Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

24. 2. 2012 10:25
Vidíte, že byste měl znát zákony

Alespoň byste nebyl zbytečně nas..  naštván. Měl jste původně odpočet ze základu daně a v posledních letech snížení daně na dítě a v době malých výdělků daňový bonus. Takže jste "přídavky" na dítě bral.

Pokud se týká vašeho předchozího blogu (nechtěl jsem se původně k tomu nesmyslu vyjadřovat): Zákon říká, že se počítá výdělek z posledního zaměstnání. Důvod je jednoduchý: Podpora v nezaměstnanosti má částečně nahradit ztrátu příjmů, která vaší nezaměstnaností vznikla.  A samozřejmě předpokládá, že je to ztráta posledního výdělku. Napadlo vás, že to naopak je výhoda pro toho, jehož poslední zaměstnání bylo dobře hodnoceno?  Jak vy byste si výpočet představoval? Podle nejvyššího příjmu? Nebo jinak?

0 0
možnosti
VH

Stará kára

24. 2. 2012 10:17
Vraťte se do školních lavic!

"Neznalost zákonů neomlouvá" věděli již staří římané.  Evropské (kontinentální) právo je pouze modernizované právo římské.

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

23. 2. 2012 23:56
přílepkem zákona o šlechtění kukuřice

je cejchování vodoměrů? tedy konkrétně tento zákon opravdu neznám, protože se mne netýká. A možná je to jen smyšlený příklad.

Ale ony zákony jsou řeba o té kukuřici a mají přílepek a o změně některých zákonů, které s tím novým zákonem ale obvykle nějak souvisí. a ty změny se samozřemě promítnou do toho měněného zákona. A nemusím studovat všechny zákony. stačí ty co se konkrétního člověka týkají a těch není plno. A zákon o zaměstnanosti (je ště k tomu jen jeho kratičká druhá část) je srozumitelný. Možná by se dalo diskutovat o správnosti některých ustanovení, nicméně když už je to zákonem dané, tak se tím úřad musí řídit. Každopádně zákony, které se mě týkají, je třeba znát a to v platném znění.

0 0
možnosti

neznámý pachatel

23. 2. 2012 23:48
Neznalost zákona omlouvat nemůže,

protože pak by se na ni vymlouval kdekdo.

Ale ve vašem případě nejde ani tak o neznalost zákona, jako o neskonalou pitomost. Pořídit si jen tak "do foroty" živnosťák a nestarat se, co všechno z toho plyne.

Já už mám takových ubrečených chudáčků, jako jste vy, plné zuby.

3 0
možnosti
P

praveverka

23. 2. 2012 22:44
4 děti krát cca 700kč dávky/měsíc

2800kc*12mesíců je 33600kč do 25let = cca pres 840 000kc...to nepocítám materské, takze stát vydá vasim detem vydá cca pres milion. kdo koho tady okrádá pane autore?

0 0
možnosti
VV

vavil

23. 2. 2012 23:08
Re: 4 děti krát cca 700kč dávky/měsíc

jasně.Okradený je stát.A to ho ještě okrádají přiblblý penzisti,kteří si nenašetřili a chtějí dokonce ještě žít,místo toho,aby šli do kytek.A ti,co nemají práci taky.Stát bude bohatší.

Ale,pro koho?

1 0
možnosti
  • Počet článků 536
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1119x
Nadáváme na dobu a režim, kdo se ale ponoří do studia dějin, zjistí, že to je pořád stejné, snad jen ten panovník se nemusel "obávat" voleb :)

Více na www.studiostruska.cz nebo Facebooku: "Zprávy z 3. ligy"

Seznam rubrik

Oblíbené články