Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kundí virvál souzen v Čechách

Kdyby byly členky Pussy Riot souzeny v Čechách za stejný čin, byly by potrestány trestem maximálně tří let vězení.

§ 358

Výtržnictví

(1) Kdo se dopustí veřejně nebo na místě veřejnosti přístupném hrubé neslušnosti nebo výtržnosti zejména tím, že napadne jiného, hanobí hrob, historickou nebo kulturní památku, anebo hrubým způsobem ruší přípravu, průběh nebo zakončení organizovaného sportovního utkání, shromáždění nebo obřadu lidí, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

(2) Odnětím svobody až na tři léta bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 a) opětovně, nebo b) jako člen organizované skupiny. Nechápu pravdoláskaře, když popírají trestnost hrubého rušení mše. I u nás by se jednalo o trestný čin, který by byl pravděpodobně nebyl potrestán tak přísně, možná i proto, že trestní sazby u nás jsou cca poloviční než v Rusku. Pussy Riot byly odsouzeny k podmínečnému trestu či trestu na hranici poloviny maximálního trestu. Nečas měl pravdu, když zpochybnil přísnost trestu, ale uznal, že se trestný čin i dle našeho práva stal..

1 0
možnosti
JL

Použiji citát Ludvíka Vaculíka: Vstřícná předposranost.

Karma R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 536
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1119x
Nadáváme na dobu a režim, kdo se ale ponoří do studia dějin, zjistí, že to je pořád stejné, snad jen ten panovník se nemusel "obávat" voleb :)

Více na www.studiostruska.cz nebo Facebooku: "Zprávy z 3. ligy"

Seznam rubrik

Oblíbené články