Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Taky jsem chtěl na stejné téma napsat blog, protože tam (Šťáva) mají napsáno - a na co jste se báli zeptat. Zeptal bych se, jak je možné, že v monopolní akciové společnosti s účastí státu 69,78 % má značná část managementu společnosti větší plat než prezident České republiky. Navíc nejmenovaný bývalý generální ředitel - věnoval 100 miliónů korun českých z ČEZu soukromému gymnáziu (PORG), kde je ředitelem Václav Klaus juniora. http://www.cez.cz/cs/o-spolecnosti/cez/struktura-akcionaru.html  Karma blogu ;-)R^

0 0
možnosti

Je to pochopitelné, když Roman byl současně předsedou správní rady daného gymnázia - to byl klasický "soulad" zájmů.

1 0
možnosti
PD

Vysvětlete mi,prosím, těch 900.-Kč měsíčně, aniž byste odebral jedinou kW.

Děkuji za odpověď.

0 0
možnosti
PH

P67a57v73e17l 46H89e71k

3. 12. 2012 17:10

hm, kdo, či co vás nutí odebírat proud od ČEZu? 8-o

0 2
možnosti
LM

Potřeba naprosto základní věci, jakou dnes elektřina je, plus nemožnost volby. Vím, jsou alternativní koncoví prodejci, u jednoho taky jsem. Ale pořád to jde přes ČEZ, o jeho vlivu na cenu radši ani nemluvím.

1 0
možnosti
Foto

Tady máte jeden z důvodů, proč ČEZ není dobrý hospodář. Ale ruku na srdce, kdo by mohl něco namítat proti podpoře rodiny pana presidenta ;-)

Nadace Martina a Lenky Romanových pro PORG prodala 17. října akcie energetického kolosu ČEZ za 49,3 milionu korun

http://www.tyden.cz/rubriky/byznys/cesko/romanova-nadace-prodala-akcie-cez-za-49-3-milionu-korun_249804.html

0 0
možnosti
VH

A proč by jako nadace nemohla prodat akcie, které vlastní?  Že je dostala od pana Romana? Zřejmě ano.  Jak jinak získávají majetek nadace?

1 1
možnosti
TH

Na tento článek se dá říct jen ach jo.

Autor je na.... na celý svět a i když tomu nerozumí, hned ví, kdo za co může. Že došlo k liberalizaci dodavatelů energií a že mu může elktřinu dodávat kdokoliv, zjevně nezaregistroval. Že dodavatel si nemusí koupit elektřinu z elektrárny ČEZu, ale od jiného dodavatele zřejmě ani netuší.

To by mne zajímalo, zda se stejně rozčílí nad marketingovým časopisem Alberta, D&M drogerie, Intersparu, OBI, Kauflandu, Knižního klubu, ... ČEZ totiž na rozdíl od minulosti musí taky o své klienty bojovat a soutěžit. Pokud složí ruce do klína, tak za chvilku přijde o koncové klienty, kteří tvoří taky zajímavou část odběratelů.

Ale hlavně, že za vše špatné může ČEZ.

2 5
možnosti
PV

P87e55t14r 59V80l39c59e88k

1. 12. 2012 8:48

Dodavatel energie je přece v úplně jiné pozici, než např. DM drogerie.....i kdyby si dělili energetický trh tři dodavatelé, pořád budou v pozici diktátu nad odběratelem....

1 0
možnosti
PP

P89e42t43r 33P20a73v90e37l

30. 11. 2012 17:33

Jen taková malá poznámka. Ten pidižvík ti nebude prodávat EE od ČEZu, ale z energetické burzy. Takže žádný čez

0 2
možnosti
JK

A kdo dává energii na burzu?

0 0
možnosti
VC

Krásný! A panu Hrubému vzkaz. Když chce někdo něco prodávat, holt to s sebou nese náklady. Ale pekaři taky neplatím paušál za to, že má horkou pec a rohlíky chci taky, kdy si zamanu. Proč má být elektřina něco jiného než jiné zboží? ČEZ je akciová společnost s největším podílem státu a představitelé našeho stát nás prostřednictvím ČEZ okrádají. Takhle je to, pane Hrubý, jednoduché!

5 1
možnosti
AV

Trosku spatne prirovnani s pekari, ze mu neplatite pausal. Kdyby tady bylo v celem Cesku jen 20 pekaru pro 10 500 000 lidi a 20 000 firem, tak byste jiste pausal pekari platil za to, aby pro vas mel prichystany rohlik kdykoliv na nej budete mit chut.

0 1
možnosti
PK

Půlka polopravd a demagogie říznuté kapkou populismu.

14 12
možnosti
SN

:-) To jste si ale naběhl ! Ostatní diskutující jsou navýsost spokojeni, že platíme při nižších mzdách více než Němci, že vyučtování je pro normálního člověka  nesrozumitelné. Jsou to zřejmě lidé, kteří jsou u Čezu zadráplí, nebo akcionáři. V jádru máte pravdu! Jsme tu za dojné ovce !   R^R^R^

19 3
možnosti
AV

Proberem to kousek po kousku ano ?

1) Za elektrinu neplatime vice, nez Nemci. Nemci maji elektrinu pro domacnosti drazsi.

2) Formu vyuctovani narizuje ERU a je pro vsechny dodavatele stejna. CEZ se narizenim ERU musi ridit, stejne jako vsichni dodavatele. Pokud si myslite, ze jini dodavatele maji jinou formu vyuctovani, jste na omylu.

3) Uz jen z techto 2 bodu je patrne, ze ani vy v jadru pravdu nemate. Proste si libujete na zaklade podobnych nepravd ve vytvareni zcestnych nazoru, jako napriklad to, ze lidi s jinym nazorem musi byt zadrapli u CEZu nebo byt jeho akcionari.

11 4
možnosti

Nezvoní se na dveře, zvoní se na zvonek;-)

8 3
možnosti