Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Velmi kvalitní článek kontrastující s výtvorem pana Mašaty a dalšími obdobnými zde. Zejména přístupem a absencí bulvárnosti.

Karma. R^

2 1
možnosti
Foto

Váš článek je jasný, logický a v podstatě s ním souhlasím. Pokud se však otevřela tato diskuze tak je nutno konstatovat jednu věc.

Pražské jaro a jeho protagonisté byli přesvědčenými komunisty a komunistickou nauku chtěli jen trošičku odvýchodnit. Při vší úctě k jejich snaze tohle nikdy nemohlo dopadnout dobře. KSČ byla členem Kominterny a ta diktovala podmínky - a Kominterně vládlo KSSS.

A dále bych chtěl jasně zdůraznit naprostou naivitu a nesmyslnost s níž byly p. Dubčekovi nabízeny politické funkce po r. 1989. Dubček na fungování ve skutečně svobodné době už neměl.

Snaha o nějakou českou třetí cestu - v r. 1989 a 1990 běžně používaný obrat je kořenem současného marasmu české politické scény.

Namísto toho, aby se převzal např. německý právní řád a ten postupně modifikoval, tak 23 let modifikujeme původní komunistické právo.

Sečteno podtrženo. R. 1968 byl od samého začátku sprintem po slepé koleji. Tohle jsme jako národ měli pochopit v r. 1990 a byli bychom nesrovnatelně dále. Pochopitelně při vší úctě k protagonistům Pražského jara.

1 0
možnosti
Foto

Žijeme ve stejném světě, rovněž nepatřím do světa pana Mašaty...R^

1 0
možnosti
PR

P68a49v76e45l 61R83y80s

25. 8. 2013 18:50

Vaše základní myšlenka, že politický účel a mravnost jsou úzce propojeny je k polemizování.

Například spojenecké strategické bombardování Německa a obsazených území za II. sv.války nebo spuštění atomové bomby na Hirošimu a Nagasaki. Obávám se, že tady není možné jednoznačně stanovit, zda to bylo mravné nebo nemravné.

1 0
možnosti
RH

Na druhou stranu, když osvobodíme politika od povinnosti jednat morálně, pak nelze kritizovat ani Hitlera. :-/

0 1
možnosti
PR

P37a16v92e49l 28R62y25s

25. 8. 2013 18:47

Jak píšete, ve svobodné společnosti se Mašata svobodně vyjádřil. Totéž jste ted udělal vy.

A souhlasím, že dělat z toho mediální aféru je nesmysl a že na argumenty, se kterými přišel Mašata měly přijít protiargumenty. Ne hloupé výkřiky a vytrhávání myšlenek z kontextu.

3 0
možnosti
ZB

Karma.Skvěle a výstižně napsáno.

4 0
možnosti
JH

J74a10n 58H81l46e83d58í86k

25. 8. 2013 11:47

generál Eliáš to měl spočítané, buď ho pověsili naši soudci na příkaz z Berlína nebo později na povel z Moskvy. Samostatnost ČSR vždy vadila úplně všem, I DNES !! a komunisté tomu ze všech sil pomáhají. -- Dubček-Svoboda-Smrkovský-Černík byli skalními komunisty, kterým se to vládnutí vymklo kapánek z ruky.--- Žádný protokol neměli v Kremlu podepisovat a měli se ze zásady slušného chování státníka-- obětovat !! Neobětovali---byli jenom vyděšenými bolševíky.---  Soudruh Mašata a 75% jeho soudruhů jsou přesně na úrovni starých a podělaných dubčeků, přesněji Quislingů.

1 0
možnosti
Foto

Z Ruských agentů v diskusi si nic nedělejte. Karma!

4 0
možnosti