Manchestery jako manšestráky a co my?

   Většina evropských fotbalových lig se blíží ke konci. Někde už je o mistrovi rozhodnuto, jinde, jako například v Anglii, trvá neúprosný boj až do finiše.

   Manchester City, který žije léta ve stínu slavnějšího soupeře Manchesteru United, porazil nyní v městském derby tohoto svého odvěkého rivala, srovnal bodový stav, a vyšvihl se do čela tabulky. Ostatní týmy zůstaly daleko za nimi, což, bohužel, platí i pro londýnské Arsenal a Chelsea, kde má český fotbal hráčské zastoupení.

   Stejný počet bodů, velmi podobné skóre i nevalné letošní vystoupení v evropských pohárech, to všechno letos manchesterské kluby spojuje. Skoro by se chtělo říci, že se nyní podobají jako nohavice od stejných manšestrových kalhot. Příznivci a šéfové zmíněných klubů teď žijí v napětí, která z "nohavic" bude na konci vylepšená "krejčím", tedy mistrovským titulem.

   Diváci v Premier League určitě letošní vyrovnanost vítají. Ta totiž platí i pro soupeření o zbylá místa v Lize mistrů a v Evropské lize. Budou mít o dramatickou podívanou postaráno až do konce.

   Česká Gambrinus liga je letos také dost dramatická. Poté, co pražská Sparta přišla o svůj zdánlivě nezlikvidovatelný náskok, drží trumfy ve svých rukou /nebo spíše nohou/ Slovan Liberec. Druhou "nohavicí" v tabulce je již zmíněná Sparta, nyní o 4 cm, pardon, body kratší. Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by měl Slovan ve finiši zkolabovat. Vypadá to, že přítomnost Jiřího Štajnera je opravdu poukázkou na nejvyšší mety.

   Probojovat se z naší elitní soutěže do Ligy mistrů je vinou zhoršujícího se koeficientu stále obtížnější. Viktorii Plzeň se to loni povedlo, a na nováčka s nízkým finančním rozpočtem si vedla velmi dobře. Pokud se to českému mistrovi podaří také letos, přejme si, aby znovu se ctí obstál. Aby česká klubová nohavice byla přiřaditelná alespoň k vypraným montérkám, když na manšestráky nemáme peníze. Hlavně ať to nejsou nohavice od ušmudlaných, rozdrbaných tepláků. 

Autor: Luboš Čejka | úterý 1.5.2012 9:25 | karma článku: 5,21 | přečteno: 562x
  • Další články autora

Luboš Čejka

Koště jako nadávka?

21.5.2020 v 11:30 | Karma: 18,80

Luboš Čejka

Děkuji, pane Weinlichu!

8.5.2020 v 19:57 | Karma: 13,48

Luboš Čejka

Když se potkají MDŽ a derby

8.3.2020 v 8:43 | Karma: 6,77

Luboš Čejka

Zapamatovatelný rok 2020

1.1.2020 v 11:48 | Karma: 6,33