Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

žepré

25. 2. 2012 4:20
Kurňa,

to se může stat, když člověk nečte v těch uzavřenéch smlóvách to, co je malým písmem - a kromětoho, když má z nějakýho dost nepochopitlenýcho důvodu důvěru v tento systém (resp. měl). Nicméně, napsáno stylem, jak s dokáže vyjádřit jenom pocitvé a chytré člověk. Holt si žil dobře vydělávajíc ve vatě a včil - hup - ho dostihla realita. Jó, vyděláváš chechtáků mraky, ze zbytku tvé práce žije stádo jinéch lidí; a šup, rázem hrozí most cobyžto střecha. Co z toho vyplývá: - No přece jednoznačně, že celé ten sociální systém je na dvě věci.

A vlastně jenom na jednu, na to lobogo. "Nic" je tady na to okrádání příliš neutrální...

0 0
možnosti
UU

hryhryhry

25. 2. 2012 2:52
nejlé je pracovat na dohodu

o provedení práce a ŽL nemít vůbec - nezdaněno

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

24. 2. 2012 11:05
Než jste dal výpověď,

měl jste si dojít pro radu k cikánům.

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

24. 2. 2012 11:05
Než jste dal výpověď,

0 0
možnosti
P

Pavel_D

24. 2. 2012 8:15
Nevím přesně,

co umíte a co jste dělal, ale v oboru IT je po lidech sháňka. Kromě toho spadá tvorba SW i grafiky pod autorskou tvorbu, na což živnosťák být nemusí (alespoň to tak bývalo). Takže já platil jen minimum a ušetřené částky (na podporu namakačenků) jsem si ukládal. A z toho teď v důchodu žiju. Jinak bych vegetoval. Asi se to někomu nezdá solidární, ale těch opravdu potřebných není zase tolik, aby to stát neutáhl. Když si uvědomíte, kolik darmožroutů jste živil, měl by Vás chytit amok.

1 0
možnosti
VN

Amoniak II

24. 2. 2012 0:11
Nojo

Na vlastní kůži zažíváte, jak vypadá solidarita.

Ale zase ten hřejivý pocit, kolik jste pomohl vykrmit líných Cikánů, ten je k nezaplacení, ne? :-P

-

Když se tak koukám na svého zaměstanavatele, asi mne ten pracák taky brzo čeká :-/

0 0
možnosti
RK

semelik

23. 2. 2012 22:03
Obávám se, že chyba je na Vaší straně.

I když s Váma cítím, neměl jste dělat haura a jít na pracák hned po ukončení zaměstnání - samozřejmě těsně poté, co si pozastavíte živnosťák. To byste si ovšem musel přečíst podmínky, uvedené na tom modrém papíru, co Vám každý pracák dá na požádání. No a pak jste mohl nafasovat maximální podporu a současně dál vydělávat bokem - jenom byste to nesměl nikde hlásit.

Takhle se připravte, že za chvilku nafasujete oranžovou vestu a budete sbírat po pejscích.

Nemyslím to ironicky - v našem banánistánu si opravdu musíte přečít předem, co je kdy třeba udělat. V tomto případě stačilo optat se někoho v dané problematice velmi znalého a zkušeného - třeba nějakého nepřizpůsobivého. Ti to mají naučené tam a zpátky.

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

23. 2. 2012 22:15
Re: Obávám se, že chyba je na Vaší straně.

Pozor. živnos´ták by musel pozastavit před ukončením zaměstnání, nebo nejlépe ve stejný den.

Výše podpory se totiž počítá z výše mzdy v posledním zaměstnání.

1 0
možnosti
S

solfernus1

23. 2. 2012 21:00
Zkuste

si změnit jméno na Lakatoš nebo Banga a navštivte solarko.Pak teprve běžte na úřady.A budete se divit jak vám úřednící smykem vyřídí dávky, o kterých se vám ani nesní.přeji hodně štěstí

2 0
možnosti
A

autodestruktor

24. 2. 2012 15:21
Re: Zkuste

tak tohle je presny,pak dejte vedet kolik dukatu stal banga :)

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

23. 2. 2012 20:00
Sociální systém je zaměřený na jinou cílovou skupinu

Od určité výše příjmu je případná dávka pro nezaměstnané nebo nemocenská naprosto nedostatečná. Střední třída musí na tyhle sociální vymoženost pro ostatní platit, ale nemůže se spolehnout, že by je sociální síť nějak podržela. ;-(

Takže za posledních 20 let jsem všechny nemoci řešil vybráním dovolené a při změně zaměstnání jsem nebyl na pracáku ani minutu. Jak stárnu, budu si muset pro podobné případy odložit větší částku, protože nemoci jsou častější a starší člověk je nezaměstnaností ohražen více.

-

V tomhle státě je střední třída za blbce, takže doporučuji buď zbohatnout, nebo schudnout. :-/

8 0
možnosti
TT

žepré

25. 2. 2012 3:50
Re: Sociální systém je zaměřený na jinou cílovou skupinu

Edmunde, je to poprvé, co s tebó sóhlasím. Ale je to prostě tak, že když člověk není exekutovatelný, tak se může začít mít lidsky (nehledě na systém podpor, kde, když pomine těch 5 měsíců, nebo kolik jich teď je, kdy dostáváš podporu v nezaměstnanosti, a musíš jít žádat o příspěvek v hmotné nouzi, tak musíš sepsat všecko, co máš: dům, auto, životní pojistku, elektroniku..., a voni ti tam řeknó, že ti dajó na chleba až tehdá, když veškeré svůj majetek zkapitalizuješ a projíš). Ale když nic nemáš, co ti kdo může vzít? :-)

0 0
možnosti
IB

isabell

23. 2. 2012 19:39
...

A to buďte rád, že už neplatí ta vychytávka, co ministr navrhoval, že pokud pracant ukončí zaměstnání sám, dobrovolně, tedy dohodou, pak by neměl mít nárok vůbec na nic :-/

1 0
možnosti
  • Počet článků 536
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1119x
Nadáváme na dobu a režim, kdo se ale ponoří do studia dějin, zjistí, že to je pořád stejné, snad jen ten panovník se nemusel "obávat" voleb :)

Více na www.studiostruska.cz nebo Facebooku: "Zprávy z 3. ligy"

Seznam rubrik

Oblíbené články