Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Sef ukrajinskych zeleznic v rozhovoru pro CNN odsoudil, ze politici informovali svet o sve aktualne probihajici ceste do Kyjeva a posilali na socialni site fotkyz vlaku. Dle nej melo byt utajeno az do navratu.

Svetova media vidi cestu jako symbolickou a nedulezitou. Nektera spekuluji, zda nemela vyvinout tlak proti jednani o miru.

Hrdost je fajn. Jak to vidi Izraelci?

0 1
možnosti
MS

Šéf ukrajinských železnic tu cestu vůbec neodsoudil. On nekritizoval diplomatickou misi, ale prozrazení železniční trasy. To je rozdíl.

3 0
možnosti

Ovšem částečně má paní Vašáryová pravdu v tom, že pokud jeli vlakem opravdu až do obleženého Kyjeva, tak to pro část světové veřejnosti mohlo znamenat oprávněnost ruského tvrzení, že se nejedná o válku ale jen o vojenskou operaci. Protože za války by mohl hrozit nebezpečí třeba z protijedoucích vlaků, vezoucích sovětské tanky atd.

1 0
možnosti
JK

Paní Vašáryová si jaksi zakládá na tom, že se vyzná ve vnitrounijní politice. To je také celkem pravda, ale teď se zdá, že zamrzla v době před vypuknutím války. Zřejmě si pořád neumí připustit, že je takto krvavá válka v Evropě, hned vedle Slovenska možná. Asi nepostřehla to souznění v EU v NATO, které je podpořeno spoustou další států po celém světě, to souznění se týká agrese Ruska proti svrchované zemi. I v této situaci ukazuje, že se vyzná v politických postojích protagonistů a ukazuje soucit s lidmi postiženými válkou, ovšem celkem nepochopitelně ji uniká podstata takové mise. Pozvedlo to morálku Ukrajinců, Putinovi to ukázalo, že Evropa se ho nebojí, Rusům to nahlodává morálku a bourá mýtus o zfetovaném fašistovi, vědí totiž, že Evropa fašistická ani nacistická není, mnozí z vlastní zkušenosti, ukazuje to také celému, že Ukrajina je pod kontrolou Ukrajinců a do Kyjeva lze celkem bezpečně cestovat. To vše znamená, že stojí za to Ukrajincům v jejich nerovném boji pomoci a že jsou schopni Putina s takovou pomocí porazit. Že tedy nebude taková pomoc nanic. Skutečně neocenitelně důležitá mise, která rozhodně stála za dva tři vagony ve vlaku.

Další význam je to také pro morálku v EU a v zemích, ze kterých daní představitelé byli. Pro pomoc uprchlíkům takovou morálku potřebujeme jako sůl. Jestli se Vašáryové neozvala lítost nad tím, že s nimi nejel Heger, i když mu to bylo nabídnuto a nyní sám toho odmítnutí lituje.

https://echo24.cz/a/SeVx8/proc-do-kyjeva-nejel-i-slovensky-premier-heger-celi-kritice-ze-se-nepridal-k-fialovi

3 0
možnosti
EH

Pokud to ocenili Ukrajinci, není co řešit. Možná by se cesta premiérů dočkala stejné kritiky od běžných obyvatel, kteří by víc ocenili ty potraviny. Jenže ti mají jiné starosti, než zahraniční politiku a stejně by to nikdo neotiskl.

Jsem v kontaktu s Ukrajinkou žijící v NL. Ta je zase v kontaktu se známými v UA. Aktuálně shání léky na předpis a řeší, že jim válka vybila okna a je zima.

2 0
možnosti
PC

A proč by se (nejen!) p. Vašáryová nemohla ptát po smyslu této cesty, notabene v tomto složení? Proč by se vůbec nemohla na cokoliv ptát a o čemkoliv uvažovat ze SVÉHO úhlu pohledu? Ona tím snad někomu ublížila?

Svá slova napsala zcela jasně a srozumitelně, bez souzení, bez odsudků. Ze známých osobností (nejen u nás) nebyla zdaleka sama, kdo se ptal podobně. Proč ji tedy za to hned kritizovat? Proč jí hned cosi podsouvat? Proč mluvit o "nepochopitelném"? Ono je nepochopitelné, když lidé nejsou pouhými názorovými automaty, které vypouštějí "názory" podle předem stanovených šablon?

9 3
možnosti
TP

To znamená, že jedna strana kritizovat může a kritizována být nesmí?

3 0
možnosti
LU

Dnes pristálo ďalšie ruské lietadlo na Bratislavskom letisku, priletelo z Ruska cez Bielurusko a Poľsko, s jadrovým palivom pre slovenské jadrové elektrárne.

Slovensko má 52% elektriny z jadra, bez tohto paliva by ostalo Slovensko bez prúdu.

Pravdepodobne aj preto Heger nedostal súhlas od bezpečnostnej zložiek SR zúčastniť sa cesty do Kyjeva.

S postojom pani Vášaryovej som nemilo prekvapený.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 2
možnosti
Foto

Karma a souhlas.

Po dlouhých letech mohu být spokojený s českým premiérem a nemusím se z svou vlast stydět. Můžu mít pravdu a nemusím. Autor blogu také může a nemusí mít pravdu. Ale pokud přístup Čechů k uprchlíkům a cestu Fialy do Kyjeva s pozitivním překvapením hodnotí Evropa i Amerika a proti jsou Šarapatka ..... a Vašáryová, tak o straně s pravdou nemám žádné pochybnosti.

Paní Magda mne překvapila a nevím co ovlivňuje její mysl, že se dopustila uvedených výroků. Podle textu by tím motivem mohla být absence Poláků v delegaci. Pokud to tak je, nic to na nepochopitelnosti jejího výroku nemění. Maximálně vysvětlí, ale neomlouvá.

4 1
možnosti

Buď přítomnost Poláků, nebo absence Slováků.:-)

1 0
možnosti
PK

Pani MV a jejího zesnulého muže jsem si vážil a bude tomu i nadále a pokud se ptala po smyslu cesty , tak bych se jí to snažil vysvětlit, nic víc pane autore.

5 1
možnosti
Foto

Hyper, super maxi zasloužená karma.

2 5
možnosti
LS

Plus omylem.

Proč vy tady neustále prudite?

Opatrně, jakoby nenápadně schvalujete ruské svistva?

3 6
možnosti