Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AA

Saša

29. 2. 2012 15:37
Já bych viděl řešení jinde, a to dosti diametrálně jinde.

Snižování zaměstnanosti (byť úředníků) a snižování dávek sociální pomoci a důchodů apod. přináší nutně a neodvratně snížení koupěschopnosti. Snížení koupěschopnosti přináší nutně a neodvratně jak snížení výběru DPH a spotřební daně, tak krachy podniků a zvýšení nezaměstnanosti. Krachy podniků a zvýšení nezaměstnanosti přinášejí snížení výnosu daně z příjmů a snížení koupěschopnosti a cyklus jede nanovo do větších hloubek...

Mám za to, že je třeba zvýšit poptávku a zvýšit koupěschopnost, a to jak podporou porodnosti, tak i zvýšením sociálních výpomocí a umělou zaměstnaností (avšak nutno uřídit přitom inflaci na přijatelném tempu).

Aby se z toho stát skutečně nesesypal dříve, než to může způsobit oživení ekonomiky, je třeba ucpat díry a víc vytlačit z bohatých (firem i jedinců).

2 0
možnosti
J

jendazmoravy

29. 2. 2012 15:18
To, co píšete, by bylo rozumné

Ale tak před sto lety. Vezměte si třeba, jakou část rozpočtu tvoří důchody a sociální výdaje. A jakou část zbytku tvoří investice, které když neuskutečníte, tak jen zvýšíte nezaměstnanost. Já se přiznám, že žádné rozumné řešení nevidím.

0 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

29. 2. 2012 15:14
Tak to vidíte Lubor, kam jste to vy pravičáci dovedli

zdevastovali jste ekonomiku, a nyní prostě nevíte, co s tím. Odpusťte si tedy své hloupé rady, přicházíte s nimi s křížkem po funuse - stát je jiř fatálně zadlužen Rv

0 0
možnosti
J

jackie13

29. 2. 2012 15:38
Re: Tak to vidíte Lubor, kam jste to vy pravičáci dovedli

největší díru v rozpočtu udělal váš Bůh Sobotka jako pseudoministr financí.

1 0
možnosti
J

jahr

29. 2. 2012 15:01
celkem souhlas

ale pokud propustím polovinu zaměstnanců v soukromé společnosti už se o ně jako majitel nemusím starat, max dostanou odstupné.

Pokud vyrazím polovinu zaměstananců státní správy tak jim jako stát musím dát nejen odstupné, ale musím je "živit i nadále" (podpora, soc dávky aj.)

A co je zde pro mě zásadní, jak může ministr ovlivňovat korupci tedy kromě svého resortu?

3 0
možnosti
C

celim

29. 2. 2012 14:59
No stačilo by "málo"!

Omezit korupci a předraženost veřejných zakázek! Byly by peníze a nemuselo by se tak krvavě šetřit. A nemusela by se ta korupce vymýtit úplně(to ani nikdy nepůjde - bohužel), ale alespoň z 1/3 ! Pro začátek. Všichni, samozřejmě kromě pijavic , by byli spokojeni. Stačilo by chtít něco s tím dělat a ne jenom vyhlašovat bezzubé proklamace. Byla by k tomu zapotřebí politická vůle, která zatím chybí.

3 0
možnosti
  • Počet článků 536
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1119x
Nadáváme na dobu a režim, kdo se ale ponoří do studia dějin, zjistí, že to je pořád stejné, snad jen ten panovník se nemusel "obávat" voleb :)

Více na www.studiostruska.cz nebo Facebooku: "Zprávy z 3. ligy"

Seznam rubrik

Oblíbené články