Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Vůbec nejde o to , jaké jsou historické prameny a názory politiků roztroušených po světě. Izrael má plné právo na cele území a prostě by měl Palestince vypoklonkovat pryč. To co se odehrává v Turecku, způsob jakým se islám coby geopolitickou síla šíří po světě a získává pozice, to vše by mělo západní svět semknout a hájit zájmy státu Izrael .

0 0
možnosti
VH

Víte, že existuje stát Saudská Arábie. Ačkoliv název Arábie je historicky určen celému Arabskému poloostrovu? (... a dnes je používán pro rovněž pro celý region, obývaný arabským etnikem). A jde to. Pravda, stát Makedonie také někteří ideoborci nepovolili.

1 0
možnosti
Foto

J79i43ř55í 32K48i17n42d23l

23. 11. 2016 11:40

Saudská Arabie zabírá 80 procent Arabského poloostra na kterém žili vždy Arabové. O roku 1 000 př.n.l.do roku 614 n.l. Judea, později Palestina patřila Židům. Od roku 1517 do první světové války území bylo začleněno do osmanské říše ovládané Turky. Tedy nepatřilo Arabům. Pak bylo pod Britskou správou do vzniku státu Izrael. Palestina, jako stát vznikl až v roce 1967. Do té doby byl to pojem zcela neznámý.

0 0
možnosti
Foto

Za okupovaná území je nutné považovat všechna ta, která byla obsazena po r. 1945 silou, tedy v rozporu se zásadou nepřípustnosti použití síly v mezinárodních vztazích. Že byla použita síla minimálně ve dvou případech, tak o to svědčí fakt, že Golany a Jeruzalém musely být připojeny ke Státu Izrael zákonem. Tedy byly anektovány. Lze sice alespoň teoreticky připustit, že z důvodu sebeobrany bylo nějaké území okupováno, pak ale okupant musí ihned vyhlásit podmínky, za nichž je ochoten dané okupované území opustit, třeba dát si podmínku, že Samaří a Judeu převezme Jordánsko.

Paní náměstkyně navíc zcela vědomě opomněla fakt, že Izrael uznal sám, že sem tam nějaké to území okupoval ve smlouvě s Egyptem, která se výslovně odvolává na rezoluci RB OSN č. 242/1967, která výslovně nařizuje izraelským ozbrojeným silám opustit okupovaná území.

A pokud paní náměstkyně nechce žít v sousedství Státu Palestina, chce tedy natrvalo mít výraznou arabskou nejsem si jistý zda dokonce pouze menšinu uvnitř hradeb, uvnitř poněkud zvětšeného Státu Izrael? A co bude dělat v případě, když bude muset pak Stát Izrael čelit výrazným separatistickým tendencím všech těchto arabských enkláv? Jako třeba teď GB ve Skotsku a Španělsko v Katalánsku? Jeví se mi to tak, že paní náměstkyně nevidí ani na špičku vlastního nosu.

2 1
možnosti

I92v22a37n 74Š34t67í95p51e79k

23. 11. 2016 10:13

Já se divím, že to tolik rozebíráte. Smysl článku totiž není víc než křoví pro další fotku mladé hezké Židovky. Přečetl jsem název a bylo mi to jasné. Podívejte se do autorova blogu dozadu, naleznete povícero šroubovaných souvětí končících tepovou frekvenci zvyšující fotografií. Dodávám, že mi to ani trochu nevadí.

1 0
možnosti
  • Počet článků 4818
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal