Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

bodlinka

25. 4. 2012 12:09
A zde se mýlíte

"Člověk, který je morálně na výši, nepotřebuje Boha křečovitě popírat. Bůh mu v ničem nebrání, ani mu v ničem nepřekáží."

Já opravdu nemám důvod nějak křečovitě popírat boha. Ani mi nějak nepřekáží. Jestli něco takového existuje, tak se to někde zabývá formováním galaxií a dává to pozor, aby fyzikální zákony fungovaly, jak měly. Každopádně ta existence nijak neovlivňuje můj vlastní život, naprosto bezvýznamný a nekonečně krátký v kontextu celého vesmíru. Takže jestli bůh existuje nebo ne, mi může být, a taky je, srdečně jedno.

Amen.

1 0
možnosti

J.K.S

25. 4. 2012 11:17
Existenci bohů nepopírám

Možná jsou, možná nejsou, co já vím. Co ale vím určitě, že tuto hypotézu nepotřebuji k tomu, abych žila v souladu se svým svědomím a tak, abych ostatním škodila v míře co nejmenší.  Rozhodně ale nepotřebuji, je, aby moje konání posuzoval někdo jiný s poukazem na knihu sepsanou před zhruba patnacti stoletími, ve které navíc lze najít opodstatnění pro jakýkoliv postoj, který si vyberete.

1 0
možnosti

klavesnice1

25. 4. 2012 7:02
Jaké popírání boha?

Máte to trošku pomotané, nezdá se Vám? Ateisté nemají zapotřebí nic popírat, nám je nějaký bůh a bohové, bůžci a jiné nadpřirozené smyšlěnosti naprosto lhostejné. Nebýt těch vtíravých výkřiků a požadavků církví, není vůbec o čem mluvit. Každý ať si věří v co chce, třeba v trpaslíky a klekánice, pokud mi tím neotravuje život na nechce za svou víru a její praktikování, různá čarodejnictví, peníze, moje peníze, tak mi je to jedno.

4 0
možnosti

petrph

25. 4. 2012 6:34
to je možná o něčem naprosto jiném

Nezapomeňme že východní Německo (NDR) už 20 let neexistuje Za tu dobu už se obyvatelstvo mělo dost promíchat , mnozí se přestěhovali z "bývalého " východního do (bývalého) západního  a naopak. Plus tedy, Německo (a) se spojila - a to východní převzalo velmi rychle podmínky,systém, i zákony i morálku toho západního   a nemělo by už tak být dosud zatíženo předešlou ideologií (jako v ostatních postkomunistických státech)

Jedoné vysvětlení vidím v tom, (a sem tam o tom problesknou zprávy),že se vlastně (spojené) Německo na to východní vykašlalo a ta transformace se neprovedla a nepovedla. Ti schopnější, jak podnikaví, tak mladí, tak ale i poctiví i věřící odešli do oblasti západního Německa a v "na východě" zůstala skupina  starých  bolševických kádrů  ( dnes už povětšinou v důchodu)...

1 0
možnosti

Wolf778

25. 4. 2012 2:26
Mno

Bůh je něco proti rozumu - Bůh je záležitostí víry a ta je buď rozumu-prostá a nebo to není pořádná víra; to za prvé.

 

Za druhé: člověk, který je morálně na výši, opravdu nemusí Boha křečovitě popírat. Tak jako nemusí křečovitě popírat zubní vílu, kouzelného jednorožce nebo čajovou konvici mezi Marsem a Jupiterem. Na druhou stranu, když někdo přijde např. s tvrzením, že to či ono je špatné, protože je to proti Bohu, nebo protože se to píše v Bibli, tak potom se k tomu i nevěřící musí nějak postavit. Případně když někteří věřící rozehrají ten svůj kolovrátek, že nejlepší morálka je ta od Boha z Bible, že by stačilo, kdyby každý dodržoval Desatero, že správný ateista musí bezdůvodně vraždit lidi na potkání nebo že ateismus je vlastně také víra atd.

 

Ale jinak je fakt, že my ateisti to máme v Evropě dost snadné a v ČR tuplem. To v takových USA to je jiná káva, panečku. Tam se ateisté vesměs na žebříčku popularity pohybují někde mezi pedofily a islámskými teroristy :-)

3 0
možnosti

cerny.prem

25. 4. 2012 0:41
píšete s prominutím bláboly

proč se vám nelíbí, že ateisti popírají boha a mluví o tom ? Proč by o tom nemluvili, stejně jako věřící o tom své všelijakém bohu stále mluví a vnucují nám ho . A nehrajte to na nějaké city a slušnost. Vždy záleží na tom jakou má náboženství sílu. Když má lidi pevně v rukou tak to rozjede ve velkém a lidi jsou jako myšičky. Když ne tak si hrají na hodné .

citát jednoho filozofa

Víte kdy bude člověk svobodný ? až poslední král bude viset na střevech posledního kněze.

1 0
možnosti

Totedyne

25. 4. 2012 0:10
co to je za nesmysl ?

Prý víra porazila totalitu. To je účelová propaganda. V ČSSR ukončili totalitu studenti, jen mizivá část z nich se organizovala v rámci nějaké církve. Totalitu zlikvidovala ekonomická nefunkčnost. Gorbačov se to snažil řešit, ale jen otevřel prostor ke změnám, tak se to sesypalo. Před tím sice byla určitá role církve v Polsku, byla tam ale daleko důležitější role dělnických odborů a již zmiňované ekonomické nefunkčnosti systému.

2 0
možnosti

Lev_-_z-Rožmitálu

25. 4. 2012 0:20
Re: co to je za nesmysl ?

http://casodej.cz/analyza17.htm

1 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1056x
Všímám si chudých a odstrkávaných, neprůbojných a nesmělých, bázlivých a ustrašených, unavených a znechucených. Možná, že jsem sám takový. Na druhou stranu si myslím, že špetka humoru by neměla chybět.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené články