Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Zobecňujete. A je to i na vás. Pokud i vás dcera uvidí každý večer zapíchnutého u PC, tak se to snadno přiučí.

Jestliže vám na pěkném dětství vaší dcery tak záleží, tak se třeba odstěhujte na vesnici. Můj mladší syn (10) hodí po škole aktovku domů a řádí venku s tlupou děcek 5..15 let stejně, jako se řádilo před desítkami let až do setmění (někdy i dýl). Hrají fotbal, staví si bunkry, pouštějí draky, vymýšlejí všelijaké hry. Ani já jsem tak pěkné klasické dětství kdysi ve městě neměl.;-)

3 0
možnosti

Dnešní doba do určité míry pro děti je...když se podíváte na " moderní matky", tak ty velmi často ignorují okolí, jen aby vychovaly " osobnost". 

Ale jinak to stojí za...máte pravdu. Dětství se zkrátilo a jde spíš o drsnější realitu, než jakou jsem zažívala třeba já, děti jsou jak víc rozmazlené, tak i víc zanedbávané a rozhodně míň socializované.

Jinak, snad nechcete, aby úředník přestal regulovat, jak by pak obhájil svou existenci? ;-)

1 0
možnosti
BM

Různí úředníci musí prokazovat nějakou činnost, tak vymýšlí blbiny. Jako výška umyvadel ve školách, velikost hrnců, křivost okurek či rozměry včelích pláství.

Co se týče "lesních školek" to je naprosto přirozené prostředí. Takto vyrůstaly generace po staletí, tj. spjatí s přírodou. Bylo to normální a žádné předpisy neexistovaly.

3 0
možnosti
AT

Problém je ten, že teď předpisy existují a je jich hodně. Všechno, včetně školek funguje bez problémů do doby, než nastane nějaký průšvih. Pak se hledá konkrétní viník, rodiče žalují kdekoho a na tapetě je státní správa od uklízečky na obecním úřadě až po prezidenta "jaktože tomu nepředešla". Toho se chytí nějaká politická nula a návrhem nesmyslně svazujících zákonů si honí triko a body u tupého stáda hltačů moderní žurnalistiky.

Viz náznak tendencí udělat po útoku ve Žďáru ze škol kriminál.

2 0
možnosti
AT

K zamyšlení? OK. Zamyslete se nad tím sám a zařiďte se podle toho. Do přírody snad trefíte a ke sportu máte vztah, jak píšete. Až dcerka povyroste, zájmových kroužků najdete také plno. Dokonce i ti skauti a zálesáci. A ten počítač a mobil dnes k běžnému životu také patří. Pamatujte, že zákazy a zesměšňováním jiných aktivit ji k těm "správným" nepřivedete. Důležité je nenásilně a poutavě nabídnout i jiné varianty než ty pasivní. A nabízet je neustále. Rodičovství je holt práce na full úvazek. A vlastní příklad je superdůležitý. Tak hlavně s optimismem :-)

4 0
možnosti
AT

PS.: i za socialismu existovala široká skupina peciválů, které jste neodtrhli od televize, videa nebo kazet.

0 0
možnosti

fajn clanek;-) když se tak kolem sebe koukam, mam pocit, ze jsem se narodila jaksi "do nespravne doby"..mam sice mobil a netboook, bez toho to opravdu bohužel dnes nejde, a to je vse. Nerozumim nejmodernejsim technologiim, spouste programu na PC, spouste fci na mobilu a rozumět jim ani nechci. Nejsem typ člověka, co potřebuje sedet doma, koukat na TV, zkoumat co všechno jako ten muj mobil umi a zjišťovat jak moc je "hustej", radeji jdu ven mezi pratele, miluju prochazky v lese, miluju venkov, jeho prirodu, celkove jsem tak trochu "mimo" tento pretechnizovany svet. Moje dcera uz se do tohoto světa pomalu dostava, protože musí, pokud ma dal prezivat, ale stejne s ni chodim do zpevu, do tanecku, hrajeme na piano a když je volno, vyrazime ven, pokud to počasí dovoli. Ovšem nekdy je to tezke, chce si hrat na mobilu, protože si stahla od spoluzaku nove hry, chce se divat na TV, protože chce byt v obraze, aby se přizpůsobila spoluzakum...."nastesti" mam muze sportaka, takze ji vytahne na kolo, na brusle, na bazen, aby to bylo jakžtakž vyrovnane:-) Jsem zvedava jak se jednou se svým životem do budoucna popere..

Mimochodem, gratuluji, tatínku :-)R^

1 0
možnosti
EK

E49v90a 54K42u19n29t56o81v54á

30. 10. 2014 9:23

Něco jiného jsou média a něco jiného realita. Já mám dvě děti a i když běžně užívají počítač, tak si umí hrát. Včera mi tady kluci dělali pokusy s prskavkami na zahradě a starší dcera se rozbrečela, že chce být pořád dítě. Nedávno se převlíkli za indiány a dělali si bunkry. Děcka jsou fajn;-)

2 0
možnosti

zkuste se ví  rozhlédnout kolem sebe a nežít mediální realitou, která nám předkládá, že děti jen sedí u počítače a nehoní se venku za míčem...zkuste se projít po sídlišti, po dětských hřištích (jak pro ty malé s prolézačkami, tak pro ty větší s brakami a koši na basket) - pořád je tam spousta dětí...zkuste se podívat na cyklostezky či jakékoliv rovné delší cesty - všude plno rodin s dětmi na kolen, koloběžkách, inlinech...Ano, jsou i děti, co jsou jen u toho počítače - stejně jako dřív děti z takových rodin seděli jen před televizí. Pro děti je tahle doba lepší proto, že mají větší výběr aktivit - a jak dříve, tak dnes záleží jen na rodičích, jak se svým dětem věnují a k čemu je vedou...tak přeju dětem vašim i kamarádovým jen ty nejlepší rodiče:-)

5 0
možnosti