Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

Pavel_D

16. 11. 2009 9:10
Nejen ruce

Protože se mi líbil minulý bloček s novými filmy, i tady nabídnu pohled z jiné stránky (náš ústav se pomůckami pro postižené také částečně zabýval). Představte si, kolik lidí by potřebovalo vyměnit obě (levé) ruce za ty kybernetické, které se už nebudou štítit práce. A co takhle elektronický mozek?  Víte, jak jinak by vypadaly komentáře k článkům na iDNES? Hlubokomyslné analýzy, nápady, návody na řešení....

Být mladší, dám se hned na podnikání - rozjel bych výrobu pomůcek pro postižené lenorou a chudým duchem. Vydělal bych na tom víc, než Bill Gates. Zájem by byl ohromný. I těch špatných zpráv by rapidně ubylo.

Nebo myslíte, že ne? Že bych spíš zkrachoval pro nezájem?

0 0
možnosti
L

Lucej

16. 11. 2009 15:33
Re: Nejen ruce

   Děkuji za Váš názor a doufám, že čtenáře blogů nebudu nudit ani v budoucnosti. Co se týče pomůcek pro chudé duchem, tady je těžké tipovat. Ti, co jsou zmíněným nedostatkem postiženi, o tom zpravidla asi nevědí, a tak by se po nějaké kompenzační pomůcce patrně nesháněli.     

0 0
možnosti

mirek-storch

15. 11. 2009 23:29
V Holandsku dokonce mají "Den dobrých zpráv"=optimismus

Pro mnoho lidí znamená špatná zpráva o jiných štěstí, že se to nestalo jim - dopravní nehody. záplavy, úrazy atp. :-(  V Holandsku to cítili asi podobně jako většina lidí. Bionické ruce se připojují elektrodami na zakončení nervů u chybějících končetin a servomotorky pohybují prsty podle impulzů z  nervů a mozku. Je to známo už dlouho, ale jsou to velmi drahé přístroje. Hlavně aby to lidem pomohlo. :-)

0 0
možnosti
P

PetrBrno

16. 11. 2009 0:21
Re: V Holandsku dokonce mají "Den dobrých zpráv"=optimismus

Bože to je výblitek. Znáte snad takového člověka osobně? Já tedy ne. Možná budete muset změnit okruh svých známých. Chyba bude někde tam. Normální člověk totiž ví, že neštěstí chodí po lidech. Dopravní nehody, záplavy, i úrazy te týkají cca 10.000.000 lidí v ČR. Každý den vyjíždíme s tím, že se nemusíme vrátit. Je jedno jestli nám obejvákem proteče Bečva, liják po vichřici která nám odnesla střechu, nebo třeba stoupačka která praska dvě podlaží nad náma, v době kdy nikdo z obyvatel paneláku nebyl doma. Osobně jsem rád že nás TV informuje o tragédiích které se staly. Né proto že by mě taková informace vzrušovala, ale především proto aby se mohl člověk nějakým způsobem proti něčemu takovému pokud možno zabezpečit. Bohužel s některými lidmi to nepohne. Dál před jízdou chlastají, dál si staví své domy v zátopových oblastech. Snaha novinářů to změnu tady ale je.

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 940x
Komunikativní, se zájmem o kulturu - zejména divadlo a film - a sport.

Seznam rubrik