Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

S většinou obsahu se dá souhlasit. Přesto v jedné věci bych oponoval. Čuba je jen mýtus bez současného obsahu. Voliči nevolí 78 letého důchodce, ale vzpomínky na své mládí a vysokou životní úroveň. Proti tomu se vážně nedá kandidovat. Čuba se ale do světel ramp nedostal kvůli Zemanovi a jeho vyznamenání v loňském roce, ale už o rok dříve při krajských volbách ve Zlínském kraji. Jeho jméno bylo na kandidátce SPOZ až na posledním místě. Myslím, že to bylo 50.místo. Jeho voliči jej ale prostřednictvím preferenčních hlasů dostali na první místo kandidátky. Z kterého mimochodem lídr kandidátky jistý Mynář spadnul až na šesté místo. Podle logiky, když to fungovalo před dvěma roky proč to nezkusit znovu, to Zemanovi vyšlo. Ale od kandidáta se nic čekat nedá. Možná smrt a další doplňovací volby ve Zlínském kraji. Tento podnikatel s bolševickou ochranou ukázal, že ve svobodném a konkurenčním prostředí kapitalismu neumí vůbec nic. Jen své firmy přivést k úspěšnému bankrotu. V kampani strana vsadila na to, že cokoliv kandidát na senátora řekne, to mu ubírá body u voličů. Proto se Čuba promlčel až je konečnému vítězství. A také myslím, že těch 1700 hlasů o které bolševik Čuba zvítězil těžko nazvat rozdílem třídy. Zvláště když v prvním kole byl rozdíl pouhých 93 hlasů.

1 0
možnosti
JC

No, ať už se napíše několik hanlivých článků na pana Čubu, několik desítek dehonestačních příspěvků na něj, je to prostě a jednoduše řádně zvolený senátor a s tím nic nenadělá nikdo. Už vůbec nikdo z těch diskutérů tady, kteří ho uráží a kopou do něj. Je to schopný, vzdělaný, inteligentní a úspěšný člověk. Což se o jeho kriticích zde nedá říct. Anebo je tady snad mezi blogery, kteří píší o něm hanlivě, diskutéry pod tímto článkem, nějaký senátor?

2 8
možnosti

A62n44n71a 53Č55e52r54n70á

19. 10. 2014 19:00

Mám daleko důvěryhodnější povolání, než soudruh Čuba. Politici mají jen 18%, ale to přece není důvod ho urážet a kopat do něho. Třeba se polepší? :-P

http://www.novinky.cz/domaci/171637-nejduveryhodnejsimi-profesemi-jsou-hasic-ucitel-a-lekar.html

4 0
možnosti

Abych nezapomněla : karma za snahu. :-)R^

2 1
možnosti

Proboha, vždyť je ten člověk už úplně dementní ! Stačí přece vyslechnout si pořízené video. Čuba požaduje peníze na vybudování nového agrokombinátu Slušovice, to nemá chybu ! A kdo že má ten nový zázrak zaplatit ? ;-D

http://zlin.idnes.cz/rozhovor-s-frantiskem-cubou-na-zvoleni-senatorem-fvm-/zlin-zpravy.aspx?c=A141018_221138_zlin-zpravy_ras

Jinak, milý pane Stejskale, v blogu Vám toho chybí docela dost. Např. o smlouvě Agrokombinátu Slušovice s I. správou StB, kterou Čuba uzavřel v r. 1987, ani slova.  Díky ní získalo družstvo ekonomické výhody,např. bezcelní dovoz určitého zboží, dovoz embargovaného zboží a informacezejména z oblasti biotechnologií. To byla poměrně dost podstatná věc.

Podstatné je vcelku i to, co se stalo s JZD po r. 1989. "Slušovický zázrak" byl totiž rozkraden. To potvrdil sám Čuba v dokumentu, který o něm natočila ČT (ČT2, úterý 1.června 1999, 20:00, režie RobertSedláček, tvůrčí skupina Karla Hynie).

Aby bylo jasno, kdo ho rozkradl, opětdostane slovo František Čuba a s výrazem hořkého zklamání ve tváři praví,že "oni", ti oškliví zaměstnanci, si nevážili ani jeho, anislušovického úspěchu, a tak si onen krach zasloužili.

2 3
možnosti

A jak to bylo ve skutečnosti ?

Od podzimu 1989 do letních měsíců roku 1991 bylo založeno 101 akciovýchspolečností (aktualne.cz, 1. 4. 2010), do nichž přecházela majetková podstatabývalého družstva. Sám Čuba připouští vznik 42 firem. První a. s., EkotransMoravia, byla proti vůli komunistického režimu založena na základěrakousko-uherského zákona o akciových společnostech již 29. června 1989(zapsána do podnikového rejstříku 2. srpna). Jejími akcionáři bylo kroměSlušovic dalších 64 státních podniků včetně třineckých a vítkovických železárenči obuvnického Svitu, a cílem společnosti mělo být uskutečnění vodního koridoruDunaj-Odra-Labe. Mezi největší a nejproblematičtější akciové společnostipatřila Moragro, založená 17. prosince 1989 (zapsaná 8. ledna 1990). Výraznývliv v mnoha z nich získaly rodinné klany Čubů a Garguláků i další členovébývalého vedení.

Většina z těchto společností následně zkrachovala, jinými slovy bez ochrany KSČ a StB se slušovický zázrak ve svobodném prostředí a v konkurenci složil jako domeček z karet.

3 2
možnosti
KD

A víte, že Čuba zaměstnával třeba legendárního Devátého, disidenta a po převratu také ředitele BIS. A při zaměstnání dálkově vystudoval práva na Karlově universitě;-D Devátý také pocházel ze známé komunistické rodiny.;-)

4 4
možnosti

A27n63n76a 11Č66e42r40n32á

19. 10. 2014 15:57

Nejstarší senátor, soudruh Čuba, je osobou zločinnou a zavrženíhodnou dle Zákona o protiprávnosti komunistického režimu (č. 198/1993 Sb.).

To není demokracie, když se volí zločinci... ;-€Rv

4 7
možnosti
Foto

Tento zákon odsuzuje komunistický režim, jako takový, ne jednotlivce. Pan Čuba nebyl komunistický zákonodárce, ani člen bezpečnostních jednotek a jen těžko ho můžete vinit ho z vražd a dalších komunistických zločinů.

6 2
možnosti
JR

J38a35n 18R87á71ž

19. 10. 2014 12:11

K Čubovi: Většina, kdo ho tak vehementně odsuzuje jen za to, že byl v KSČ a kamarádil se se Štrougalem a na druhé straně odmítá se informovat z objektivních zdrojů jak to ve Slušovicich chodilo, by měl raději mlčet. Tam se na stranické knížky nehrálo a kdo neprokázal očekávané pracovní výsledky letěl. Poznal jsem to, protože zaměstnal kamaráda i když věděl, ze má kontrarevoluční škraloup. Svou pracovní invencí to tam dotáhl daleko a Čuba musel jeho povýšení vysvětlovat u StB, která kamaráda hlidala. Dělali jsme pro Slušovice subdodávky a nikde jinde jsme nezažili takové požadavky na kvalitu. Ne kecy, ale kvalitní práce u Čuby platila. Tak vím, že ne ten, kdo měl rudou knížku, ale ten,kdo uměl dělat dobře svoji práci se měl u Čuby dobře. Na to Zlínští zřejmě nezapomněli a proto ho zvolili.

Mně osobně byl Čuba sympatičtější, než nějaký ubrečený pseudodisident zašitý někde v kotelně, který nikdy nic pořádně neudělal a jen řečnil po hospodách a chlastal.

Není jeho vina, že oblast Zlína od sametu nevygenerovala někoho mladšího, kdo by v kraji požíval stejnou autoritu, jakou tam má dodnes ing.Čuba.

11 5
možnosti
AM

R^ Na to nemají pravdoláskaři=většinou nefachčenci co říci.

4 7
možnosti
IJ

I37v19a98n 21J50i21r12e14š

19. 10. 2014 8:52

Část diskuse je krásnou ukázkou typické pravicové vlastnosti - závisti a potřeby ponižování uspěšnějšího, schopnějšího člověka, který svoje zasloužené bohatství získal pro společnost prospěšnou, užitečnou, obětavou prací, což u lidu pravicového zbohatnuvšího dědictvím, restitucemi a podvody způsobuje naprosté nepochopení, údiv a ohromení, že je to takto možné.

8 6
možnosti
JK

Já jsem zase přesvědčena, že závist je rozprostřena napříč "politickým spektrem". Navíc se kloním k názoru, že spíše neúspěšní a zatrpklí mají sklon závidět cokoli komukoli.

Pan Čuba ať si dělá co chce a užívá si své pokročilé stáří.

Pokud má rozhodovat o věcech státu, potažmo o věcech mých není mi jedno jaký je to člověk a co dělá. Ne že by tam podobných nebylo plno, což na jeho zvolení pro mě nic nemění.

4 2
možnosti
FZ

Ano je to ostuda, jak voličů tak všech politických uskupení,které nedokážou vygenerovat jiné kandidáty než Čuba a Gajdůšková,kam se můžeme s takovými lidmi dostat?Jedině do prd... a tam už jsme byli.

6 3
možnosti
JC

Ale no tak! Proč jste nekandidoval sám? Tu svobodnou možnost má každý. Pokud splňuje zákonné podmínky, pravda ...

2 6
možnosti
Foto

O43t82a43k16a11r 40S29e59k47l

19. 10. 2014 6:33

Kauza Čuba ! Nejen doc Čuba - sledoval jsem mnoho prominentů a režimních oblíbenců z let -89. Zajímalo mne , zda někdo dokáže říci : Byl jsem rudoch , vsadil jsem na špatného koně , končím v politice , zkuste to noví , komunismem neposkvrnění. To by bylo slovo chlapa.

Jenže - nebylo . Nikdo , nikdy nic podobného neudělal . Naopak - všichni vstoupili kdysi do té hrozné státostrany za účelem její vnitřní obrody , případně museli , aby mohli pracovat v oboru. Ohromní odborníci....Ne chlapi , sračky to jsou. Opět se derou do politiky , aby nám dokázali , jak se (případně) změnili , prozřeli , bez nich to nelze.

Ať jdou do háje ! I s doc Čubou.

Nomen omen.

14 2
možnosti
ZM

Nebyl jsem nikdy rudoch, byl jsem zvolen poprvé (např.) do ODS. Bylo mi prokázáno braní úplatků (nebo třeba tunelování) a čeká mě soud. Končím v politice, zkuste to noví, úplatky neposkvrnění.

To by bylo slovo chlapa, pane Sekle!

5 0
možnosti
  • Počet článků 4815
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 837x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal