Causa Martin Dejdar aneb Když voliči divočí

   Představme si následující situaci. Výborný trumpetista, který dlouhá léta spolupracuje s orchestrem pod vedením Felixe Slováčka, je osloven otázkou, koho bude volit za českého prezidenta. Hudebník odvětí, že Karla Schwarzenberga.

   Pan Slováček se o tom dozví a prohlásí, že s tímto muzikantem už spolupracovat nebude, protože se mu nelíbí, koho volí. Profesionální kvality zmíněného trumpetisty jdou stranou, u Felixe dofoukal. Letitá úspěšná spolupráce je zapomenuta, protože na prvním místě je volit toho jediného správného kandidáta. Hloupé, že? /Doufám, že pan Slováček nic takového nechystá/.

   Tuto situaci nedávno zažil v opačném gardu herec Martin Dejdar od pánů Jiřího Stránského a Hynka Bočana, protože řekl, že bude volit Miloše Zemana. Vyvolalo to oprávněnou kritiku, pan Stránský už snad opravdu pochopil, že takové kádrování nemůže demokraticky smýšlející člověk přijmout a omluvil se. Pánové Stránský a Bočan mají nepochybně právo spolupracovat s kým chtějí, ale měli by své rozhodnutí odůvodňovat profesionálními nároky a ne odlišným politickým názorem. V této souvislosti jsem očekával, jestli se ozvou na podporu Martina Dejdara například jeho kolegové z Ypsilonky, ale žádnou reakci jsem nezaznamenal. Pokud tak učinili a mně to uniklo, omlouvám se jim.

   Přicházejí zprávy o tom, jak se kvůli volbám pohádali dlouholetí přátelé nebo dokonce rodinní příslušníci. Je to šílené! Koncem týdne volební běsnění skončí a my budeme znát jméno nového českého prezidenta. Rozbitá kamarádství a rozklížené rodinné vztahy se budou pracně slepovat. Proto nedejme nic na to, koho volí ta či ona celebrita. Použijme k rozhodnutí vlastní rozum a vlastní zkušenosti, a především nezapomínejme na to, že žádné volby nestojí za to, abychom si znepřátelili lidi, které máme rádi.  

  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Luboš Čejka | úterý 22.1.2013 16:35 | karma článku: 19,83 | přečteno: 781x
  • Další články autora

Luboš Čejka

Koště jako nadávka?

21.5.2020 v 11:30 | Karma: 18,80

Luboš Čejka

Děkuji, pane Weinlichu!

8.5.2020 v 19:57 | Karma: 13,48

Luboš Čejka

Když se potkají MDŽ a derby

8.3.2020 v 8:43 | Karma: 6,77

Luboš Čejka

Zapamatovatelný rok 2020

1.1.2020 v 11:48 | Karma: 6,33