Diskuse

Nejen covid

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KO

Souhlas, Luis Palau byl požehnaný muž víry. Billyho Grahama jsem viděl v Brně ve sboru baptistů, také bez vstupenek.

0 0
možnosti
JM

J40a87n 47M84a63r78e20k

12. 3. 2021 20:08

Pane Stejskale, jsem rád, že jste tu připoměl práci Billyho Grahama a Louise Palau. Na dvou akcích BG jsem byl, jeden v americkém Seattlu, druhý,m o něco později ve Vanouveru, kde dosud žiji.

Kdysi jsem po 12 let zpíval v mužském sboru Církve batrské. Jednou, po únavné práci (už tady v Kanadě) jsem si sedl na kauč a pustil TV. Jěště než se objevil obraz, jsem zazanamenal ten typický zvuk toho pěveckého tělesa. Pak se objevil vnitřek kostala U Salvátora a tam....ten mužský sbor. Dirigoval ho tehdy můj švagr, dnes dovršující devadesátý rok života. A apk přišel Billy Graham se svým poselstvím. To byl pro mne velice emocionální zážitek. Bohužel, do toho kostela pouštěli jen lidi se vstupenkami, které byly dávány jen evangelíkům. StB mělo starch, aby se tam třeba nějací ateisté neobrátili ke křestanství.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za příspěvek. Byl jsem v kostele U Salvátora v roce 1969 - tehdy měl BG přijet, ale jeho cesta byla odložena, jak jsme si přečetli na dveřích kostela. Pak jsem tam byl znovu v roce 1982, to BG skutečně přijel a byl to jedinečný zážitek. Ovšem nevzpomínám se, že bychom potřebovali nějaké vstupenky, navíc jsem ani nebyl z evangelické církve. Myslím, že tenkrát tam někteří lidé k obrácení přišli. Zdravím do BC, kde žije jeden z mých bratranců s rodinou (ostatní jsou v ON) a přeji vše dobré.

0 0
možnosti
  • Počet článků 4841
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 829x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal