Fotbalové derby a krvavý měsíc

   V  časných ranních hodinách dne 28. září se můžeme stát svědky ojedinělého úkazu - tzv. krvavého měsíce. Astronomičtí nadšenci se mají na co těšit.

   Patřím spíše k fotbalovým nadšencům, ale tuhle ojedinělou podívanou si také nenechám ujít. Už proto ne, že fotbalový svátek v podobě pražského derby Slavia-Sparta jsem tentokrát naživo neviděl. Také tohle utkání nabídlo něco vzácného, a to vítězství Slavie 1:0.

   My, co patříme k obci slávistických fanoušků, jsme na něj už čekali jako na Godota a konečně se nám tedy tohle přání splnilo. Koho ve Slavii nyní zajímá potupné pohárové vyřazení v Ústí nad Labem? /To není zlehčování nesporného úspěchu ústeckých fotbalistů/.

   Nejsem vyznavačem víry, že pozemské dění je ovlivňováno děním na obloze. Přesto mě ale napadlo, jestli krvavý měsíc nesignalizuje, že derby bude přespříliš tvrdé. V tomhle směru se ale nakonec příliš nelišilo od předchozích měření sil těchto tradičních rivalů.

   Ojedinělá však byla skutečnost, že derby tentokrát nepřenášela Česká televize, byť má k dispozici speciální sportovní kanál. Že by jako náhradu nabídla v brzké budoucnosti ještě více golfu?

   Já už se ale více rozepisovat nebudu. Půjdu dnes dříve spát, abych se snadněji probudil na ranní sledování krvavého měsíčního úplňku. Sparťanský brankář Bičík bude moci tuhle podívanou pravděpodobně pozorovat bez předchozího spánku. Gól, který dnes obdržel, ho bude patrně dlouho strašit a hned tak usnout nedovolí.

   Do dalšího nejbližšího krvavého úplňku uplyne ještě mnoho derby pražských S, tak se na ně těšme, ať už fandíme komukoliv. A co Česká televize, popřípadě Nova, Prima, Barrandov? Můžeme se těšit také na to, že příště už nejsledovanější tuzemský fotbalový zápas bude některá přenášet?    

Autor: Luboš Čejka | neděle 27.9.2015 0:00 | karma článku: 0 | přečteno: 57x
  • Další články autora

Luboš Čejka

Koště jako nadávka?

21.5.2020 v 11:30 | Karma: 18,80

Luboš Čejka

Děkuji, pane Weinlichu!

8.5.2020 v 19:57 | Karma: 13,48

Luboš Čejka

Když se potkají MDŽ a derby

8.3.2020 v 8:43 | Karma: 6,77

Luboš Čejka

Zapamatovatelný rok 2020

1.1.2020 v 11:48 | Karma: 6,33