Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

joserpor

7. 5. 2012 18:04
Majetek

Svá mladá léta jsem prožil v 70. letech. Ve škole, na vojně, v práci v různých školeních se neustále opakovala mantra vyjmenovávající největší  nepřátele  pokrokového, vědeckého, sociálně spravedliého socialismu :

inperialisté  z Wall Streetu, západoněmečtí revašisté, šlechta a katolická církev s Vatikánem. Během dvaceti let po skončení socialismu se na  tuto mantru nezapomělo, jen u některých nepřátel, na př. u zápodoněmeckých revanšistů, u šlechty se trochu otupilo ostří, zatíco u katolické círlkve se nepřátelství ještě vyostřilo - tak se projevuje duch komunismu i dneska.

Církev má kostely, školy, charity, z čeho má financovat tyto činnosti ?,Co třeba,co by byla stověžalá Praha bez kostelů - pouze rozlehlou orientální vesnicí.

Myslíte si, že naše společnost je zdravá - první místo v krádežích v samoobsluhách, první místa  v požívání alkoholu a drog. 50%  rodin se rozvádí 40% dětí se rodí mimo celé rodiny, 90% mužů pravidelně onanuje, 30% mrtvých se pohřbívá bez obřadu.

0 0
možnosti

KJV

7. 5. 2012 14:14
Bible ukazuje, že problém je jinde

Vy si skutečně myslíte, že v otázce navrácení majetku církvím, jde skutečně o boj o duchovní zaměření člověka? Že církve o něj usilují proto, aby pomohli lidem chápat jiný smysl života, aby získali vztah k Bohu? Představitelé katolické církve říkají, že ateismus v Čechách je tak rozšířený, že se Čechy staly misijním polem. Porovnejme jejich jednání s jednáním ap. Pavla.

     Apoštol Pavel, který pracoval jako misionář v Korintě,  v prvním dopise do Korintu napsal: "Což nemáme právo přijímat od vás jídlo a pití?....Přesto jsme tohoto práva neužili, raději snášíme nedostatek, jen abychom nekladli žádnou překážku do cesty Kristovu evangeliu".

     Myslím, že čtenář Bible velmi dobře rozpozná rozdíl mezi skutečnou, obětavou snahou pomáhat duchovně lidem a mezi chamtivou touhou po majetku.

2 0
možnosti

Halfunx

7. 5. 2012 9:57
Náboženství ano, demagogie ne.

Člověk v něco věřit musí, není spokojen se sebou a tím co má (od přírody) a věří, že někdy, někde by to šlo. Tyto všeobecné potřeby pro některé uspokojí náboženství. Potud vpořádku. Dál už je demgogie, která potřebu věřit zneužije ve svůj povětšinou materiální prospěch.

Proto jak se začne jednat o materiálno ve spojení s duchovnem, tak ze zkušenosti není něco v pořádku. Při dnešním stavu věcí, kdy politici nejsou morální a církevní hodnostáři, poznamenaní reálným socializmem, také ne, je hromadné navracení statků proti zdravému rozumu. Tady řídí běh všeho něco jiného než rozum, a to je mamon. 

Je zřejmé, že jde o tunel majetku přes církve do sokromých rukou. Nemorální osoby tuhle možnost ve svých rukách mají a já si nedělám iluze, že ji nevyužijí.

V téhle republice se ještě jednou zhasne, tentokrát nad církevním majetkem. Poprvé to dopadlo žalostně, takže: "Hoří, má panenko!"

4 0
možnosti

petrph

7. 5. 2012 9:38
to asi těžko

I když se zdá suma kterou má třeba český stát vyplatit církvím děsivá, je to v podstatě pakatel. Když vezmu v úvahu že se to bude vyplácet v ročních splátkách, dostávám se k tomu že církev bude moci vydat ročně 200 Kč na jednoho obyvatele republiky. To je asi poněkud málo na to aby mohla "jim pomáhala chápat jiný smysl života,

0 0
možnosti

Halfunx

7. 5. 2012 9:58
Re: to asi těžko

tak si to zaplať sám, mě do toho netahej.

3 0
možnosti

Hellmoon

7. 5. 2012 9:03
ateismus loupeživý

;-D tahle hláška mě baví R^ I když jsme nic neukradly a přesto máme dávat je správné? Církve by neměly mít nic společného s majetkem a státem.

3 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1056x
Všímám si chudých a odstrkávaných, neprůbojných a nesmělých, bázlivých a ustrašených, unavených a znechucených. Možná, že jsem sám takový. Na druhou stranu si myslím, že špetka humoru by neměla chybět.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené články