Viktoria Plzeň nadělila horu fotbalové radosti

   Ve známé písni se zpívá "krásná je Neapol", ovšem fotbalovou krásu předvedla v souboji Evropské ligy s fotbalisty tohoto města především Plzeň.

   Kdo sledoval odvetné fotbalové utkání EL mezi Plzní a Neapolí, pochopil, že název plzeňského klubu Viktoria není náhodný. Tým západočeské metropole zjevně usiloval nejen o postup, ale i o druhé vítězství nad italským velkoklubem. 

   Výhra 3:0 v prvním souboji dodala Plzni do odvety potřebný klid, ovšem mohla také svádět k praktikování obranné hry, která by třeba byla účelná, ale bolely by z ní oči. Naštěstí se nic takového nestalo. Plzeň vsadila na ofenzívu, vyhrála 2:0 a přičinila se o znamenitý fotbalový zážitek.

   Pavel Horváth opět skvěle dirigoval hru, útočný styl trenéra Vrby slavil zasloužený triumf. Ukázalo se také, že Viktoria svůj tým kvalitně posílila, noví hráči prokázali své kvality, gólově se prosadili a měli by být platnými oporami. Brankář Kozáčik neobdržel v obou zápasech ani jeden gól, což je proti soupeři takového formátu výborným vysvědčením a také důkazem, že i v obranné fázi si vedli viktoriáni velmi dobře.

   Věřme, že také proti dalšímu soupeři, kterým bude turecký Fenerbahce Istanbul, předvede Viktoria Plzeň, že je už ostříleným pohárovým týmem, co je schopen rovnocenně se poměřit i s nejvěhlasnějšími protivníky. Minulí soupeři předčili Plzeň finanční silou svých klubových rozpočtů, což je sice také důležité hledisko, ovšem pytel peněz sám o sobě ještě žádný gól nedal.     

   Je třeba ocenit také statečný výkon pražské Sparty, která po domácí porážce s Chelsea dlouho v Londýně vedla a nakonec dokázala uhrát remízu 1:1. Přispěla tak do pohárového koeficientu opravdu nečekaným bodem. Na postup to sice nestačilo, ale na dobrou reprezentaci ve fotbalové kolébce rozhodně ano.  

 

Autor: Luboš Čejka | pátek 22.2.2013 0:55 | karma článku: 13,10 | přečteno: 454x
  • Další články autora

Luboš Čejka

Koště jako nadávka?

21.5.2020 v 11:30 | Karma: 18,80

Luboš Čejka

Děkuji, pane Weinlichu!

8.5.2020 v 19:57 | Karma: 13,48

Luboš Čejka

Když se potkají MDŽ a derby

8.3.2020 v 8:43 | Karma: 6,77

Luboš Čejka

Zapamatovatelný rok 2020

1.1.2020 v 11:48 | Karma: 6,33