Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Otázkou je, jak tento čin naplnil stránku nebezpečnosti pro naši společnost. Čím naši společnost ohrozil? To je totiž věc, která by se měla zkoumat především.

0 0
možnosti

Takže za zabití člověka šest let, za pěstování marihuany šest let a za blbé kecy někde v diskusi o útoku Christchurchi až patnáct let ;-DR^

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/masakr-christchurch-terorismus-novy-zeland-soud-obzaloba.A200420_142439_domaci_remy

0 0
možnosti

Mě zaujala tato zpráva o práci GIBS a obvinění jednoho policisty: Jde např. o dozorce z Karlovarska, který po barech prodával kokain. Při zadržení u něho doma našli zhruba 350 dávek. Hrozí mu za to až pětiletý trest za mřížemi. Tedy za prodej tvrdých drog menší trest než za domácí konopí. Absurdní.

0 0
možnosti

Jiná kvalifikace, on byl jen distributor, ten s kytkama byl podle názoru soudu výrobce..

0 0
možnosti

J90i88ř71í 59D86a70n98i40š

20. 4. 2020 19:27

Jedno z prvních upozornění pro nové posluchače právnickým fakult je: Nepleťte si právo a spravedlnost. Jedná se o dvě zcela rozdílné a nesouvisející věci.

4 1
možnosti

mínus omylem, samozřejmě plus... Několikrát.

0 0
možnosti

Z 28 rostlin konopí nikdo nedokáže vyrobit takové množství THC. To je pitomost. Stačí trošku počítat. Ale někdo měl zájem to takto odsoudit a je to. Mafie funguje všude.

2 0
možnosti

tak to úplně v klidu... asi špatně pěstujete ;-D

1 0
možnosti

2 kg THC je ale fakt dost, to by ze s ním nemazlili skoro v žádné zemi. Také se v rozhodnutí píše, že soudy nevěří v to, že takové množství měl pouze pro svoji potřebu.

Oproti tomu zabití auten, je tady prostě přitěžující fakt, že se jedná o plánované a dlouhodobé jednání s vědomím si možných následků, a že to množství THC bylo tak vysoké, že je nepravděpodobné, že ho měl jen na "mazání zad". Také se vymlouval na "nenocnou dceru", která ale dle soudu nemocná není. Což znevěrohodňuje i výpověď odsouzeného, co se týče tvrzení o vlastní spotřebě.

I tak bych ale v takovém případě u netrestaného člověka, žijícího jinak řádným životem, očekával podmínku. Celkově by se mi líbilo, kdyby se tresty mnohem výrazněji zpřísňovaly, pokud už byl už v minulosti obviněný trestán. A ani nechápu dřívější propouštění z výkonu trestu za "dobré chování". 10 let má znamenat 10 let. Dobré chování má být samozřejmost, pokud se vězeň dobře nechová, mají mu být naopak podmínky zpřísněny.

2 0
možnosti

Tady bych souhlasil s poslednim odstavcem. Co se tyce toho "planovaneho jednani s vedomim moznych nasledku" v pripade pestovani konopi, tady je nutne rict, ze toto jednani zadny spolecensky skodlivy nasledek nema a pokud jeho nebezpecnost u jedne kytky se rovna nule, pak u tisice kytek to bude tisickrat nula. I kdyby toho THC mely byt dve tuny, nebo dve megatuny. I kdyby ho rozdal cele republice - tim samozrejme myslim dospele svepravne osoby.

Celkove povazuji za neslucitelne s principy svobodne spolecnosti, aby trestnim cinem bylo cokoli, co nezasahuje do prav ostatnich a nema prokazatelne vetsi spolecenskou skodlivost, nez nejake srovnatelne jednani, zakonem povolene. Coz by v pripade konopi nejspis znamenalo srovnani s alkoholem, tabakem, pripadne se zdravi neprospesnymi pochutinami, ktere konzumujeme ciste pro vlastni pozitek (nebo vyrabime a prodavame jinym, abychom vydelali na jejich touze po pozitcich). A z tohto srovnani by muselo vyplynout, ze je konopi navykovejsi, vic skodlive pro zdravi, zpusobuje vetsi nachylnost k trestnim cinum a nehodam zpusobenym snizenou sebekontrolou, ze dokaze cloveka ucinneji zruinovat ekonomicky ci socialne atd., z cehoz ani jeden bod splnen neni (ekonomicky a socialne dokaze cloveka zruinovat flastr za ilegalni jednani, coz ovsem neni ucinek konzumace konopi, ale jeho zakazu).

0 0
možnosti
Foto

P44e77t45r 38H93a60n66n28i85g

20. 4. 2020 11:11

Takové anomálie zde budou v soudnictví neustále, pokud nebude instalován soudní systém položený na základech obdobných judikátů (precedenční systém) a i porotní systém by zamezil všelijakým nesrovnalostem. Takto se jinak soudí v Praze a jinak třeba v Třebíči. A vyšší instance to vždycky nějak zdůvodní, viz citace ve Vašem článku. Karma. Když jsem kandidoval na prezidenta chodil jsem na různá soudní sezení jako pozorovatel a nestačil jsem se divit systému našeho soudnictví. Nepřipravení znalci a pod. Pokud bych někdy měl možnost, tak bych se snažil za pomocí předních právních expertů změnit náš soudní systém na alespoň přísně precedenční, protože mezi právními experty je velká nechuť k systému porotnímu, který se mi zdá dobrý (i přes různé pro novely atraktivní popisy činnosti porot z děl Johna Grishama). Petr Hannig ROZUMNÍ

5 0
možnosti

J32a64n 60R40i42c16h59t92e16r

20. 4. 2020 13:52

Porotní systém nic neřeší. Porotci totiž obvykle rozhodují na základě intuice a emocí, které jsou jim vnucovány zástupcem obžalovaného, než na základě důkazů, zejména jedná-li se o důkazy na vědecké bázi, které nejsou schopni ani pořádně pochopit.

Co se týče precedentů, ty nejsou závazné, zatímco sjednocující judikatura ano.

(a mimochodem, John Grisham jako advokát má, při vší úctě, s porotním systémem přece jen více zkušeností než vy:-))

1 0
možnosti

Absurdně podobné tresty za velice rozdílné trestné činy jsou u nás opravdu tradiční. Pamatuji si dobu drakonických trestů za stahování mp3 či filmů, ostatně z toho období je i vtip - Kajínek dostane nového spoluvězně a ptá se ho: "Za co jsi tady?"

"Ále, stáhnul jsem si o vás film."

Taky si pamatuji vtipy, že je bezpečnější stáhnout si dětské porno než film Vratné lahve a hrozí za to menší trest.

Toto je v podstatě na stejné úrovni. Každý druhý člověk někdy hulil, hulení zkoušel nebo zná někoho, kdo vypěstoval nějakou rostlinku, ale pořád na nás soudy budou zkoušet tyhle exemplární tresty.

1 0
možnosti

co aby se chodilo sedět jenom za nedaněný konopí a za účelem daně by se konopí muselo nahlašovat na lampárnu?

0 0
možnosti
  • Počet článků 4819
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal