Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J23a14n 81R82á16ž

26. 8. 2014 18:33

Stone je typický salonní levičák, jakých je Hollywood, a nejenom ten, v USA plno. Žijí v blahobytu, který jim umožnil kapitalismus, mají tolik dolarů, že nejdou reálně spočítat a kážou něco o komunismu.

A kolik jich máme v Evropských kavárnách a universitách, kteří ostatní poučují o svých pravdách, zastydlých socialistických ideálech, multikultuře, anarchistických lidských právech, které si u sklenky vína s podobně naladěnými kamarády vysnili. A průšvih je, že Američané,stejně jako Evropané buď nevidí nebo dělají, že nevidí, do jakých průšvihů je vlády složené s takových "pošuků" vedou.

0 0
možnosti
Foto

Etatistům se tento pohled na svět nemůže nikdy líbit.  Tento seriál by se měl vysílat denodenně, aby lidé konečně pochopili jak pracují jejich vlády.

0 0
možnosti
JM

No já bych to do té ideologické roviny svoboda vs totalita vůbec nedával. Oni jsou v USA jen nesrovnatelně obratnější, protože vědí, že zákazy a kriminalizace nejsou účinné. Zakázané ovoce nejvíc chutná.

Oliver Stone je skvělý režisér, který je ovšem v prvé řadě hlavním režimním dezinformátorem, takže jeho díla je potřeba brát touto optikou. Je třeba si uvědomit, že Holý wůd je úhelným kamenem americké propagandy, protože působí dlouhodobě i tam, kde bychom propagandu vůbec nečekali (vytváří např. stereotypy v myšlení. Terorista je snědý a má smotaný ručník na hlavě a krutý bezcitný gangster má slovanský přízvuk).

Stačí se podívat na jeho asi nejdůležitější film JFK. Na první pohled odvážný film, který se postavil oficiální zprávě vyšetřovací komise. Ve skutečnosti film jen reaguje na nedůvěru velké části Američanů v závěry této komise. Takže Stone uchopil tuto nedůvěru a této části veřejnosti říká: Ano máte pravdu, ta zpráva je kravina, bylo to spiknutí v řadách CIA kvůli Kubě.

Tím Stone odvedl pozornost těchto lidí od toho, že JFK byl zabit, protože chtěl zrušit FED a pověřil ministerstvo financí, aby začalo vydávat vlastní peníze (výnos 11110 z léta 1963) Když Johnson v Dallasu složil prezidenstký slib, ještě na palubě letadla tento výnos, jako svůj první úkon ve funkci prezidenta, zrušil.

Tak jen tolik k Oliveru Stoneovi, jeho šokujícímu úsudku a možnosti tvořit v USA.

On si pochopitelně tuto image ve spolupráci s médii pečlivě pěstuje (téměř po každém jeho filmu někdo napíše že "Stone must be stoned" neboli zdrogován), aby mohl mocným znova posloužit až budou potřebovat odvést pozornost jiným směrem.

Závěr: když se někdo skutečně přiblíží ohrožení těch skutečně mocných a jejich tajemství, tak není internován, ale rovnou zabit. Pán nebo kmán.

1 0
možnosti
ZH

Dneska stačí, aby jste byl o trochu víc než nula, a když věřejně odsoudíte metody NSA tak nedostanete vízum do země "svobody" . Úplně stejně to dělaly komunisti. Stejně, jako když se vláda země, ktrá má váhu, vzepře a nejde do války pod vymyšlenou záminkou, tak z ní vláda USA udělá prioritní cíl špionáže. Myslím, že ve špehování vlastních obyvatel, díky technickému pokroku, daleko předehnala STB, Stasi i KGB dohromady. :-)

0 0
možnosti
Foto

Copak Dikobraz nebyl kritickým časopisem? Tepal do všeho. A dělal si legraci téměř ze všeho. Pro rejpaly uvádím, že i dnes jsou některá témata tabu.

A jak to, že když u nás taková svoboda, že tento časopis nevychází.

A i Husák se Štrougalem kritizovali, že se neplní pětiletka.

0 0
možnosti
Foto

Dávám karmu. Máte pravdu, že být Oliverem Stonem v USA je snadné a populární. Být Oliverem Stonem v totalitě znamená, že by krátce nebyl Oliver Stone vůbec.

0 0
možnosti
JC

Jako u většiny velkých říší minulosti: porážka přijde zevnitř.

0 0
možnosti
ZM

Připravil jste se dobře, nicméně výroky Stonea je třeba posuzovat kompletně. Ne vytrhnout pouze části a rozcupovat je. 

Ale o tom je celý váš článek, viděl jste část jednoho dílu a už se cítíte oprávněn kritizovat celek a autora. 

Ptáte se, co by udělali s podobným kritikem v bývalém Sovětském svazu, či dnešním Rusku. Ptejte se, co by s ním udělali zde, v ČR.

1 0
možnosti
JC

USA se už asi nevzpamatují. Jejich pád už začal a nezastaví se.

Doporučuji článek pana Ulče na dnešním Neviditelném psu.

3 0
možnosti
JM

Ano, ten je perfektní, hned jsem si ho uložil do archivuR^

0 0
možnosti
TP

k tomu se dá říct jen KARMA

2 1
možnosti
Foto

Karma!

A pro podobné intelektuálky mne napadá vždy jen věta malíře z Takové normální rodinky: "Lup, lup, lup, jděte si to zamíchat!"

1 1
možnosti
  • Počet článků 4816
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal