Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

Čert ví co si myslel, dopisem na rozloučenou chtěl třeba pomoct rodině.

Ale v podstatě souhlasím. Zlatá Angela, ta nás má ráda, zatímco AfD nabádá Němce aby byli hrdí i na vojáky Wehrmachtu. Jistě, nikdo neříká ,že všichni byli

špatní, ale stáli na špatné stráně barikády.

0 0
možnosti
JT

J56i91r19i 78T30i77c94h38y

22. 11. 2020 17:17

Pojmenovani ulic podle ruznych osob nepovazuji za vhodne. Nejhorsi je pojmenovani po soucasnych politicich. Ani historicke osobnosti neuspeji, dnes uz se odstranuje v Americe vse spojene s Kolumbusem, Cortezem a podobnymi.

0 0
možnosti
Foto

Toť otázka. Nelze s jistotou tvrdit, že byl, některé zdroje uvádějí, že nejspíš ne. nejasnosti jsou i kolem toho, v jaké vlajce byl zahalen, když se zastřelil. Některé prameny říkají, že v námořní vlajce z doby před nástupem nacismu, tedy bez svastiky, jiné, že použil vlajku Kriegsmarine, tedy s hákovým křížem. V jeho neprospěch mluví dopis na rozloučenou, v němž se nedistancoval od nacismu, ale napsal, že svému osudu bude čelit s pevnou víru v (německou - rozuměj nacistickou) věc, budoucnost německého národa a svého Vůdce. O něm se měl minulosti vyjádřit, že je to prorok, nikoli politik. --- Debatovat o takovéto osobnosti, která není úplně negativní, by se dalo ještě dlouho, ale to nebylo mým cílem. Chtěl jsem jen přinést informaci o události, kterou česká mainstreamová média s největší pravděpodobností mezi své zpravodajské priority nezařadí. --- Díky za příspěvek.

1 0
možnosti
PK

I když se na prezidenta Beneše dnešní hodnocení velmi různí, myslím, že měl v jednom pravdu. Že v budoucnu budou mnozí nacistické zločiny zlehčovat, omlouvat. Zřejmě to platí i pro tento případ.

2 0
možnosti
Foto

Neboli relativizovat. Zřejmě máte pravdu. Díky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 4819
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal