Pohárová radost z Hané

    Bylo to skoro pohádkové. Když v pohádce účinkují tři sourozenci, ať mužského či ženského pohlaví,  děj se zpravidla odvíjí následovně.            

Ti první dva jsou namistrovaní vejtahové, mají-li ale vysvobodit princeznu či prince, neuspějí. Mnohdy jsou sami zakleti nebo někde uvězněni. Teprve ta nebo ten třetí bývají ti správní borci a machři, i když na to třeba hned nevypadají. Amputují drakovi hlavy, černokněžníka ztrestají, zlého obra převychovají.

   Podobně to vypadalo, když pražská "S" vyrazila do evropských pohárů hájit čest českého fotbalu. K úspěchu sice vždy chyběl jenom kousek, ale co je to platné, postup se nekonal. Čeští fotbaloví příznivci se tak mohli potěšit více pohledem na krásně zelené pažity zavlažovaných fotbalových hřišť, protože v době úmorných veder a katastrofálního sucha je jinde tráva nevzhledná a rezatá.

   Třetí pokus na vylepšení pověsti našeho fotbalu měla Olomouc. Borci z Hané si odvezli do odvety v Kazachstánu slibné vítězství 2:0, ale také problém v podobě neúčasti velmi kvalitních hráčů Vepřeka a Pilaře. Tohle oslabení je však nijak nerozhodilo a po bojovném výkonu okořeněném pěknými brankami se mohli radovat nejen z postupu, ale také z plného počtu bodů, kterými přispěli do koeficientu českých klubů.

   Byla to úleva. Třetí neúspěch by náš fotbal ponořil už hodně hluboko. Olomouc se nyní může těšit na atraktivního soupeře ze Španělska, doufám, že ty lazebníky sevillské pořádně proženou! Slavia bude mít možnost spravit si fotbalovou chuť v Evropské lize /snad s lepšími rozhodčími/, o totéž bude usilovat Jablonec. Velká utkání čekají na Viktorii Plzeň v Lize mistrů.

   Zatím je ještě šance rozpačitý vstup do pohárové Evropy vylepšit. Přeji všem českým klubům, aby se jim to podařilo, a aby měly i tu pověstnou kapičku štěstí, která mnohdy o úspěchu rozhoduje.

     

 

Autor: Luboš Čejka | pátek 17.8.2018 8:58 | karma článku: 8,63 | přečteno: 224x
  • Další články autora

Luboš Čejka

Koště jako nadávka?

21.5.2020 v 11:30 | Karma: 18,80

Luboš Čejka

Děkuji, pane Weinlichu!

8.5.2020 v 19:57 | Karma: 13,48

Luboš Čejka

Když se potkají MDŽ a derby

8.3.2020 v 8:43 | Karma: 6,77

Luboš Čejka

Zapamatovatelný rok 2020

1.1.2020 v 11:48 | Karma: 6,33