Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Moc hezky napsáno. Dopracovali jsme se s feminismem do stavu, kdy slovo ženy má větší váhu než slovo muže, kdy muž si falešné obvinění odsedí a žena pak za skutečný zločin dostane podmínku. To už není feminismus, ale feminacismus. Moc přeju postiženému muži, aby vysoudil co největší odškodnění na státu a ideálně, aby mu udělal ostudu u ESLP. Chování režimu je stejné jako malého dítěte přistihnutého při klukovině - já nic, to ona. Vazbu nějaký státní zástupce navrhl, nějaký soudce ji uvalil, tak ať platí hlavně tito ochránci chudinek slabých žen.

1 0
možnosti
KK

Na článek jsem kliknul protože jsem si myslel, že bude o bídném stavu češtiny a "Šokují obraz vztahu státní moc versus nevinný občan" je vybráno do nadpisu jako odstrašující příklad.

Mýlil jsem se, autor to asi myslí vážně. ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
PK

No pani Jourová to odskákala díky jednomu "rádoby" investigativnímu novináři a daňoví poplatnici to zaplatili. Také dobré schéma jak někoho odrovnat...

0 0
možnosti
JH

A pak byla odměněna "do brusele"

0 0
možnosti

Nejsem právník, ale z toho mála co vím, do vazeb se nebere bez pádného důvodu. Často tam ani neputuje člověk, co by tam měl být. Vazby jsou přeplněné a je to celé problematické.

Navíc, důvody pro vazbu jsou jasně vyjmenované (viz níže). Dle mého skromného názoru, něco v článcích chybí. Něco důležitého.

Obviněný smí být vzat do vazby jen tehdy, jestliže z jeho jednání nebo dalších konkrétních skutečností vyplývá důvodná obava,

že uprchne nebo se bude skrývat, aby se tak trestnímu stíhání nebo trestu vyhnul, zejména nelze-li jeho totožnost hned zjistit, nemá-li stálé bydliště anebo hrozí-li mu vysoký trest (tzv. útěková vazba),

že bude působit na dosud nevyslechnuté svědky nebo spoluobviněné nebo jinak mařit objasňování skutečností závažných pro trestní stíhání (tzv. koluzní vazba), nebo

že bude opakovat trestnou činnost, pro niž je stíhán, dokoná trestný čin, o který se pokusil, nebo vykoná trestný čin, který připravoval nebo kterým hrozil (tzv. předstižná vazba).

Další podmínkou pro vzetí obviněného do vazby je, že dosud zjištěné skutečnosti nasvědčují tomu, že skutek, pro který bylo zahájeno trestní stíhání, byl spáchán, má znaky trestného činu, jsou zřejmé důvody k podezření, že tento trestný čin spáchal obviněný, a s ohledem na osobu obviněného, povahu a závažnost trestného činu nelze v době rozhodování účelu vazby dosáhnout jiným opatřením.

Do tzv. vyhošťovací vazby lze podle § 350c trestního řádu vzít odsouzeného k trestu vyhoštění, pokud je obava, že se bude skrývat nebo jinak výkon tohoto trestu mařit.

0 0
možnosti
JH

Vy, pane Pavle, nejste právník?!

0 0
možnosti
MC

A co ti tři trafikanti? Kolik že dostali odškodnění?

0 0
možnosti
PV

Tak s nevinnymi umi stat zatocit rychle, vetsinou se neumi pri sve slusnosti ani branit, za to na podrazaky je tak nejak dost casto kratky. Taky kdo z "normalne pracujicich" ma na to, aby si za obhajce mohl dovolit Sokola, ze?

7 0
možnosti
PP

P48a66v28e18l 45P42o13n94e42c

18. 10. 2018 9:52

Poškozený by měl žádat odškodnění (za ušlou mzdu a morální satisfakci) především od viníka, který tomu pomohl křivým svědectvím. Pochybení soudu se tady bude dokazovat špatně.

2 5
možnosti
PD

P22e71t27r 13D60r77a56p87a14l

18. 10. 2018 10:04

k žádnému soudu nedošlo, respektive souzena byla až ta žen za křivé obvinění

1 0
možnosti
  • Počet článků 4819
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal