Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EK

Rusko je Rusko ať už s Putinem nebo bez něj. Imperialistická diktatura pologramotných nájezdníků vedená carem a jeho nohsledy. Jediné, co uznávají je síla. Debata o tom, proč Putin napadl Ukrajinu, je zbytečná, udělal to, protože mohl. V Rusku nikdy nebude demokracie, dokud bude žít jediný Rus, těch pár intelektuálů to nezachrání, oni sice brojí proti Putinovi, ale stejně si myslí že matička Rus je ze všech států na světě to nejlepší a všichni by se jí měli klanět. Jen si vzpomeňte na Solženicina, jaký se z něho vyklubal zpupný Velkorus. Je příznačné, že i těch pár odvážlivců, kteří protestovali proti okupaci v roce 1968, bylo ve skutečnosti židovského původu. Oni se jen tak tváří, ale všichni, od posledního mužika až po vědce, umělce nebo sportovce jsou ve skutečnosti přesvědčeni, že Rus má právo vzít si všechno, co se mu zlíbí.

2 0
možnosti
JK

No co Putine, pošleme ti do domoviny všechny oligarchy, co si spokojeně užívají západního blahobytu, samozřejmě včetně rodin a všech příbuzných, děti tedy bohužel budou muset projít ruským vzdělávacím systémem a na prestižní tituly a fleky musí zapomenout. Stejně tak většinové ruské firmy a jejich pobočky. Všichni Rusové pak musí požádat o azyl a projít podrobným řízením, kdo nepožádá nepotřebuje ho a jede domů. Rubl se škrtne ze všech indexů na všech burzách a Rusko se odstřihne od obchodování komplet v jakékoliv měně.

Nebude třeba válčit s hladovou a nemocnou armádou, jen ji sabotážemi ničit zásoby. Ze střelného prachu polívku neuvaříš a plastickou trhavinu na chleba nenamažeš.

Ruská armáda je v žalostném stavu už teď, zásobování vázne a covidová pandemie je v plném proudu. Šikana, korupce a zlodějiny jsou normální.

Nyní jsou to sprostí okupanti, žádní osvoboditelé, čeká je opovržení a odpor obyvatelstva, pořád se budou muset ohlížet a spát s otevřenýma očima.

Putin se netastaví v Donbasu, ani na Ukrajinských hranicích ani na Slovenských hranicích a po dobití Prahy, ani na těch Českých. Je to šílený diktátor, jakých historie pamatuje několik a všichni roznášeli jen násilí a smrt.

Je jen na nás, kdy dostane ruský prašivec do kožichu, co se do něj vejde, nejlépe celou krvežíznivou putinovu soldatesku vyhnat za Ural a tam mohou vystřídat politické vězně.

Díky Putinovi Rusko viditelně zaostává a nyní žene Rusko do katastrofy. Není pochyb, že je připraven obětovat spoustu vojáku jen a jen v zájmu svých sobeckých mocenských a šílených představ o mocném Rusku. Zatím je Rusko jen nemocné, napadené šíleným virem jménem Putin. Vyléčit se musí Rusko samo, my jen musíme Rusům ukázat, kde je ložisko jejich nákazy.

5 0
možnosti
KO

Putinovi se nedivím. Tak dlouho západní státy dráždily medvěda, až Putin řekl DOST! Byl by blázen, kdyby dovolil zemím NATO přiblížení k ruským hranicím. J.F.Kennedy to také SSSR na Kubě nedovolil a Chruščov "utřel". Velmoci dnes kašlou na nějaké právo a smlouvy. Čína i USA si dělají co chtějí a Rusko taky. Přece nebude pozadu. Má na své straně Čínu.

0 7
možnosti
ZZ

Konec konců i prezident USA prohlásil na adresu Putina:

Geniální, úžasné !

Ruského prezidenta, k němuž nikdy neskrýval profesní obdiv, následně označil americkým slangovým výrazem „savvy“, což označuje člověka, který se opravdu vyzná.

Podle Trumpa by k eskalaci konfliktu nikdy nedošlo, kdyby Spojené státy vedla jeho administrativa. „Tohle by nebylo myslitelné, kdybych byl v úřadu já. Nikdy by se tohle nestalo,“ řekl.

;-)

0 4
možnosti
JS

Rusku nevěřím. Vypadá to, že toto byl první krok a test reakce západu a NATO. Toto Putinovi nic nepřinese jen potíže. Další postup bych viděl v rozšíření Doněcké a Luhanské oblasti dosud kontrolované ukrajinskou armádou. No a následně pozemní propojení s Krymem. A odtud už není daleko do Podněstří v Moldavsku.

0 0
možnosti
AM

Ale pane Stejskale, historicky jsou Oděsa nebo Charkov ruská a ne ukrajinská města, Rusko má přece z pohledu dějin nárok na tyto svá území, jako má třeba Izrael nárok na Judeu a Samáří, no ne?

1 2
možnosti
Foto

Výborně, Lubomíre. Dejte to, prosím, na Blogosféru. Děkuji.

1 0
možnosti
Foto

Putin je diktátor a jako diktátor se i chová a rozhodně se nebude zdráhat použít armádu, když už ji má. Protistrana mu to usnadňuje svým postojem, protože vládnoucí kasty na obou stranách potřebují válku. Ne totalitní, za použití jaderných zbraní, ale takovou, která umožní přijímání nepopulárních zákonů a přesměruje soukromé zdroje do rukou těch co vládnou.

Covid se ukázal jako nedostatečný. Jak v Rusku tak na západě. Válka, to je jiné kafe.

0 1
možnosti
HH

Zase děti si budou dobře na hliněných destičkách pamatovat datum 22.2.2022 v dějepise...ten den, kdy to jeden psychopat vše pokakal...

2 0
možnosti
JL

Tak Putin aspoň řekl jasně, o co mu jde - Ukrajina patří historicky k Rusku. Myslete si o tom, o chcete. - Pak tady máme další národy, které se převalovaly kdysi z jedné strany na druhou: Finsko, Pobaltí, část Polska, ...Ty jsou ale v NATO, takže momentálně mají pokoj.

3 0
možnosti
Foto

Já si ale naopak myslím že historicky patří Rusko k Ukrajině. Protože první byla Kyjevská Rus - tedy dnešní Ukrajina, kdežto v okolí Moskvy se v té době leda pásli medvědi.

1 0
možnosti
JK

J60a20n 25K43y50š85k57a

22. 2. 2022 21:59

Můj názor: Klaus osobně a jeho institut není "naivní", jak se mylně domníváte, pane Stejskale. Oni jenom velmi profesionálně provádějí tzv. "proces minimalizace škod": Teď, v tomto okamžiku se nemohou postavit za Putina otevřeně. To nejmenší, co pro něj momentálně mohou udělat, je hledat pro něj omluvu (".... Putin nemá co ztratit, nemá jiné východisko atd...." ). S otevřenou podporou budou nastupovat pozvolna, tak, jak bude opadat prvotní šok z Putinova kroku pro českou veřejnost. O jejich "zklamání" v tomto smyslu nejde absolutně mluvit. Jste, pane Stejskale, inteligentní člověk, je mi dost divné, že tohle nevidíte. Pozor na to, kdo je tady naivní !

S ostatními tezemi ve Vašem článku maximální souhlas a poděkování za jejich explicitní vyjádření. Karma.

5 0
možnosti
VV

Proces minimalizace škod?

Neni to spis maximalni rusifikace?

1 0
možnosti