Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

:-) Typicky ženský kolektiv má své nesporné zákonitosti, jednou z nich je právě ta "jednomyslnost", zde u zvolených pokrývek hlavy, když by si jedna vzala kupříkladu kšiltovku, ostatní ji uklovou... Souhlasím s tím, že toto bylo "podřízení se", odhalení jisté slabiny, možná gesto "zalíbit se", podobně jako třeba v minulosti ono zakrývání antických soch před islámskými delegacemi, což mi přišlo horší. Jak jsou při takovýchto delegacích oděni třeba Skoti?

0 0
možnosti
PS

Předvedli výstup ve stylu islámu- podřízeni se. Je to ubohé. Při mezistátních jednáních se má hrát na rovnocenné úrovni. Tady se chlapi z Íránu cítili jako ve svém harému, s nadsázkou řečeno.

2 0
možnosti
ZH

Častěji s vámi souhlasím, ale tentokrát jste mne zklamal. Postavení žen v současném Íránu je mnohem lepší než je v islámských zemích obvyklé. Symbolické gesto švédských žen na fotce může být normálním výrazem zdvořilosti a zájmu o dialog. Šátek není hidžáb a vnitřní diskuze o povinnosti nošení šátků nyní v íránské společnosti masivně probíhá. Je třeba citlivě vnímat, že šátek je v Íránu i předmětem dobrovolné módy a ne jen povinnosti. Možná se političky dopustily chyby, ale proto není celý feminismus špatný. Feminismus nemá nic společného s levicí!! No, zklamal jste mne pořádně.

1 3
možnosti
ZH

hidžáb měla být burka :-)

0 0
možnosti

Jiný kraj, jiný mrav. Chceme-li, aby se u nás chovali po našem, chovejme se u nich po jejich

0 0
možnosti
Foto

Představte si daleko radostnější adaptaci na kulturní poměry v zemi, kdyby třeba museli mužové ve švédské vládě absolvovat po příjezdu do Izraele absolvovat povinně jednu delikátní operaci.

2 0
možnosti
TT

K otázce, jestli je to správně, genderově vyváženě napsané: Téměř, jen měly být uvedeny členky před členy.

1 0
možnosti
TT

Pro doplnění: četl jsem už americké firemní dokumenty, kde jsou vedoucí funkce uváděny pouze v ženském tvaru.

1 0
možnosti
JT

A na ČT ticho, proč?

1 0
možnosti
MS

Když se kdysi na kontaktním videu objevily dvě unesené Češky s hidžáby na hlavách, dalo se to pochopit, protože nebyly v situaci, kdy by si mohly vybírat. Ovšem to, co předvádí ženská část švédské vládní delegace, to je naprostá ztráta vlastní důstojnosti. Hnus.

12 0
možnosti
JK

"bojovnice"........za svůj komfort.8-o

8 0
možnosti
JR

J79a46n 91R16á23ž

14. 2. 2017 13:25

Typickým projevem feminismu je projev odvahy jen tam, kde nehrozí represe. Arogance, kterou svoji odchylku prezentují, projevují feministky jen tam, kde si myslí, že nehrozí zesměšnění.

Když si uvědomíme, jaký názor mají muslimové o ženách, tak si můžeme domyslet, jaký respekt ke švédské vládě mohlo vzbudit toto defilé žen z křesťanského světa zahalených do muslimského znaku ponížené ženy.

První feministická vláda na světě...ach jo....jen dokázala celému světu, k jakému celospolečenskému úpadku může dovést kdysi prosperující stát, který svým bezpečnostním stavem byl ještě před nedávnem předmětem závisti, tato ideologie, když se její reprezentantky dostanou k politické moci..

15 0
možnosti
PS

P85e13t21r 15S80k35á47c20e49l

14. 2. 2017 21:26

Běda mužům, kterým žena vládne. Jak moudré jsme měli předky a jak moc nedbáme jejich odkazu. Nemusíme moc do středověku, stačí oprášit myšlenky našeho velikána:

Všeobecnéporušení světa se začíná hned v kořenech...“ »J.A.Komenský.

2 0
možnosti