Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nikdo, tedy ani žádné prohlášení někoho, nemůže zrušit Stát Izrael. Jeho existence je založena jednou na přijetí Plánu OSN na rozdělení Palestiny v r. 1947 a mezinárodně právně na přijatém principu o nepřípustnosti získání nějakého území silou. Stejně tak oprávněnost existence Státu Palestina je založena na tomtéž Plánu a jim schválené rozloze.

0 0
možnosti
JC

Já mám jasno: Izraeli patří vše, co obsadil Jozue.

0 1
možnosti
MK

Takže nám prakticky říkáte, že mezinárodní politika se má řídit Starým zákonem ;-D

0 0
možnosti
ZB

Neustále se na blozích řeší následný problém blbosti hamižných spojenců z dob první světové války. Problém vypukl z prostého důvodu - země , o kterou se dnes handrkuje byla přislíbena za různé služby příliš mnoha lidem mocnostmi, které fakticky do toho neměli co kecat a jaksi se zapomněli zeptat místního lidu. Jediné, co z toho vzniklo je úžasný bordel, který v dohledné době řešení nemá, pokud nemáme na mysli řešení, že všichni se navzájem na poloostrově vymlátí, pak se půda dezinfikuje a začne se znova . Izrael existuje jen proto, že se ho ( zatím) Arabové bojí, protože má nekritickou podporu USA a tolerují se mu jadrové zbraně. Jinak by již nebyl. Dotaz zní, zdali toto zastaví fanatiky z IS až si najdou třeba nějaké vypočítavé kamarády ?

"Mírová" konference ve Versailes toho opradu hodně dosáhla - nástup fašizmu v Evropě a teď nástup jeho muslimské verze na Arabském poloostrově a v serverní Africe .

2 1
možnosti
JR

J81a15r25a 91R43a60n40k

20. 12. 2014 1:34

Vam se to lehce rika, pani Baloghova, jste vdana za muslima a zrejme i konvertovala, psala jste o tom ve svych blozich, jeste nez jste zahajila sbirku na Vase naslouchatka:-/

0 1
možnosti
AS

A31d11a33m 95S13t58a69v26a

19. 12. 2014 8:59

"Hranice z roku 1967...": Byla obrovská chyba, že se od nich ustoupilo! I to je důsledek licoměrnosti Západu, tak jak je týmž Západem dnes užívaná ve vztazích Rusko / Ukrajina vůči Rusku.  Vždyť tu není žádný rozdíl: Arabové také osočují Izrael, že jim zabírá území..

1 1
možnosti
MN

Nejpřesněji nedávno pospal variantu řešení rabín Sidon. Ustanovit stát Palestina, aby mohla mezi Izraelem a Palestinou vypuknout řádná válka, která by přinesla silové vyřešení problému.

1 1
možnosti
MK

No jasně, budeme poslouchat sionistického fanatika;-D

Ale jo, proč ne, pokud budou vyrovnané síly, sionisté "ukradli" jadernou technologii z USA, stejně tak by mohli Palestinci "ukrást" jadernou technologii třeba z Ruska nebo Číny a pak do toho;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 4814
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 837x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal