Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vážený autore, zřejmě asi nevíte, (poněvadž jste to v článku neuvedl) že apoštol Pavel (tato prvotní autorita církve) byl taky přítomen ukamenování zmiňovaného Štěpána dnes z titulu řečeného svatý. Mimo jiné vánoce nekončí 2. svátkem vánočním jak uvádíte, nýbrž až na Tři krále, což je 6. ledna! To jen pro upřesnění Vašich čtenářů.

1 0
možnosti
Foto

Vážený pane Řeháku: to, že někdo ve svém článku něco neuvede ještě neznamená, že to neví. Takto argumentovat nedoporučuji. Jsem Biblí odkojen, jména judských a izraelských králů jsem musel umět nazpaměť dřív než jména králů českých, a tak samozřejmě o přítomnosti onoho muže při kamenování Štěpána dobře vím. A máme-li být úplně přesní, nebyl tam "apoštol Pavel", ale "mládenec, kterýž sloul Saul", jak se píše na konci sedmé kapitoly Skutků sv. apoštolů. --- Pokud jde o dobu trvání Vánoc, tak jsem psal o svátcích dle občanského kalendáře, Vámi uváděné trvání do 6. ledna (Tři králové, resp. Zjevení Páně) je dle katolického liturgického kalendáře. Tím,  obávám se, se většina "mých" čtenářů neřídí. Tolik zase přátelské upřesnění z mé strany.

2 0
možnosti
MK

„Jste tvrdošíjní a máte pohanské srdce i duši! Nepřestáváte odporovat Duchu svatému, jako to dělali vaši otcové. Byl kdy nějaký prorok, aby ho vaši otcové nepronásledovali? Zabili ty, kteří předpověděli příchod Spravedlivého, a toho vy jste nyní zradili a zavraždili. Přijali jste Boží zákon z rukou andělů, ale sami jste jej nezachovali!“

Dnes by se to zcela pokrytecky nazývalo "antisemitismem".

0 1
možnosti
IN

Dost pesimistické vyladění při 2. svátku vánočním, ale jinak změna oproti hodnocení v přemíře politických článků, kde jako vrazi nejsou označováni globálně křesťané, ale jen příslušníci jisté politické strany :-).

0 0
možnosti
OF

Kdybyste raději napsal, co se Štěpanovi stálo

0 0
možnosti
OP

Obvinil židy ze smrti Ježíše a svědčil o Ježíšově zmrtvýchvstání. Za to byl označen za rouhače a byl ukamenován

0 0
možnosti
  • Počet článků 4816
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal