídí nakonec každý náš krok. Zlo existuje jen díky naší pasivitě. Pasivita je živnou půdou zla. Kde se zlu lidé postaví a hájí aktivně svou svobodu, tam zlo nemá šanci. Problém je, že zlo a totalita mnohdy nastupují k vládě nenápadně, mnohdy pod vznešenými hesly.

Pasivita provázená výroky "nás se to zatím netýká", "ten problém mají jen v Německu, Británii, Francii...", " .. u nás možná někdy v budoucnosti ..", " .. v Čechách je to vždy jinak.." je živnou půdou pro ideologie a snahy změnit chod společnosti. Mnohdy je pasivita vyvolána agresivitou nastupující změny, skrytým nebo otevřeným nebezpečím, výhrůžkou a je doprovázena výroky jako, "třeba to nebude tak hrozný..", " .. nám se to vyhne ..", " .. člověk přežije a vydrží všechno", ".. uvidíme co bude dál..". Nikdy se nám to přátelé nevyhne! Všechno člověk opravdu nevydrží! Budoucnost lehce ztratíme, svobodu prohrajeme vlastní pasivitou.

Nejhorší jsou ovšem "švejkovské" komentáře typu "..Češi vždycky kolaborovali..", ty přímo volají po povolnosti a přizpůsobení se. Schovávají především připosranost autora. Autor ji přisuzuje ostatním a tak mají autoři takových komentářů ze sebe lepší pocit.

Historie nám ukazuje, jak nebezpečný je tento přístup, jak velký je to omyl, jak hrozné konce to přináší, jak nás pasivita před totalitou a zlem neochrání. Židé například nevěřili, že je čeká tak strašný osud. Pokorně odcházeli do transportů, protože se báli o své blízké, o své manželky, o své děti. Nevzepřeli se jen ze strachu, že se manželkám, dětem, rodičům, stane něco hrozného. Nevzepřeli se, protože se cítili osamoceni, každý vnímal jen sebe a svou rodinu, maximálně svoje přátele. A důsledky byly katastrofální. Pasivitou se odsoudili k rychlému konci.

Nebezpečí každé totality, každého společenského zla, spočívá také v tom, že na počátku se do společnosti vkrádá nenápadně, nenásilně, mnohdy se prezentuje navenek rozumně, propaguje většinou i ušlechtilé cíle. Ale dá se vždy rychle poznat. Toto zlo poznáte jistě tak, že se snaží pomocí nějaké ideologie rozdělit lidi na nějaké skupiny. Nepřirozeně a uměle lidi rozdělí, selektuje, na ty dobré a ty špatné. K rozdělení použije svoje vlastní pravidla. Dojde k rozdělení společnosti na dobré občany a ty zavrženíhodné, druhořadé. A je jedno, zda je to rozdělení na základě rasy, třídy nebo náboženství. Vždy se jedná o možnost jak postavit lidi proti sobě a potom je lépe ovládat, protože to je skutečný cíl totality. Vytvořit skupinu "vyvolených" lidí, kteří totalitě pomáhají a skupinu "nežádoucích", kterým je povoleno přežívat, kterým jsou upřeny základní lidská práva a svobody.

Přitom právě svoboda jednotlivce, svobodná, demokratická. neideologická, sekulární společnost, ukazuje svou sílu ve všech oblastech lidského života. Právě tato, naše společnost, umožnila vznik technického pokroku, vědeckého poznání, zlepšení našeho života, ale také rozvoji kultury, umožnila svobodnou tvorbu spisovatelům a skladatelům. Ale především tato společnost, tyto tradice, dala nám evropanům relativní klid a dobré ekonomické prostředí, kde je možné rozvíjet svůj život podle vlastních představ! Važme si toho! Taková možnost svobodné seberealizace není pro většinu lidí  na naší planetě myslitelná! Právě tato společnost představuje naše nejlepší tradice, reprezentuje to nejlepší co jsme vytvořili, co jsme vybojovali, co jsme doposud také úspěšně uhájili. Ano demokracie má svoje úskalí. Slovy W. Churchilla: "Demokracie má svoje problémy, ale nic lepšího jsme zatím nevymysleli!". Tedy nevěřme nejrůznějším společenským experimentátorům a trvejme tvrdohlavě na tom co fungovalo a funguje. Všechny experimenty, jak demokracii dát nějaký přívlastek selhaly. Socialistická demokracie, národně socialistická demokracie! Vše končí katastrofou, zhoršením životních podmínek řadového občana!

Naposledy jsme se svobody vzdali v roce 1948. Jako vždy svoboda zemřela za šťastného jásotu velké části lidí, kteří nepochopili záludnost komunistické ideologie, která pod hesly o sociální a třídní spravedlnosti zavedla třídní nesvobodu, sociální a společenskou nespravedlnost. Totalitu, která způsobila obrovský ekonomická propad naší společnosti. Po válce byl náš průmysl nepoznamenán válkou, byli jsme 9.-10. nejrozvinutější ekonomika a po 40 letech budování socializmu, jsme se zdárně probojovali na krásné 46. místo (k roku 1989).

Evropa žije již celých 69 let bez války, vlastně prakticky 70 let. To je nevídané! Ale asi i zrádné. Historici tvrdí, že i "Pax Romana" stále za rozvratem Římské republiky, že lidé si zvykli na klid a mír, že najednou nechtěli věřit, že by hrozilo skutečné nějaké nebezpečí, ztratili odpovědnost za vlastní život, za životy svých potomků. Lidé ztratili chuť bojovat za ten poklidný a pohodlný život. Zapomněli na staré a dobré římské přísloví "Si vis pacem, para bellum!", tedy že mír a klid je potřeba bránit, bojovat za takové hodnoty, nenechat si je vzít!

Lidé jsou asi nepoučitelní, tedy rozhodně někteří. Neustále přemýšlejí jak "zlepšit" životy lidí, jak lidi osvobodit od útlaku a to mnohdy i proti jejich vůli. Evropa je na tom dnes relativně dobře a tak tito experimentátoři hledali koho v takové Evropě vlastně musí chránit a osvobodit. Možná u nich vznikla panika, osvobodit není asi už koho. Lidé se postupem dopracovali k relativně pohodlnému a úspěšnému životu. A najednou někoho napadlo, že naše životní úroveň je vlastně ten útlak a nesvoboda, že žijeme na úkor jiných národů. Tedy naše životní úroveň není výsledkem naší práce, naší společnosti, ale je výsledkem vykořisťování mimoevropských národů.

A přišla i ta šlechetná myšlenka, že to napravíme multikulturalismem, kdy naši nezdravě homogenní společnost rozmělníme importem jiných kultur. Dáme i jiným lidem možnost žít spokojeně a šťastně. A čím méně tato importovaná kultura bude kompatibilní, podobná té naší, tím lépe! Je zarážející, že místo rovnoměrného a vyváženého importu různých kultur, se jedná skoro výhradně o import lidí s muslimských zemí! Místo importu takového počtu lidí, který stačí naše společnosti "absorbovat", se provozuje v mnoha evropských zemích bezhlavá a nekontrolovaná, vlastně živelná imigrace! Příkladem je Švédsko, které si na imigrační politiku půjčuje 10 milionů EUR každou hodinu!

Tedy nikomu nepřeji nuzný život, ale může se do Evropy přesunout veškeré "vykořisťované"  obyvatelstvo okolního světa? No nemůže! I začlenění menšího počtu je problém! Tito lidé nemají ani potřebné vzdělání, profesní kvalifikaci, ani sociální návyky,  pro úspěšné začlenění do naší společnosti. Proto by to byla velice zdlouhavá cesta. Ovšem daleko jednodušší je přece cesta změny jejich společnosti. Důkazem toho jsou  asijští "tygři". Tedy země, které se rozhodly vybudovat prosperující společnost. Není to hned, chvíli to trvá, ale výsledky jsou zaručeny. Tedy proč přesidlovat lidi na velké vzdálenosti, když si mohou lepší, prosperující společnost vybudovat doma. Příkladů ke kopírovaní na to mají víc než dost! Stačí jen opravdu chtít!

