Botojed?

   Někteří lidé už nevědí, do čeho by se zakousli. Pilní občané se zakousnou do práce nebo do učení a jsou tak společensky prospěšní. Jiní se těší, jak se o Vánocích zakousnou do smaženého kapra nebo řízku. To jsou tradicionalisté-pohodáři. Pak jsou ale i takoví, kteří patrně touží ochutnat něco velmi neobvyklého, a navíc v kombinaci s adrenalinovým zážitkem.  

   Do této kategorie pravděpodobně patří také muž, který na sebe upozornil tím, že se při policejním zákroku zakousl policistovi do boty. Těžko odhadovat, proč se rozhodl ochutnat právě obuv. Pokud by se zahryzl například do pendreku, byl by to patrně čin spáchaný pod vlivem vzpomínek na oblíbenou pouťovou cukrovinku.

   Pokus o konzumaci obuvi je vskutku neobvyklá aktivita. Například Charles Chaplin se k tomu ve filmu Zlaté opojení odhodlal až po velmi trýznivém hladu. Pokud si dobře vzpomínám, pokoušel se ten škrpál alespoň tepelně upravit. Policejní bota na policistově noze však bývá zpravidla syrová. U jablka to nevadí, ale zakousnutí do syrové policejní boty předpokládá značnou dávku otrlosti. 

   Člověk se asi neubrání pomyšlení nejen na to, co bude po takovém kousanci následovat, ale také se do mysli vkrádá představa, do čeho před tím už ta bota šlápla. Proto je asi žádoucí směrovat zahryznutí  výlučně na horní část obuvi, kde lze přece jen předpokládat menší znečištění.

   Kousat do policejní boty je opravdu značně nemoudré.  Ještě horší volbu by však znamenalo zatnutí zubů do policejní "botičky". Toto zařízení, které znemožňuje odjezd auta, je totiž nepoměrně tvrdší než bota a hrozí poškození chrupu. Z hygienického hlediska je to také velmi problematické, když uvážíme, že se zmíněné "botičky" montují nízko nad zem, a mohou tedy snadno zlákat kolemjdoucího psíka k vykonání nutné tělesné potřeby.

   Blíží se konec letošního roku, a protože ten bývá ve znamení různých novoročních přání, tak já tímto přeji policistům do nového roku pevnou obuv, která odolá i chrupu zuřícího psiska, a nám ostatním vždy něco dobrého na zub, abychom snadno překonali případné pokušení zatnout ten zub do něčeho  nepatřičného.    

  

 

  

 

 

 

 

 

 

Autor: Luboš Čejka | čtvrtek 6.12.2012 15:45 | karma článku: 7,37 | přečteno: 765x
  • Další články autora

Luboš Čejka

Koště jako nadávka?

21.5.2020 v 11:30 | Karma: 18,80

Luboš Čejka

Děkuji, pane Weinlichu!

8.5.2020 v 19:57 | Karma: 13,48

Luboš Čejka

Když se potkají MDŽ a derby

8.3.2020 v 8:43 | Karma: 6,77

Luboš Čejka

Zapamatovatelný rok 2020

1.1.2020 v 11:48 | Karma: 6,33