Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

Podle zdejších komentátorů jordánská strana hledala šanci, jak Bibimu uškodit v nadcházejících volbách(mířeno na arab.voliče, kteří vidí Likud jako klíč k ukončení arab.násilí, tj.vraždy, znásilnění a další ve svých komunitách) za 14 dní za "příkoří", které se dostalo Jordánskému království, např.Trumpovým plánem století a tím vyhlášení suverenity na 30% území Judska-Samaří, za které Jordánsko stále cítí zodpovědnost a dále jak jste už napsal další sbližování mezi Izraelem a Saudií.

Neboť na izr.-jordán.přechodu, kde došlo k "nedorozumění", tyto věci se mohli během pár minut na místě vyřešit. Obě strany na to mají mechanismy. Ale Jordánský princ hned na to odešel zpět, čímž očekával už předem možný problém.

Nedávno saúdský karikaturista Fahd al-Jabiriho napsal, že Chrámová hora patří Židům a na to jsou Jordánci obzvláště háklivý.

Štve mě komentář vůdce modro-bílé strany B.Gance, který též kvůli volbám zkritizoval Bibiho přímo a tím se postavil na jordánskou stranu, místo aby jako ministr obrany stál na své.

0 0
možnosti
VB

Soucítím s Izraelci, ze zdvořilosti poděkovali mj. p. Zemanovi, jehož gesta - podpořit Izrael - jsem si v minulosti vážila, ale nelze tím překrýt některé jeho hrubé nedostatky, podporu Rusům a Číňanům mu nelze odpustit.

6 0
možnosti
JJ

J90a59n 35J83a39n80u36š20k36a

11. 3. 2021 18:41

Vam se toho neda odpustit vic. Spatne razeni odpovedi do vlaken, dvoji metr, policke skoleni v blozichj a predpojatost k zahranicmim velmocem.

0 11
možnosti