Právě bezhlavý import muslimů představuje vážný problém. Jedná se o společensky nejméně přizpůsobivou skupinu obyvatel. Nemusíme ani hledat příčiny v Islámu, stačí jen co se děje v zemích, kde je muslimů ve společnosti již nějaké procento. Naposledy byl takový případ popisován v sousedním Rakousku. Matka musela v nemocnici podepsat prohlášení, že dceru bude navštěvovat výhradně ona a naopak ji nebude navštěvovat její manžel, tedy otec hospitalizované dívenky! Důvodem bylo, že by to mohlo pohoršit případné muslimské rodiče dětských pacientů, přesněji otce hospitalizovaných dětí, kteří se asi bojí, že by jejich manželku snad někdo okukoval nebo dokonce sváděl! Vlastně, že by ji viděl nevěřící muž! A to je nemyslitelné! Pro tuto novodobou nesvobodu a diskriminaci se vžil termín "Politická korektnost".

V současnosti tedy máme v naší evropské společnosti dva významné problémy. Oba nás postupně zbavují našich svobod, ovlivňují negativně naše životy a oba ve výsledku povedou k nové totalitě. První je "náš" domácí problém a tím je multikulturalismus, představující  novou a nebezpečnou ideologii "kulturního marxizmu". Tedy jedná se o extremistickou a ultralevicovou ideologii, která z původních "domorodých" obyvatel dělá rasisty a nepřátele pokroku. Tedy ne buržoazie, ale běžný občan Evropy je problém. Asi tím, že každý den vstane, jde do práce, stará se o svou budoucnost a myslí na budoucnost svých dětí. Že miluje svoje děti, svého partnera, je hrdý na svou vlast, na svou kulturu. Jak jinak si vysvětlit projevy poslanců parlamentu Velké Británie, že za neschopnost imigrantů začlenit se do společnosti může "bíla majoritní společnost a že přizpůsobit se musí ona přistěhovalcům a ne naopak..". Vzniká tak nový rasismus, kde místo slova "negr" se používá slovo "white" A tito domorodí "white" začínají být určitou částí populace imigrantů a také svazáky a svazačkami multikulturalismu, vnímáni jako občané druhé kategorie.

Druhým problémem je nekontrolovaný import muslimů. Nebudu hledat problémy v jejich učení nebo analyzovat co učí korán, budu sledovat jen skutečné projevy těchto přistěhovalců. Tím je neustále vymáhání si práv mimo ústavou zaručených svobod sekulárního státu. Tím ovšem dochází automaticky k omezení práv ostatních obyvatel. Nelíbí se jím znaky typické pro naši civilizaci, jako je slavení vánoc, pojídání vepřového, jídlo na ulici v době ramadánu, muslimové odmítají obsluhovat v prodejnách nemuslima, nelíbí se jim křesťanské symboly. Jsou napadány nezahalené a "hříšné evropanky", velice často i znásilněny. Příkladu nesnášenlivosti  muslimů a jejich pohrdání námi, domácími Evropany by se našlo mnoho. Jsou toho plná média. Navíc se tito muslimové radikalizují a v Evropě hrozí opravdu vážné bezpečnostní problémy.

Příkladem, že radikalizace muslimů přerůstá přes hlavu i našim politicky korektním a multikulturalismus propagujícím vůdcům, jsou letošní vánoce ve Francii. Na jedné straně neustále opakují, nic se neděje, vše je OK, není se čeho bát a zároveň posílí policejní jednotky tak, že pošlou do ulic 1000 vojáků s "ostrýma". Tady opravdu něco nesedí. Neustále slyšíme něco o ojedinělých případech radikalizace muslimů, mnohdy prý díky naší netoleranci a zároveň naše bezpečnostní služby a protiteroristické organizace jedou na plné obrátky a monitorují právě a výhradně činnost muslimů v mešitách, sledují jejich korespondenci a činnost na Internetu, odposlouchávají jejich telefonní hovory, kontrolují jejich elektronikou poštu. A že práce mají opravdu požehnaně, ukazuje obrovský nábor do německé protiteroristické služby.

Tak nevím, mám technické vzdělání, vím něco o statice a stochastice a tohle opravdu jako ojedinělé nevidím. Vlastně na to stačí selský rozum! Když se radikalizují muslimové v každí zemi, kde je jich trochu víc, tak to není ani náhodné a už vůbec to není ojedinělé!

Někdy mi naši politici připomínají vtip o muži který padá z mrakodrapu a neustále si opakuje".. zatím je to dobrý .. zatím je to dobrý ..."!

Myslím si, že to co popisuji musí vnímat na různé úrovni každý člověk v Evropě. Tedy ten který není indoktrinován ideologií multikulturalismu a nepatří tak k těmto novodobým soudruhům a svazkům novodobé totality. Nebo si nevšímáte jak nám postupně upírají naše ústavní a občanská práva? Začíná to pozitivní diskriminací, kdy nerozhoduje vaše snažení, vaše odbornost, vaše schopnosti, ale kvóta, ohled na na nějakou vyjímku danou pohlavím, etnickým či rasovým původem. Dnes se přidává ještě pozitivní diskriminace náboženská, ale ta se týká pouze islámu, jiných náboženství se to netýká. Potřeby a ohledy k muslimům vedou k omezení svobodného projevu a práv ostatních občanů. Této demontáži a oklešťování občanských svobod se říká "Politická korektnost" a prý nás to všechny vylepší, kulturně obohatí a následně se staneme lepšími lidmi. V některých zemích již funguje omezení svobody projevu slova, kde kritik multikulturalismu, bezhlavé imigrace nebo islámu, je trestně stíhán. Nátrubkové zákony tedy již fungují a připravují se i u nás. U nás se připravují zákony rozšiřující neomezeně pravomoci ombudsmana, kdy ombudsman bude oplývat větší mocí než mají poslanci, vláda, president nebo senátoři. Bohužel osoba ombudsmana je u nás navíc zastoupena paní Šabatovou, která se svým manželem volala po kontrole a omezení obsahu internetu, po sledování projevů lidí na internetu aj. Tedy po krocích stejných jaké přijalo Rusko nebo je praplikují nejhorší totalitní režimy.

Myslí si ještě někdo, že se NÁS to zatím netýká? Že to přejde? Že MĚ se to osobně nedotkne? Že JÁ to nějak přežiji? Nějak bylo a nějak bude?

Přátelé, bojím se, že se řítíme pomalu, ale jistě do další totality, totality jaká tady ještě nebyla! Asi je ještě možnost tomu zamezit! Nesníme čekat až ten problém bude jasně viditelný na každém kroku, v každé oblasti našeho života. Můžeme škody ještě minimalizovat. Nedávno jsem na toto téma mluvil s panem profesorem Knížákem a ten projevil názor, že už jsme odepsáni, že jsme určeni k záhubě. Není sám, kdo si to myslí, četl výrok pana Nárožného, že "Evropa bude mít na náhrobním kameni napsáno: byli jsme humanisté!".

Nejsem takový pesimista! Musíme se však probrat, nesmíme se bát podívat se na to nebezpečí zpříma! Nesmíme před tímto dalším zlem neustále ustupovat! Nelze se už tvářit, že nás se to netýká, že zlo projde kolem a nevšimne si nás! Je potřebné se ozvat a dát o sobě vědět jasným NE! Hlasitě a jasně se vyslovit! NE! My to tak nechceme! NE! Nebude spolupracovat na takových sociální experimentech!

Je to smutné, prozatím byl život v Evropě celkem klidný a naše starosti byly vlastně příjemné. Musíme ale myslet na svoje děti, přejme i jim trochu bezstarostnosti, klidu a spokojeného života! To za to naše hlasité NE přece stojí! Nebo chceme aby nás proklínaly nasledující generace? Proklínaly nás za pasivitu a neochotu se ozvat, něco podniknout, když se dalo ještě něco změnit?

Udělejte si seznam!  Seznam toho co se vám na vašem životě líbí! Tedy seznam toho o co můžete přijít! Zeptejte se sami sebe, jaký život chcete zanechat svým dětem! A řekněte si! ANO! Za to stojí se tomu zlu postavit! ANO! Za to budu bojovat! ANO! To jsou naše tradice! ANO! To je naše kultura! ANO! To bude odkaz dalším generacím! ANO! Demokracii a svobodu musíme uhájit! ANO! Těchto hodnot se nevzdáme! ANO! Od těchto zásad neustoupíme!

 

Autor: Luboš Král | sobota 3.1.2015 12:18 | karma článku: 28,94 | přečteno: 875x
  • Další články autora

Luboš Král

Němci už neumí plánovat a organizovat! Může za to multikulturalismus a islamizace?

Když se "Tři veteráni" ve známé pohádce rozhodují, jak se má jmenovat jejich kočí, zazní památná věta "..bude to Hans, Němci jsou na pořádek! ...". Jak se zdá příslovečný německý "Ordnung" nahradil "šlamperai".

22.10.2015 v 20:49 | Karma: 37,91 | Přečteno: 1950x | Diskuse| Společnost

Luboš Král

HateFree Culture opět provádí propagandu islámu, tentokrát práva sharia

Tentokrát opěvují islámské právo sharía, které je ovšem podle rozhodnutí Evropského Soudu pro Lidská Práva(ESLOP/HUDOC) neslučitelné s demokratickým zřízením.

20.10.2015 v 10:50 | Karma: 43,17 | Přečteno: 6136x | Diskuse| Společnost

Luboš Král

Jak by to vypadalo, kdyby se čeští imigranti na západ chovali stejně jako ti současní

Neustále se srovnává a porovnává naše imigrace na západ v době totality. Následující úvaha se bude možná zdát nadnesená a ironizující, ale to se jen zdá.

5.10.2015 v 17:47 | Karma: 45,53 | Přečteno: 9199x | Diskuse| Politika

Luboš Král

Proč se Angela Merkelová a ostatní politici chovají v rozporu s realitou?

V současnosti jsme svědky absolutního odtržení evropských elit od reality. Je to zřejmé při řešení současné imigrační krize.

27.9.2015 v 11:00 | Karma: 41,91 | Přečteno: 2682x | Diskuse| Politika

Luboš Král

Poblouznění Multikulturalismu - Prý imigranti zachrání naše důchody

Následuje popis co událostí, které v současnosti probíhají pod taktovkou multikulturalistů aktivistů a politiků.

30.8.2015 v 13:10 | Karma: 27,24 | Přečteno: 935x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Ani vás nepustí do haly. Podvodů při prodeji lístků na MS v hokeji přibývá

6. května 2024

Organizátoři i policie varují: Kupovat vstupenky na mistrovství světa v hokeji od někoho jiného než...

Katar plánuje vyhoštění lídrů Hamásu, ale není kam. Jordánsko je zpět nechce

6. května 2024

Premium Katar je místo, kde si lídři teroristické organizace Hamás léta užívali pětihvězdičkového luxusu....

Za bydlení politiků platíme tisíce, vládní byty a vily mnozí z nich nevyužívají

6. května 2024

Premium Stát jen za tento rok zaplatí za bydlení v Praze mimopražského ministra školství Mikuláše Beka...

Izrael zavřel hraniční přechod do Pásma Gazy. Humanitární pomoc tam končí

5. května 2024  14:36,  aktualizováno  22:53

Izraelská armáda v neděli oznámila, že po ostřelování uzavírá hraniční přechod Kerem Šalom, určený...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2323x
Člověk a občan.