Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zasloužená karma R^:-)

1 0
možnosti
Foto

Tak teď už jsem z toho úplně mimo. Nejprve zmizel váš blog "prohráli jsme" z hlavní stránky a teď už není ani mezi vašimi soukromými blogy. Můžu se znovu zeptat co se stalo?

0 0
možnosti
Foto

Pro Martina B.: Odpověď je jednoduchá. Byl administrací blogu stažen "do věčných lovišť", neboť jsem nenapravitelný zločinec - recidivista. Publikoval jsem obrázek, k němuž jsem neměl autorská práva (v dobré víře, že smím), tuším že to byla volební mapa převzatá z webu NBC, a po upozornění jsem ji včas nesmazal (prostě jsem si nevšiml upozornění v poště), načež byl text nemilosrdně z blogu vyřazen. S upozorněním, že jsem v podmínce - a příště už bych mohl být vyřazen na iDNES i jako bloger. Čili: za to, že onen článek zmizel, si můžu pouze a jenom já sám.

0 0
možnosti
VB

Rasismus nebo antisemitismus mívají průběžně různé podoby a mj. ve statistikách zemí různou míru faktické přítomnosti. USA mají za sebou silný vývoj k nerasismu (a neantisemitismu atd.): na určité úrovni se dostane šance každému, kdo něco umí, bez rozdílu, ale když už si myslíme, že je líp, vždy se něco najde nedořešeného, viz policie versus jedinci s tmavší pletí, a ukazuje se, že zčásti to mohou poopravit některá systémová opatření na úrovni státu, policie, měst, vzdělávání, sociálních služeb aj. Ale právě v USA to bude svízelnější než např. v celkově kultivovaném menším evropském státu s více "semknutou" společností, s přehlednějším prostředím. Pro začátek by možná stačilo zavést pokud možno policejní hlídky v pojetí běloch a tmavší pleť (jak to někdy vídáme v detektivkách), ovšem američtí policisté jsou až příliš často konfrontováni s uživateli či překupníky drog (v tomto světě se hned bodá nožem či střílí, kdo zaváhá, nepřežije), takže to chce i opatření snížit jejich dostupnost.

1 0
možnosti
SB

Navíc směrem k panu Bidenovi (nikoli směrem k paní Harris - ta je v té úplně nejvyšší politice nováškem) platí otázka:

Jestliže je v USA tolik rasismu, tak co jste, pane Bidene, vy a váš tehdejší šéf pan Obama dělali po těch osm let, co jste byli ve funci viceprezidenta a prezidenta USA?

Přeci to nevzniklo za čtyři roky, co jste z těch funkcí venku!

I u nás to často vidíme: Politik prohraje volby a odejde do opozice a v tu ránu začne z těch opozičních lavic žádat po nové vládě něco, co po těch třeba deset let ve vrcholných funkcích mohl udělat, ale neudělal. Například nedávno Jan Ruml, kdysi druhý muž tehdy nejsilnější ODS, řekl v nějakém rozhovoru, že je nedemokratické, když pro vstup do poslanecké sněmovny se kvóta pěti procent a že by měla být snísžena na dvě procenta. Nevpomínám si, že by o tom mluvil v dodbě, kdy byl poslanec, místopředseda ODS, místopředseda vlády a ministr vnitra. Pan Paroubek zase po ztrátě křesla ministerského předsedy žádal vládu aby prosazovala ukončení mise českých vojáků v Iráku. Když předtím byl premiérem on, tak to také neděla, ale po jiné vládě to okamžitě poté začal žádat.

A pan Biden něco podobného:

Najednou si naříká na nějaký údajný systémový rasismus poté, co zcela nedávno byl osm let viceprezidentem.

Jak je možné, že to za těch osm let tehdy nevyřešil?

11 0
možnosti
Foto

Politik dělá vždy to nejlepší. To nejlepší pro sebe. Existují sice výjimky, ale těch je žalostně málo.

3 0
možnosti
KO

K13a49r36e67l 88O59r88l50í82k

8. 11. 2020 14:37

Demokraté sestěhovali černochy do Chicaga a Detroitu. Bílí se vystěhovali a černí se střílí mezi sebou. Americký Chanov a Palermo v jednom..

2 0
možnosti
JR

J14a75n 69R70á56ž

8. 11. 2020 14:07

Historie rasistických zákonů t.zv "Jim Crowe Laws " vysvětluje současnou schizofrenii Demokratické strany, která byla v delším čase své historie totiž zastáncem rasové segregace. Autorem zákona kterým byli černoši zbaveni i volebního práva, byl podle dostupných informací senátor Demokratické strany. Je dobré připomenout, že po občanské válce až ro roku 1964 demokratičtí politikové ovládali rasistický Jih, kde rasová segregace zcela ovládala veřejný i politický život.

A byl to republikánský prezident Eisenhower, který navrhl zákon, který měl zlikvidovat „Jim Crow laws“ a zajistit, že etnické menšiny budou moci volit i de facto, nejen de iure. Jmenoval se „Civil Rights Act of 1957“.

A poznámka k tomu: „Bojovník za práva menšin“ J.F.Kennedy (Demokrat) hlasoval proti tomuto zákonu a další z významných "Demokratů" prezident L.B. Johnson, ještě jako senátor (1937–1961), hlasoval proti téměř každému návrhu zákona o právech černochů, který navrhli Republikáni.

(Zdroj: https://www.svobodny-svet.cz/1271/o-demokratech-a-republikanech-aneb-kdo-je-tady-rasista-2-2.html)

3 0
možnosti
RC

Spolu s prezid.volbami byli s jeho stínu i volby do Sněmovny Reprezentantu(pokud si pamatuji správně), tam Republikani získali ještě vice křesel, tak J.Biden bude muset propalestinskou politiku(zamerne nepisi proarabskou) dělat s velkými kompromisy.

Je zajimave, ze arabští vůdci neveri, ze J.Biden dokaze sjednat mir jako D.Trump.

2 0
možnosti
Foto

Trump pomáhal Izraeli na úkor rovnováhy v regionu. Zbytek světa vícemeně rozeštvával, hrotil spory,rušil dohody....

Je tedy logické, že mu děkuje Izraelský premier, ostatní mu jaksi nemají zač děkovat, neopak si oddechli, že skončil (byť se možná ještě někdo ze slušnosti ozve).

3 7
možnosti
JR

J30a48n 56R55á12ž

8. 11. 2020 14:11

Trochu podivný názor. Co přispívá rovnováze v regionu více: V podstatě válečný stav, který v regionu trval, nebo Trupem iniciované dohody o normalizaci vztahů mezi Izraelem a významnými arabskými státy?

5 1
možnosti
DR

"Kolik světových politiků bylo vedle „A“ (povinná gratulace Bidovi) ochotno říci i „B“ (poděkování Donaldu Trumpovi)?"

Možná to bude tím, že už i ti světoví politici (a z jejich prohlášení a gratulací to nepřímo jasně vyplývá) už mají za ty čtyři roky Trumpa plné zuby. A vůbec se jim nelze divit.

A že takhle děkoval zrovna Netanjahu, ověnčený doma samými skandály spojené s demonstracemi proti jeho osobě (o těch se ovšem místním blogovým "izraelským" autorům a příznivcům logicky raději psát nechce) není vůbec žádným překvapením. Pokud by Netanjahu neměl Trumpa za zadní částí těla, tak bůh ví zda-li by vůbec ještě premiéroval.

1 2
možnosti
RC

Levicové demostrace proti B.Netanyahuovi hned nerikaji, ze je tak spatny.

Je to základní atribut demokracie a Bibi na tyto cerne(podle vlajek demonstrantu jako Daes)demonstrace NIKDY nesahl i presto, ze zavíral kvůli Korone kde co jiného.

Az prakticky v druhé vlne, která zasáhla Izrael mnohem hure, kdy uz nebylo možné jinak.

"Pokud by Netanjahu neměl Trumpa za zadní částí těla...8-o"

Izraelska politicka scena se rozhodne neridi podle toho, kdo je v Bilem Dome, to mi verte.

3 0
možnosti
JR

J36a77n 53R20á54ž

8. 11. 2020 12:32

Po definitivním potvrzení vítězství dvojice JB a KH jsem dostal od kamaráda z USA tuto stručnou SMS :

My America died this week.....

4 0
možnosti
AN

A30l67e16š 46N60o61v92á83k

8. 11. 2020 12:34

Nejde zatím o definitivní potvrzení...Biden je tzv. projected winner...

0 0
možnosti
  • Počet článků 4816
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal