Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pan Řezník je, či možná snad byl, odborníkem v oblasti ekonomie. Za to dostal snad i nějaké ocenění. Bohužel, vstoupil do vod, ve kterých neumí plavat a nepomáhá ani záchranný kruh v podobě vysvětlujících komentářů některých kolegů diskutérů. Na rozdíl tedy od ekonomie, ve které, zdá se, byl zdatný, nyní komentuje oblasti, o kterých nemá ani nejmenší povědomí. Například si zoufale často plete Gazu a Judeu Samarii, stejně jí zaměňuje s Rammallahem a když se rozhodne opustit rozdávání mouder o Izraeli, mudruje pro změnu o době před rokem 1989. Inu, každý máme právo na svůj názor, byť by byl naprosto hloupý. Problém nastává v okamžiku, kdy jej z omylu naprosto bezpečně vyvedete a on za pár dní napíše totéž.

Takže suma sumárum, to že jste se rozhodl tomuto člověku věnovat celý blog, je naprostá ztráta času, což ostatně potvrzují i jeho komentáře níže. Víte že jste tento čas mohl smysluplněji věnovat například sledováním letadel?

2 0
možnosti
Foto

Ale no tak, Západní Břeh jsem si popletl s Gazou jenom jednou, jinak to trochu přeháníte.

0 0
možnosti
Foto

Článek 26 je nutné číst ve světle článku V, zvláště pak upozorňuji na formuli "k uskutečnění svých práv". Také je nutné vzít v potaz preambuli ústavy, kde mluví o výstavbě komunismu společně s ostatními bratrskými zeměmi. Tedy vše je nutné čist z tohoto úhlu pohledu.

Toto vše jsem si nevymyslel já a netvrdím, že by mi to zamlouvalo. Pouze poukazuji na to, že tomu tak bylo. Co je tedy nutné brát na zřetel. Bude-li někde tabulka Pozor vstup na vlastní nebezpečí, tak nemá smysl zatloukat, že tam tam ta tabulka není.

A teď k Chartě. Nevěděl jsem tehdy, že Landovského honili po Praze estébáci. To poněkud mění pohled na věc.

Ale stejně honí ho 6. ledna a následující den už Chartu zveřejňují západní noviny. To podle mě znamená, že dříve než pokusili chartisté doručit na FS text, museli ho předat předtím západním novinářům, kteří ho museli převézt na Západ. O kanálu, jak se dostal tedy text Charty na Západ, vámi uváděný pramen mlčí. Kdy v kolik hodin a kterého dne byl text předán. Ta pauze měla dávat prostor adresátům tak minimálně čtrnáct dní.

Jaká byla tehdejší časová mezera mezi skutečnou realitou a jejím mediálním zobrazením, tak naznačuje brněnské vydání Svobodného slova z 21, srpna 1968, které vůbec nic neví o tom, že o půlnoci k nám dorazila bratrská pomoc . A já bych přísahal, že nad Beskydami jsem je slyšel v polospánku ještě o hodně dříve. Šel jsem spát po filmu Řeka čaruje, který končil o půl desáté

0 1
možnosti
TL

Souhlas jistý R^R^R^

a companion butcher? - většinou krásně vyjádřeno v diskuzi, také R^R^R^

0 0
možnosti
JK

Řezník je obyčejný manipulátor a lhář. Snaží se, aby vypadal seriozně, ale ve skutečnosti, se už doufám vaří voda. Pro Vás veliká karma.R^

2 1
možnosti
Foto

V daném případě neexistoval žádný prostor pro manipulaci. Jednoduše jsem napsal to, jak jsem to tehdy vnímal a jak to vnímám dnes. Je to můj úhel pohledu.

1 1
možnosti
Foto

Mně připadá že zmiňovaný diskutér je již delší dobu jaksi mimo. Já už na něj nereaguji. V blázinci si také těžko o něčem s chovanci popovídáte.

9 1
možnosti
Foto

Znáte drama Fyzikové od Durrenmatta? Od chovanců blázince se můžete ledacos naučit, protože mívají neotřelý způsob myšlení. Jistý malíř, který si uřízl vlastní ucho, tak přece dokázal namalovat překrásné obrazy.

Pouze na sebe prozrazujete, že máte měštácké vidění světa, které se opírá toliko o zdravý rozum. A ono to někdy nestačí, je nutné být radikálnější.

1 1
možnosti
ZJ

.... no jo - pan Řezník ;-D! Bolševický pohůnek .... netřeba dalšího komentářeRv!

11 1
možnosti
Foto

A jak se to projevilo tím, že jsem pouze upozornil na znění článku V. Ústavy ČSSR z r. 1960?

0 0
možnosti
MB

Dokud se komunisté vraždili mezi sebou, tak to šlo. Podobně se dají chápat 50 léta, prostě uplatňování třídního boje - mýtíme své odpůrce. Nevraždíme, konáme dle zákonů, které jsme si sepsali sami . Mj., vždy budou Mašínové prudit, přestože mi doposud NIKDO neodpověděl - A jak se tedy tomu boji dá vlastně bránit ... ?

Helsinky přinesly zajímavý moment - "Lidská a občanská práva". Komunisté se k tomu přihlásili. Chartisté pak tedy řekli - "No tak to tedy dodržujte v praxi" ! Mj., jak ? Při zcela fantasmagorických pojmech = Demokratický centralismus - Vedoucí úloha KSČ ! Pravda, přestalo se vraždit, tedy zbylá ta osvědčená basa ...

Pan Vystrčil, x let po pádu Východobloku v jiné zemi sdělí - "Demokracie a svoboda,. je dobrá věc". Už nikoliv z Kremlu, nicméně Pekingu se mu OSOBNĚ dostane označení - Oportunista a je mu vyhrožováno ! Nevěřil jsem svým očím ! Někteří, dokonce, dlící na Hradě, dokonce říkají, že - Se tam jezdí učit demokracii" ! To jsem zase nevěřil svým uším ! Musím jít k lékaři, evidentně mám něco s hlavou ! ... :-)

8 0
možnosti
Foto

vy toho žvanila berete vážně???

15 0
možnosti
Foto

Moment, některé jeho výroky by se měly tesat:

"Nezaměstnanost je horší, než genocida"

"Ve smolinci není skoro žádný uran"

Krásný příklad, jak si mamuš příroda dokáže zařádit.

8 0
možnosti
PB

Pan Řezník je svérázná postavička zdejších diskuzích.

Napovrch a naoko se snaží vnášet do diskuzí jakoby fundované souvislosti, které mají celý problém postavit do objektivnějšího světla nějakým tím "ale na druhou stranu zase". Když se ovšem na jeho snahu podíváte ze shora tak zjistíte, že mu vždycky čistě náhodou z toho vychází, že bolševické, moskevské a revoluční události všeho druhu stojí v dobrém světle, kdežto ty západní, kapitalistické a zvlášť americké jsou těmi horšími, ne-li rovnou zlotřilé.

No a když se na ty jeho "objektivní" poznámky k daným tématům podíváte pod lupou, tak jako jste to udělal právě vy teď zjistíte, že jen bohapustě žvaní, podsouvá, či rovnou lže.

Jako jeho poslední několikrát omílaný plk k tématu Vystrčil, že podle diplomatických regulí sice na Tchaj-wan mohl cestovat, ale před tím se měl zastavit v Pekingu a hluboce se tam poklonit.

21 1
možnosti
Foto

Rozhodně jsem nenapsal, že by se pan Vystrčil měl v Pekingu hluboce poklonit. O tom, jak se měl pokusit pan Vystrčil vyhnout se konfliktu, jsem sepsal celý blog.

0 1
možnosti
  • Počet článků 4813
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 837x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal