Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Evropa a bod zlomu, práh bolesti

K tomuto článku se chystám delší dobu. Pořád jsem si říkal, ještě ne, ještě ne. A protože je situace taková jaká je, rozhodl jsem se, že už ano, už to napíšu. Tak nějak cítím v kostech, že se blíží bod zlomu, bod za kterým se změní spousta věcí, okamžik měnící trvale naše životy. A tak využiji svoji profesi a popíšu co se děje.

Každý systém se snaží setrvat v nějakém rovnovážném, setrvalém, stabilním stavu. Vlivem změny vnější a vnitřních podmínek přestane být systém stabilní a přechází do jiného rovnovážného stavu nebo se rozpadne, dojde k jeho destrukci. Nejčastěji se systém zahltí, dojde k saturaci. Tedy systém vyčerpá všechny možnosti pro udržení rovnováhy. Stav změny je označen jako mez stability, kritický bod nebo práh bolesti. Právě poslední termín požívaný v biologii, medicíně a psychologii, je velice výstižný pro popis toho co se děje.

Naše stará dobrá Evropa se dostává do nerovnovážného stavu, blíží se k práhu bolesti. Tedy k bodu, kdy obyvatelé nebudou ochotni dále snášet události ovliňující jejich život a rozhodnou se jednat. Budou požadovat změnu. Je to důsledek ideologicky motivovaného jednání našich politiků, totálně zhlouplých multikulturalismem. Odtržených od reality. Upozornil na tom Samuel P. Huntington a oni ho odsoudili. Mluvilo se o tom po 11/9 a oni to bagatelizovali. Upozorňuje na to mnoho občanů po celé Evropě a oni je kriminalizují, označují za netolerantní, xenofobní. Jak prosté zastrašovat nositele nepříjemných zpráv. Nakonec kopance jsou za pravdu mezinárodně uznávanou měnou.

Dalo se tomu dávno předejít. Opět se ukazuje, že každá ideologie, která nebere ohled na hodnoty ověřené vývojem společnosti, je nebezpečná a ve výsledku ohrožuje společnost, její existenci. Neustále dokola si to musíme ověřovat. Stále opakujeme stejnou chybu. A vždy to končí v okamžiku, kdy lidé pochopí všechny ty lži, manipulace a "lakování" reality tak, že vše vypadá optimisticky. Končí to v okamžiku, kdy občané poznají, jak velký je to podvod.

Včera a dnes došlo ve Francii ke střetu různých pohledů na chod společnosti, na běžný život člověka. Tento střed byl nevyhnutelný. Vlastně to není ani první střet. Tyto civilizace se rozchází v základních hodnotách lidské společnosti. V názoru co je dobro a co je zlo. Ještě chvíli a dojde ke společenské saturaci. Politici budou nadále lhát o stavu věcí. Budou manipulovat s pravdou a nakonec budou vydávat stále stejná prázdná prohlášení, kterým už lidé nebudou věřit. To se i děje. Oficiálně se omlouvá motivace a viník, útoky prý nemají nic společného s Islámem.  Některá média vyretušovala na fotografiích obsahy karikatur, které jsou důvodem krvavého masakru. Nebo ještě hůř, vedení některých médií zakázalo karikatury publikovat, aby se někdo neurazil. Ani mě nepřekvapuje, že největším cenzorem karikatur je CNN, hlásná trouba Obamovi Demokratické strany. A podporují to mnozí politici.

Ale je vidět i obrácený postoj, který už naznačuje právě náznak toho zlomu, na jehož konci je vzdor násilí, manipulací a lží ze strany politiků. Mnoho médií naopak uveřejňuje karikatury jak na běžícím páse. Jako vzdor. Rezistenci k násilí. A podporují to mnozí politici.

Ten bod zlomu se blíží. Stále více lidí cítí, že je to neudržitelné. Neudržitelné, že politici záměrně mlží a přivolávají šiřitelé dobra, kteří se snaží apelovat na obecné morální principy. V jejich podání jsou tyto morální principy deformované podle potřeb zadání, omlouvají neomluvitelné, chtějí tolerovat netolerovatelné. Je jasné, že se politici bojí. Bojí se, že budou předkládat občanům, voličům, účet. Nechtějí se zodpovídat a prodlužují neudržitelný stav, protože se bojí reality, bojí se nést následky vlastních rozhodnutí.  Tím situaci jen zhoršují. Stále víc. Tříští se i politická scéna. I mezi politiky jsou realisté, volající po nápravě. Nevím kam bude směrovat Evropa, až dojde k saturaci a obyčejní lidé nebudou ochotni pokračovat dál. Možností je několik. Dvě jsou, ale neobyčejně špatné.

V první využijí naši politici veškerou energii k potlačení práv evropanů na úkor muslimů. To se už nakonec děje. Potom se nebudeme efektivně bránit, řešit vše včas a můžeme skončit v krvavé občanské válce. Konfliktu Syrského typu.

Druhou možností je, že politici budou uměle setrvávat na svém postoji a nebudou nadále nic řešit. Potom hrozí nástup opravdu extrémních sil. Ty slíbí občanům nějaká jednoduchá řešení a s velkou pravděpodobností budou úspěšní. Nakonec začnou utahovat pomyslné šrouby a začnou řešit ty, kteří budou setrvávat na demokratických hodnotách. A nastane nová totalita. Demokracie bude stejně v "kopru".

Proto prosím všechny poctivé a rozumné politiky, nezasažené novodobou ideologií. Řešte situaci včas! Blíží se změna. Blíží se okamžik, kdy lidé pocítí svůj práh společenské bolesti. Známe to a víme, že to přijde. Minimalizujme škody. Ještě se dá vše řešit civilizovaně. Je potřeba jen rozvodnosti. Je potřeba odvaha k řešení. Je doba k obraně demokracie. A ta má nepřítele vnitřní a vnější. Ten vnitřní se tváří jako šiřitelé dobra a přitom budují další totalitu. A ti jsou nebezpečnější.

Autor: Luboš Král | čtvrtek 8.1.2015 19:11 | karma článku: 27,13 | přečteno: 948x
  • Další články autora

Luboš Král

Němci už neumí plánovat a organizovat! Může za to multikulturalismus a islamizace?

Když se "Tři veteráni" ve známé pohádce rozhodují, jak se má jmenovat jejich kočí, zazní památná věta "..bude to Hans, Němci jsou na pořádek! ...". Jak se zdá příslovečný německý "Ordnung" nahradil "šlamperai".

22.10.2015 v 20:49 | Karma: 37,91 | Přečteno: 1950x | Diskuse| Společnost

Luboš Král

HateFree Culture opět provádí propagandu islámu, tentokrát práva sharia

Tentokrát opěvují islámské právo sharía, které je ovšem podle rozhodnutí Evropského Soudu pro Lidská Práva(ESLOP/HUDOC) neslučitelné s demokratickým zřízením.

20.10.2015 v 10:50 | Karma: 43,17 | Přečteno: 6136x | Diskuse| Společnost

Luboš Král

Jak by to vypadalo, kdyby se čeští imigranti na západ chovali stejně jako ti současní

Neustále se srovnává a porovnává naše imigrace na západ v době totality. Následující úvaha se bude možná zdát nadnesená a ironizující, ale to se jen zdá.

5.10.2015 v 17:47 | Karma: 45,53 | Přečteno: 9199x | Diskuse| Politika

Luboš Král

Proč se Angela Merkelová a ostatní politici chovají v rozporu s realitou?

V současnosti jsme svědky absolutního odtržení evropských elit od reality. Je to zřejmé při řešení současné imigrační krize.

27.9.2015 v 11:00 | Karma: 41,91 | Přečteno: 2682x | Diskuse| Politika

Luboš Král

Poblouznění Multikulturalismu - Prý imigranti zachrání naše důchody

Následuje popis co událostí, které v současnosti probíhají pod taktovkou multikulturalistů aktivistů a politiků.

30.8.2015 v 13:10 | Karma: 27,24 | Přečteno: 935x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Ani vás nepustí do haly. Podvodů při prodeji lístků na MS v hokeji přibývá

6. května 2024

Organizátoři i policie varují: Kupovat vstupenky na mistrovství světa v hokeji od někoho jiného než...

Katar plánuje vyhoštění lídrů Hamásu, ale není kam. Jordánsko je zpět nechce

6. května 2024

Premium Katar je místo, kde si lídři teroristické organizace Hamás léta užívali pětihvězdičkového luxusu....

Za bydlení politiků platíme tisíce, vládní byty a vily mnozí z nich nevyužívají

6. května 2024

Premium Stát jen za tento rok zaplatí za bydlení v Praze mimopražského ministra školství Mikuláše Beka...

Izrael zavřel hraniční přechod do Pásma Gazy. Humanitární pomoc tam končí

5. května 2024  14:36,  aktualizováno  22:53

Izraelská armáda v neděli oznámila, že po ostřelování uzavírá hraniční přechod Kerem Šalom, určený...

  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2323x
Člověk a občan.