Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nevím jestli bude s Karta povinná,nebo nebude, ale jestliže pracují s platební kartou cca 20let, to zn., že na ní přijímám peníze a tyto odsud také platím , proč je mně vnucována další platební karta ? Jako tělesně postižený , čí z jiných důvodů musím prokazovat své   iniciály, nebo nároky , proč né , to lze umístít na jeden modernizovaný průkaz , ale nedělat z něj platební kartu.Je přece mojí soukromou věcí, jak s penězi hospodářím, nebo naložím.

0 0
možnosti
Foto

Obhajovat povinné s-karty (později i pro starobní důchodce) může jen zainteresovaný lump nebo ... jak to formulovat, aby se to nedalo žalovat, a zůstalo to pravdou? Copak mají tihle lidé tak málo životních zkušeností (nebo aspoň představivosti), že nedovedou pochopit, jak na tom někteří lidé jsou? I kdyby (např.) stařenka docestovala k bankomatu, dokázala namačkat PIN a vyzvednout peníze, nejspíš by ji vzápětí někdo obral (každý takový bankomat by záhy měl své týpky, jako dříve tuzex veksláky). Nedostatek invence? Zpupnost a posedlost! ;-(

2 0
možnosti
Foto

Klasický nedostatek autorovy invence nás připravil o tu lepší pointu.

1. Bude sKarta povinná nebo ne?

2. To záleží hlavně na tom,jestli sociální politiku dělá česká vláda...

3. (MOJE VERZE)... a nebo německá Česká spořitelna. :-P

Milý pane, (s)rando, nedělejte humor, když ho neumíte!

0 0
možnosti
Foto

Teď jsem poslouchal zprávy a Nečas prý dojednal, že sKarty budou dobrovolné. Tak to jsem opravdu zvědav, jak to v tomto Kocourkově dopadne. Já osobně bych všechny zasílání dávek poštovními složenkami jiným příjemcům než držitelům karet ZTP, ZTTP prostě zpoplatnil částkou 40,- Kč.

Ale uvidíme. Mě se to zatím stejně netýká.

0 0
možnosti
Foto

Nevím, jestli kolegou H. který je zastáncem s Karty jsem míněn já, ale asi ano. Já nejsem žádný prosazovatel sKarty. Já jsem si ji nevymyslel a nezačal zavádět to praxe. Mně pouze vadí "lidové protesty" proti něčemu, co ničemu neškodí.

Jistěže existuje malý počet lidí, v řádu jednotek procent, kteří buď kvůli nějakému fyzickému hendikepu nebo velké vzdálenosti, nejsou schopni s sKartou pracovat. Ale tam věřím slovu bývalého ministra Drábka, že toto bude ošetřeno.

Pro všechny ostatní mi práce s sKartou připadá jednoduchá jako facka. Ledaže bychom vzali za fakt, že příjemce dávky je proto příjemcem dávky, že neumí pracovat ani s bankomatem. To by pak sedělo a dotyčný by spadal do oné první zmíněné skupiny.

Jinak ty kresbičky jsou vtipné, leč mimo mísu. ČS plní sociální úlohu asi tak jak auto plní dopravní a počítač či telefon komunikační úlohu. To znamená, že dělá pouze to, co ji uživatel, či objednavatel - tedy ministerstvo zadá. Stejně jako auto nejede do Ostravy, když má jet do Prahy.

0 0
možnosti
SN

:-) Rychle pochopila, že proti větru se nedá čurat. Chytrá dáma!(Nebo spíš vychytralá!) !!

1 0
možnosti
IH

Jsem celá nervózní!!! Kde je zastánce s-Karty, kolega H???

1 0
možnosti
MC

Celkem dobrá trefa.R^

3 0
možnosti
BM

Pani ministryni bych zavedl do garsonky v devátém patře nebo do vesnického domku, kam jezdí autobus dvakrát za den, spoutal jí nohy a ruce, posadil na invalidní vozík a do pusy jí dal sKartu...A nechal jí tak pár dnů....... Pak by jí snad došlo l čemu ta sKarta je......

6 0
možnosti
Foto

A jak si prosím ten invalida nakupuje?

0 0
možnosti
  • Počet článků 428
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1552x
Neustále začínající psavec, který se snaží svými výtvory ostatní rozesmát...